Гости с пренощуване

• 21 534
  • 416
  •   1
Отговори
# 255
Знаете ли, че и в България, но и по света, има някакво тъпо схващане,  да не сменят чаршафите.
Примерно ви канят много мило и настоятелно да останете да спите. Отивате, изкарвате време заедно, накрая ви настаняват в леглото на сина. Чаршафите са чисти, само той е спал в тях.
Това ми се е случвало в Холандия, и във Франция. Направо ми казват, че няма да сменяме чаршафите, защото само едикой-си е спал в тях. Много е неприятно.
Точно в този момент ми се появява драмата с моята прекалена гнусливост.
Или трябва да се моля да ми сменят чаршафите посред нощ, или да си легна с дрехите, все едно спя в купе във влак.
Грешиш, няма такова схващане. След всеки гост пера всичко, вкл и възглавниците и завивките. Само вече не гладя чаршафи и калъфки, и съм предупредила и домочадието, и гостите. Който иска изгладени му осигурявам ютия.
Където сме оставали да спим, действат по същият начин (дори в денят в който тръгваме от гостито, си снемам чаршафите за пране). Имаме приятели, нямат условия да перат чаршафи там, тогава си нося чаршафи и спално бельо от вкъщи

# 256
Знаете ли, че и в България, но и по света, има някакво тъпо схващане,  да не сменят чаршафите.
Примерно ви канят много мило и настоятелно да останете да спите. Отивате, изкарвате време заедно, накрая ви настаняват в леглото на сина. Чаршафите са чисти, само той е спал в тях.
Това ми се е случвало в Холандия, и във Франция. Направо ми казват, че няма да сменяме чаршафите, защото само едикой-си е спал в тях. Много е неприятно.
Точно в този момент ми се появява драмата с моята прекалена гнусливост.
Или трябва да се моля да ми сменят чаршафите посред нощ, или да си легна с дрехите, все едно спя в купе във влак.

Не ми се е случвало и според мен чаршафите трябва да се сменят в този случай, все пак това е спално бельо. В случая не става въпрос за прекалена гнусливост, а за базова хигиена. Един куп болести могат да се лепнат така, преди години след едно спане в хотел се изринах цялата и после седмици се мазах с разни чудесии.

Скрит текст:
Става въпрос за хотел Железник, Стара Загора.

# 257
Никога не съм давала  завивки,чаршафи, и т.н. на който аз да съм спала преди това, и да не съм ги изпрала.
На кандидат-свекито ми,и се беше случило да отиде на хотел и да е нахапат дървеници.

# 258
Само като чуя дървеници и изтръпвам. Много брутално са ме хапали и продължително време имах нещо като алергична реакция. Страх ме хваща като си помисля, че някъде може да има такива гадинки от Ада и пак да ме хапят. Ужас.

# 259
Не обичам да остават гости с преспиване. Скоро се случи да се самопоканят близки мои роднини, защото им било удобно да не пътуват (имат родител с къща в близко село),  докато си движат документи и дела. Шест дни ми се видяха цяла вечност, остана неприятното чувство от навлизане в личното
 ми пространство. Решила съм, независимо от родствените връзки да не позволявам повече да ме напрягат. С мъжът ми се изпокарахме като  си тръгнаха, ама те нищо не разбраха... Отнесох го аз- като не мога да откажа на сестра си.

Последна редакция: чт, 16 май 2024, 16:50 от хихихи

# 260

Fire666 напълно те разбирам,нея е бяха нахапали стабилно до инжекции се е стигнало да и слагат...
Аз също имам съмнение ,че са ме хапали дървеници( не мога да кажа с 100% сигурност)бях на една хижа в планината и след като слезнах,на следваща сутрин маале,щях да откача.
От тогава,съм казала че едва ли ще отида повторно на хижа.

# 261
Някои хора си живеят с мисленето, че всички са им длъжни, може ли САМО и това е не само с гостуване, а като откажеш и се сърдят, защото те да решили, че си длъжен и няма проблем ти да свършиш нещо за тях, да останат в дома ти, какво толкова.

# 262
Е това мразя най-много на света след простаците... Онези, които мислят, че съм им длъжна... Които са дълбоко убедени, че хората съществуват и са на този свят, за да им помагат и да ги обгрижват.

# 263
  • София
Аз по темата за чаршафите - имам си комплект само за гости като дойдат! Коплекта ми е подарък за сватбата и е нестандартен модел Simple Smile Мразя от дете да идват гости у нас и да спя у други хора.... Веднъж майка ми се сблъска със ситуация да отказва на нейна позната (не приятелка) да дойде синът й от Девин,да се освободи моята стая а той да се подготвя за кандидат студенски изпити по фармация....Имаше и друг случай ,когато бях дете баща ми беше довлякъл гости евреи семейство...но ме е срам да разказвам!

# 264
Пресрамете се и разказвайте  Smile

# 265
Днес де сетих, "Хайде да си лягаме, че гостите искат да си ходят".

# 266
  • SF
Грешиш, няма такова схващане. След всеки гост пера всичко, вкл и възглавниците и завивките. Само вече не гладя чаршафи и калъфки, и съм предупредила и домочадието, и гостите. Който иска изгладени му осигурявам ютия.
Където сме оставали да спим, действат по същият начин (дори в денят в който тръгваме от гостито, си снемам чаршафите за пране). Имаме приятели, нямат условия да перат чаршафи там, тогава си нося чаршафи и спално бельо от вкъщи

Е, щом при тебе е така, значи при всички е така.
Поздравления!

# 267
  • София
Евреите като дойдоха съм била 5-6 г. Любопитно ми бе да гледам жената като се преоблича. Имам предвид, преобличане където виждам голо тяло.... На жената не й пречеше. Такова любопитство не съм имала към майка ми и баба ми. Майка ми много ми се кара и се крих в гардероба. Покрай тази история и през годините гостите,които са идвали се чувствам неловко. Наложи ми се декември да спим в приятелско семейство на ММ да преспим в тях. През ноща се събудих и исках да си ходя. Grin откачена работа е. Извинете за дългата история!

# 268

Е, щом при тебе е така, значи при всички е така.
Поздравления!
Айде да не преиграваме.
Примерът го дадох в противовес на твоето твърдение
Няма такова схващане. Дадоха ти се и други примери

# 269
  • SF
Благодаря им.
Но аз не съм търсила други примери, за да се радвам, че "ми се дават".
Написала съм това, което съм решила. Защо искаш да ме накараш да мисля като тебе? Нали нямаш намерение да ме накараш да ставаме близки и еднаквомислието да ти е важно?
Има такова нещо и не е рядко срещано.

Общи условия

Активация на акаунт