Великденски подарък - бебче за януари 2025

• 39 373
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Аз ще казвам август 😂
Решила съм да работя до последно, в противен случай само ще лежа и ям. Не съм фенка на болничните. Дано всичко ми е наред, а и работя 70% от вкъщи.

# 496
За бялото течение е нормално, особено ако няма неприятна миризма. За всеки случай микробиология.

Всички знаят, че съм бременна и вкъщи, и на работата. Работя в администрация, но в кариера и винаги има нещо за местене, а сме и в ремонт, и архив се мести, бюра… казах веднага и всички ме пазят Simple Smile. От вчера съм в официален болничен.
Единствено свекърва ми не знае, но там е друга работата и бих желала колкото се може по-късно да научи

С кървенето което имах секс не правим, страх ме е на този етап. Ако няма противопоказания бих Simple Smile така ми се иска

# 497
Здравейте, дами!
Бременна съм в 9г.с.
Във вторник вечерта получих леко кървене - кафеникаво. Готвих-стоях права дълго време и беше много горещо, след това се изкъпах с много хладка вода. 10 минути след това получих кървенето. Дали има връзка?
Ходих на преглед - казаха, че всичко изглежда наред. Няма отлепване, няма хематом, имаше пулс... Изписаха ми но-шпа 3*1 и витамин Ц. Днес отидох при друг АГ - изписа ми утрогестан и но-шпа 3*2. Каза "МАЙ има някакво леко отлепяне" ...
Как като течението ми намаля...имам по няколко капки на превръзката и като се забърсвам с тоалетна хартия, и то не всеки път.

На 28.05. бях последно на преглед при моята АГ и тогава имах едно бежово течение, като тя ми каза, че всичко си е ок. А зацапванията са нормални в първия триместър.Видя, че ми се е появило едно малко полипче и каза, че е възможно да е от него. Не ми изписа лекарства. Вчера й звъннах и и обясних всичко, тя ми каза, ако се усили да й се обадя, ако не в сряда имам запазен час. Каза само да пия но-шпа, което ми изписаха вторник..
Ходих при друг АГ, защото нямах възможност да пътувам до моята АГ днес, защото е в друг град и исках да видя дали има някаква промяна. Чу се пулса и се поуспокоих.
Някой имал ли е зацапване и да не е приемал прогестеронови препарати?

# 498
Моето либидото е доста снижено, може би защото изпитах голям стрес от новината за бебето(макар че е планирано и желано) Завладяха ме страхове дали ще се справим, финансово, емоционално, както и дали наистина сме готови да променим живота си. Та в цялата какафония от емоции, отделно лекувам гъбички, запек иииии се чувствам като квазимодо. Оплаках  се 😀  Предполагам че след като споделим с близките си към края на месеца ще ми олекне малко и всичко ще си дойде на мястото и вече ще мога да се насладя на любимия си

# 499
Моето либидото е доста снижено, може би защото изпитах голям стрес от новината за бебето(макар че е планирано и желано) Завладяха ме страхове дали ще се справим, финансово, емоционално, както и дали наистина сме готови да променим живота си. Та в цялата какафония от емоции, отделно лекувам гъбички, запек иииии се чувствам като квазимодо. Оплаках  се 😀  Предполагам че след като споделим с близките си към края на месеца ще ми олекне малко и всичко ще си дойде на мястото и вече ще мога да се насладя на любимия си
И аз много мисля над тези теми 😂
Казахме на моите родители на първи юни с торта с надпис - бабо, дядо, за другия първи юни ще искам подарък..
Единият не вижда без очила, другия беше на трета ракия, но разбраха след три минути споглеждане. Беше много вълнуващ момент и ми олекна като им казах.
Най- малкото сега не ме занимават да тичам да върша административни услуги в обедната и да пазарувам разни неща на промоция.🤭

# 500
Здравейте, дами!
Бременна съм в 9г.с.
Във вторник вечерта получих леко кървене - кафеникаво. Готвих-стоях права дълго време и беше много горещо, след това се изкъпах с много хладка вода. 10 минути след това получих кървенето. Дали има връзка?
Ходих на преглед - казаха, че всичко изглежда наред. Няма отлепване, няма хематом, имаше пулс... Изписаха ми но-шпа 3*1 и витамин Ц. Днес отидох при друг АГ - изписа ми утрогестан и но-шпа 3*2. Каза "МАЙ има някакво леко отлепяне" ...
Как като течението ми намаля...имам по няколко капки на превръзката и като се забърсвам с тоалетна хартия, и то не всеки път.

На 28.05. бях последно на преглед при моята АГ и тогава имах едно бежово течение, като тя ми каза, че всичко си е ок. А зацапванията са нормални в първия триместър.Видя, че ми се е появило едно малко полипче и каза, че е възможно да е от него. Не ми изписа лекарства. Вчера й звъннах и и обясних всичко, тя ми каза, ако се усили да й се обадя, ако не в сряда имам запазен час. Каза само да пия но-шпа, което ми изписаха вторник..
Ходих при друг АГ, защото нямах възможност да пътувам до моята АГ днес, защото е в друг град и исках да видя дали има някаква промяна. Чу се пулса и се поуспокоих.
Някой имал ли е зацапване и да не е приемал прогестеронови препарати?

Спокойно,аз съм по същия начин. След ходене на море, топло навън, после в студената вода и ме сряза вечерта корема и прокървих. Имам много леко отлепване на плацентата и ми казаха да огранича моретата.
В момента пия Дуфастон и Алеракт за 12 дена  и съм пак на преглед.
Вече се чувствам по-добре и имам само от време на време леко зацапване.

