Идват слънчеви и топли дни, всички тестове са с две черти ! ~бебеправене 604~

• 40 542
  • 999
  •   1
Отговори
# 960
  • Замък сред облаците
Жаки, моята работа е принципно спокойна, но аз съм нервак и винаги под стрес всичко ли е свършено. Веднъж забременееш ли знаеш колко ти е важна тази бременност, колко усилия си положила да стигнеш до тук и за работата просто си казваш че вече не е толкова важна че да се тормозиш за нея. Задачи, крайни срокове и отговорности винаги ще има, но светът няма да свърши, ако решиш да даваш спокойно и полека. От 9 до 18ч работиш, след това затваряш лаптопа и работата си остава там, животът ти продължава. Толкоз.

Наси, 8 и няколко дни уж.

Сега съм 6+ по УЗ. Нали съм с по-късна О.

# 961
  • Ст Загора
АА , аха . Не е ли добре да се следиш по - често? По-нататък нали.
Аз последните път бях при светило тук. Ми няма часове и 2 прегледа имах само. Той А беше в 10+1. Предната Б бях на двама, с връзки. Тоест док ми уреди ранна Жк , при приятелка...

# 962
Jaki, аз много пъти съм споделяла, че в първите седмици на бременността със синът ми бях кълбо от нерви и стрес.
Не знаех на кой свят се намирам и при едно зацапване изкарах няколко часа в рев на дивана. Еми, права е АА, здраво ембрионче не го мори това.

За разлика при първата ми бременност, бях супер спокойна и щастлива. Даже в 5-6гс бяхме на моренце - почивка, релакс, книжка на плажа, красива гледка и тнт. Е, това не спря нещата да завършат със СА 2 седмици по-късно.

# 963
  • Замък сред облаците
Ако има проблем - примерно както бях с отлепване със сина ми, тогава викат на 2 седмици. Ако няма - през месец. То честия ултразвук с нищо не помага реално. Не че ще навреди, но няма смисъл. По-ключово е да се пускат навреме изследвания, аз за това си се грижа.

# 964
Ако има проблем - примерно както бях с отлепване със сина ми, тогава викат на 2 седмици. Ако няма - през месец. То честия ултразвук с нищо не помага реално. Не че ще навреди, но няма смисъл. По-ключово е да се пускат навреме изследвания, аз за това си се грижа.

Кога ще се чуе пулс? В кая седмица?

# 965
Ех, виждам, че се появяват хора и за трето... Хайде да е на късмет и да има повече такива хора Simple Smile ...
Успех, момичета ... Повече плюсчета през юни пожелавам Simple Smile все пак е моят месец(имам рожден ден след 3 дни)  и стискам палци на всички (и на себе си)...

# 966
  • Ст Загора

Кога ще се чуе пулс? В кая седмица?
сега като иде в 8 сигурно

# 967
  • Замък сред облаците
Когато ембрионът мине 7мм. Вчера се скъсах да го обяснявам в януарската тема, ама една - при мен в 5 седмица, друга в 6 седмица, трета при мен се видяха пулсации и имам клипче 😱 и се опитвам да обясня че зависи от овулация, имплантация и че пулсации има от момента на оплождане още (вкл се наблюдават при инвитро преди трансфер), но това което ние му викаме пулс уредът засича след 7мм или около 7 седмица при стандартна Б. Тогава се счита че да, има жив ембрион и развиваща се Б от медицинска гледна точка.

# 968
nassito8988, ИР е напълно възможно, тъй като с втората бременност направих гестационен диабет.АА тихо,тихо, че светът е малък. Честито на вас ☺☺🥰

# 969
  • Ст Загора
Ахаха Аа какво се обесняваш в януарската? Там не са като нас с опит... Аз последната Б даже не се записах в априлската тема чаках уж 12сед...ч

# 970
AA при мен през цялата седма седмица не се виждаше нито ембрион, нито пулс.
За първи път се визуализира едва 7+0, което си е началото на 8ма седмица.
Хич не у трябвало да им се обяснявяш там. В отчетните представа нямат от тези работи.😄

# 971
  • Замък сред облаците
Ми викам си за късмет да се запиша. Оказва се че има момичета дето не пишат в ИБ обаче ми следели постовете даже. Чак ми стана неудобно, то не е като да имам 100% вярна информация всеки път макар и да опитвам да обменям такава. Нали затова е форумът….
Иначе обяснявам, щото едната като каже в 5 седмица, на момичета дето са минали и не са чули пулс нали се сещаш каква паника ще настане че има проблем…
Канелена бисквитке, да 7+0 визирам. Отказах се да обяснявам че това е 8 седмица, просто хората не вдяват…

# 972
Понеже и аз съм доста тревожна и стресирана, влизам само да споделя как последната ми приятелка беше бременна по време на моминското й миналата година (не знаеше) и я пратихме на масаж при тайландки в едно спа, които леко си я попребиха направо, а след това и се ожени( +стрес точки от сватбата), а месец преди да забременее беше и болна от шарка. 🥹 Та от нея си го повтарям, че колкото и да се тревожа и да го мисля, живот и здраве, и моето бъдещо ембрионче ще удържи, като му дойде времето.

# 973
АА, а при теб запазва ли се засега разликата между ПРМ и УЗ?

# 974
  • Замък сред облаците
Ще отговоря другата седмица с точност като ме види моята докторка.
Сега ме гледа друга лекарка в родилното на Вита, че беше събота.

При моята АГ преди 2 седмици даваше 9.5мм сак отговарящ на 5+5, което е ок, отговаряше на О ден-два след последния ни контакт.
Сега се видя ембрион 4+мм (два пъти го измери 4.3-4.8мм), което отговаря на 6+3/6+4 гс, иначе ако съдим по предния УЗ трябва да е 6+6. Същевременно измери сак 13мм, който според нейния УЗ дава мярка 5+1. Което според нея е нещо от настройките, защото видимо е пораснал и изглежда добре (без деформации, с ембрион). Аз си гледам един таблици още от предните бременности и 13мм си дават да отговаря средно баш на 6+няколко дни.

Понеже изказах притеснение, тя каза че още са много малки мерките, говорим и за десети от милиметъра, така че отклонение от два-три дни и то на друг ехограф е напълно ок и че отговаря все пак на седмицата, което е от значение.

Общи условия

Активация на акаунт