⚽ ФУТБОЛНИ ФЕНОВЕ .::24::.

• 23 139
  • 735
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Е, не мога да повярвам, как така?! За отбора от Малта четох, че се класират, но и Гибралтарски тим!?

# 706
  • София
Абсолютен срам беше мачът България - Испания. Не знам защо изобщо нашите се мъчат да участват и от кои кръчми са събирани.

# 707
За малко да позная. Прогнозирах 3:1 за Испания. Но нашите и един гол не можаха да вкарат!

# 708
  • София
За малко да позная. Прогнозирах 3:1 за Испания. Но нашите и един гол не можаха да вкарат!
И аз така прогнозирах и се надявах, но да. И нашите сякаш всеки играе сам за себе си, толкова ги мързи, само едни парички искат да лапат и това е. Тази публика грам не я заслужават, дори отчасти да дойде, за да види испанския отбор на живо. Просто резил, срам.

Пак били дали всичко от себе си - някой вярва ли на тези клишета?! Излагация тотална.

# 709
неслучайно Илиян Илиев няма победи на международната сцена. според мен грешна и страхлива тактика. Както говореха гостите в тв студиото: агресия, преса. Ние въобще не ги затруднихме испанците.

# 710
  • София
Ние не ги затруднихме, те не се напънаха повече (след 3:0), Вуцов спаси още 2-3 положения. Замислям се и се съгласявам с "Пирин" от по-горе: че то, ние не вкарваме голове; равни, равни, равни - това са ни "успехите". Преобладаващо без гол или с по 1 някак. Допълнително, че това не е тактика за групи, а за някакви елиминации. В групите от 4-5 отбора все идва някой, дето пък ни вкарва общо 4-5-6 и стигнахме до там, "тъпанът" да сме ние.
Ако се напъна за някакво свръх-мазохистично родолюбие, ще ми е по-интересен мачът с грузинците. Хайде, дори и с 1, да вземем да бием. Ама надали...
(ПП. Добре, че не вкара Кирилов. На полувремето резултатът щеше да е още по-смазващ, само че ние - с почетен гол.)

# 711
На мен отдавна ми е жал за футболистите   . Всичко се съсипа от ръководителите и треньорите, те няма къде да се научат и от кой, но обират негативите от народа. Хареса ми хъса на Кирилов. Повечето са го изгубили. Ако някой е очаквал да се опънем на европейския шампион, е доста наивно.

# 712
  • София
Испанските медии с право пишат, че този мач е бил като разходка за отбора им. Не знам сега ще е интересно с Грузия, въпреки че за мен и те са доста силни.

# 713
  • София
Бях на мача снощи.
За играта няма смисъл да пиша. Разликата е от земята до небето. Големият тест на нашите ще е срещу Грузия в борбата за последното място, но според мен грузинците са по-добрият отбор и ще ни бият.
Само да кажа, че на живо да видиш как испанците си подават топката на скорост и намират празните пространства е истинско удоволствие и то в мач, в който играха сигурно на 30, 40% от възможностите си. А нямаха и ден, защото изтърваха фрапантни положения. Едно е на телевизора, друго е на живо. Просто на живо виждаш реалната картинка и скорост на играта. Камерата леко забавя ефекта. Ние постоянно гонихме топката. Имахме две свестни атаки в мача, но трябва да се отбележи, че при 0:1 можеше да изравним, защото топката се лизна в гредата след спасяване на Симон.

Искам да акцентирам над организацията и атмосферата.
Първо атмосферата. Публиката си направи кефа. Имаше мексикански вълни и запалени фенерчета на телефоните, а в това шоу се включи и испанската агитка, които бяха около 100 човека. Нямаше никакви ексцесии, както и очаквах. Имаше страшно много малки деца по трибуните. Аз за първи път вижам такова нещо. Може би малките деца и жените по трибуните бяха колкото мъжете, ако съберем дечицата и дамите. Общо взето семеен празник.
Чак в края на мача някои от ядрото от сектор Г започнаха да пеят песни срещу Гонзо, а пък от сектор Б доста неадекватно отговориха с 'червени боклуци' (дали визирайки червените испанци или сектор Г, които подиграваха Гонзо остава загадка, но според мен е второто). Нямаше скандирани 'за' или 'срещу' Левски и ЦСКА, за което имаше нещо като неписано споразумение.