# 501
Мили Ванили, и според мен е от топло/студено.... Ти в коя седмица прокърви? Ще видим какво ще ми ако сте другата седмица за морето, защото след 10 дни сме си запазили ..
Имаше ли някакви болки? Силно ли беше кървенето първоначално?

# 502
Мили Ванили, и според мен е от топло/студено.... Ти в коя седмица прокърви? Ще видим какво ще ми ако сте другата седмица за морето, защото след 10 дни сме си запазили ..
Имаше ли някакви болки? Силно ли беше кървенето първоначално?

В 8г.с. и 6 дена.  Вечерта изведнъж ме сряза корема и отидох до WC, това беше от към болката.
Иначе първоначално беше зацапване, след няколко часа беше по обилно ,но спря на другия ден.
Ох и ние сме си запазили от преди два месеца почивка в Гърция и много го умивам какво ще правя.

# 503
И аз изпаднах в шок като разбрах. Същите неща ми минаха на лента - сега ли е момента, финансово ще се оправим ли, всичко наред ли ще е. Ремонтираме апартамент , който купих миналото лято. Отделно и къщата, в която живеем. Нон стоп сме на въртележката, с много дини под една мишница. Отделно няма да мога повече от година да съм майчинство заради ръководната ми позиция, всички ще чакат да се върна… та много мисли и при мен се събраха.
За морето аз се консултирах с доктора. Преди това планирахме бхс-то + стандартните изследвания да сме сигурни, че всичко е ок и тогава заминаваме. Разреши ни , но с повишено внимание. Никакво стоене на плажа в жегите, никакви басейни. В морето може но умерено.

# 504
Ние имаме пътуване началото на юли в Италия около езерото Комо. После искаме и няколко моренца. Д-р Добрева (която закрепи положението с моето зацапване) каза, че можем да пътуваме, но да избягвам жегите. И като цяло да ти избягвам. Та, ако решим да отидем в Италия, ще го мислим как ще е, може би ще излизаме само вечер. За морето - сутрин и вечер плаж. Ако не - ще издържим тази година без пътувания, за мое съжаление Disappointed Relieved

Аз понеже развивам частна практика и работя и на трудов договор, мисля скоро да разкарам основния работодател. И без това нещо супер много ме дразнят с микромениджмънт (в голяма корпорация съм) и реално ми създава излишен стрес. Мениджърът ми е чужденец - американец. ЧР има в Бг един човек, но той не отговаря за болнични, иначе са в Полша. Вие какво правите, за да излезете болничен - казвате първо на мениджъра и после давате амбулаторен лист и болничен или как? Аз с мениджъра ми не съм близка и като цяло ме дразни и направо ако мога да мина с един имейл само, ще е супер. Изобщо не ми се занимава да правим среща и да му обяснявам. Да не говорим и че не искам да ми се бърка и да ме разпитва. Та се чудя дали да не пусна документите към ЧР (ние сме с тикет система) и да пиша на него един имейл и да се оправя. Какви документи изпращате вие и преди болничния, нужно ли е да уведомим с амбулаторен лист или друго?
Благодаря, момичета! Heart

# 505
Мисля, че , за да е по-сигурно е добре да се информира писменно и потвърждение с амбулаторен лист . Зависи какви са политиките на компанията и отношенията с работодателите.

Оф , цъфнах на микробиологията със стрептококи Б....за първи път ми излиза такова чудо, сякаш знае , че съм паника....

# 506
И мен ме гонят разни притеснения последно време. Накратко съкратиха ме началото на годината , и сега съм на борсата - до тук добре, 10 години се осигурявам на реалните пари които получавам, така че не се оплаквам.. имам си и страничен доход.. Но все пак ще трябва да си намеря работа, което аз и искам защото вече се побърквам вкъщи, но мъжа ми се притеснява, колко би било ок в тази ситуация 🤔 а пък така или иначе трябва да почна, че иначе какво майчинство ще получавам - никакво, и язък за всичките години осигуровки 😁
Иначе за сексът.. правим си редовно, ама от хормоните ейй как ме дразни този мъж не е истина, даже дишането му ме дразни 😁😁
Почивки планувани имаме сега началото на Юли, и средата на Август - през останалото време смятам да си стоя около морето пак -Бургас, ако не започна работа нали, поне да си оползотворя лятото - и то главно сутрините, през другото време се крия от жегите😁

# 507
Някой да е имал опит с Streptococcus agalactiae (gr. B) до сега? За първи път ми излиза такова нещо в микробиологията.... ест прочетох доста неща и от паника се обадих на АГто той човека ме успокои . Ма пусто не ми оставя мира сега това....

# 508
Аз съм в много неприятно положение.. Моят гинеколог има здравословен проблем (неочаквано) и аз трябва да си търя друг! Шокирана съм, защото вече 10г си ходя при един и... 😢
Незнам наистина къде да се насоча 😢
Симеонова ми е близо, но чета противоречия. Искам гинеколог които да ме напътства... Да ми казва кога ФМ, кога генетични изследвания и т.н да не очаква да съм информирана.
Моя ми правеше и ФМ😬

# 509
Пускам по пикантен пост Simple Smile спряхте ли секса или си практикувате Simple Smile
Всеки ден. Ние сме си с високо либидото, а сега направо е до небето. Но и с първата бременност сме били така, много пъти съм питала и никога не са ни го забранявали. Гледам да не свършвам често заради контракциите. Друг е въпроса, че единствената удобна поза после остава само " блъснат крава на шусето" ( както аз я наричам) Grin

Общи условия

Активация на акаунт