И сега за организацията, която беше пълен провал.
Ние отидихме както се препоръча 2 часа по-рано. Т.е. още в 19:45 ч. бяхме на стадиона (2 часа по-рано) и не видяхме истинската главоблъсканица. Но какво видяхме.
Първо някакви безумни кордони около Васил Левски направиха така, че да се придвижиш от метрото на Васил Левски (до прочутото бившо 'синьо') до сектор Г ни коства 20 минути. Нещо което отнема не повече от 5 минути.
То бяха едни заобикаляния, едни безумия. Изнервени полицаи гледаха лошо и отговаряха троснато все едно са сърдити на целия свят.
Но най-голямата ми критика е, че алчните боклуци от БФС явно са напечатали и продали повече билети от реално свободните места, явно (дали умишлено или не, не знам) без да отчетат малобройната агитка на Испания, заради които клетката остана полупразна. Ама те и за там са продавали, защото имаше масово правостоящи. Поне едно 1000 човека ако не и повече не можаха да седнат. Това е БЕЗУМИЕ. Висяха хората по пътеходите, до оградите, на входовете и горе зад последния ред. Някои бяха седнали на самите входове отгоре на бетона. Такова нещо само на балканите и в третия свят може да се види. Не знам делегата какво ще опише в дневника си, но ни чака солена глоба. Но дреме им на БФС. Налапаха милионите. По моите груби изчисления прихода от продадени билети е някъде около 4 млн. лв. Смятайте.
За малко да се стигне до бой около мен на няколко пъти. Защото и самите фенове не си гледат билетите и сядат където им попадне и после идват тези, чиито места са за там, ама ходи разкарай вече седналите... То скандали, то разправиии и за малко и до бой да се стигне. Стюарди нямаше. Дойде един и сякаш се уплаши и си тръгна. И така много хора стояха като наказани - прави 110 минути, а бяха дали 60 лв. (най-евтините билети).
Разбира се няма смисъл да обяснявам в какво окаяно състояние е самият национален стадион.
Но това е положението! Важното е пара да има и ВИП-овете да са доволни. За тях имаше и кетъринг - хапки, винце и всичко както си трябва. За простосмъртните данъкоплатци, висене прави на бетона прави по време на мача.

# 714
  • София
Благодаря, Дяволе! Поне си се накефил (доколкото може).
Иначе - цялата ни държава е окаяна като стадиона - както си го написал.
Скрит текст:
А простосмъртните вече нито гласуват, нито на протести излизат - за когото си изберат. И на тях не им пука. Те си харесват обора, стига да могат да си плащат лизинга и кредита и да има питие на масата вечер. Отрудената баба Пена пък (на село) още от 70-сет се е отказала да реди бъдеще и политика.
Както някои имат футбол, тези забраниха таксите от банкомати, регулират потребителски кошници, вкарват в затвор за +50 км/ч по пътищата, съдят корупционери (че и футболисти и президенти на клубове)... Ние отдавна сме нещо като хибрид м/у Сев.Корея и Бангадеш.
И май, по-добре да си ни бият грузинците..., иначе до крайните класирания на групите нашите преса и канализатори все ще говорят за "шансовете" ни.
Извинявам се.

# 715
  • София
Идвам само да кажа: две вселени, които нямат пречени точки. Толкова.

# 716
  • София
И аз бях на мача, с мен бяха двете ми малки деца и жена ми (Г сектор, Диаволо, виждах испанската агитка). Съгласен съм - силно присъствие на фракции нямаше, псувни почти нямаше, беше спокойоно, дори четох днес коментари, че публиката била вяла. Секнаха ни малко ентусизама с тоя ранен гол, но чак вяла публика...не.

Потвърждавам всичко, което Диаволо написа.

За организацията - тъй като това беше първия мач на кой водех малките, дни преди това пращах непрекъснати запитвания какво налага да сме 2 часа по-рано (за малки деца да стоят общо близо 5 часа на трибуните си е съклет) и кога затварят вратите на стадиона. Общо - взето Ивентим препратиха към БФС, а последните НЕ отговориха.

Все едно, отидохме в 21 ч., така си бях решил, даже мислех и по-късно. Не бях ходил на БГ мач от 13 години, и с влизането питах жената на входа, която проверяваше билетите и нас самиъте -  накъде е 31 ред. Тя вика - ааа, ми то вече е пълно и не се спазват местата!? Ъ? Моля? Влизайте, вика, където там. Влизаме - намерихме нашите места, бяха си свободни. Една дама до нас с дете, викаше - аз съм по-натам, след вас, ама те са заети моите места. Предложих й да действаме докато е време, отказа. Е, после дойде баща с две деца и я помоли да се премести. Горката не обиколи 2 реда, всичко пълно не си намери места.

Разбира се, на националния стадион това номер на седалка е абсурд да видиш, редът е забит някъде долу. Дикторът говори по уредба, която не е сменяна, вероятно от 1965 г.Сега БФС взе 4 млн лв от тия билети (40 хиляди места по средно 100 лв на билет), мисля че една уредба могат да си позволят.

Бях много учуден колко рехава беше полицията на входа, а проверката беше само 1. Стюарди....никакви, ама никъде не видях в най-тегавите сектори (бях в Г, но и в другите едва ли е било по-различно положеинето). Аз не разбирам.....добре, че всички бяха френдли настроени, съперникът беше "приятелски нам" отбор като цяло, и нямаше ексцесии, но...медите защо не пишат затова.

Верно тоя стадион си е за шоу като Капките....

За играта и резултата - още преди месец се пошегувах, че ако Ицо посрещне де ла Фуенте може да ни бият до 5:0. Е, така и стана. Джентълменстко и спортсменско поведение. Твърд, категоричен, но умерен откъм резултат успех за тях. А не като вашите любими англичани.....(0:6). Нали знаете, че тия ако се бяха разиграли само още малко - осмицата не ни мърдаше? Алекс Колев? Едно момче - В. Панайотов, дебютант от нашите, на 35 ? Кой? Защо? А Спас Делев тогава къде е (33 г.)? Неотдавна собственокрачно би Швеция или Холандия....(или и двата, не помня). Защо, кого вика въобще Илиян....

Вчера имаше много видеа с приятелски прегрърдки между тях, мисля че нещата са ясни. Ицо е звезда и легенда в Испания. Сега, за реванша там - не отговрям. Надявам се те да са се класирали и да пуснат децата си да се обиграват. А не в студа ноемрисйки да рискуват здравено на Ямал, Нико и компания, насред ШЛ турнира.

Нещо позитивно - мексикански вълни (вече със запалени фенрчета?) ме разбирах. Кеф на макс, по ТВ на мачовете отдавна не съм ги виждал, на последното европейско - ни веднъж не показаха (може да е имало?).

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 16:23 от Ronald

# 717
  • sf
Аз също бях на стадиона със сина си. Местата ни бяха заети, но веднага поисках да ни ги освободят.
Масово хората не си спазваха местата и доста след началото на мача имаше неразбории. Не мога да го разбера това.
Очаквах повече голове. Аз лично отидох на мача, за да видя испанците, макар че повечето съм ги виждала на мачове на Барселона.

# 718
Поне Испания дойде със звездите си, да се накефят децата, че гледат Ламин Ямал и компания. Да не се разочароват от загубата

# 719
 Имаш Митов, а ми пускаш синчето на некадърник от Левски, за да го промотираш навън.

За Алекс Колев пък да не говорим. Тоя на кого е рода, че го уреждат в националния? Ниво трета лига в най-добрия случай. Стоичков ако беше влязъл, щеше да свърши повече работа.

Аз ако съм на Груев и Митов, приключвам с Националния. Те вече си играят навън, така че няма никакъв смисъл да търпят това унижение.

Общи условия

Активация на акаунт