Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 17)

• 20 538
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
При мойте изкарването на кучешките беше супер тегаво, два месеца ги мъчиха, като в началото венците бяха супер червени и подути.

Яна си смуче едно одеалце, казвала съм, вчера видях че горните зъби са ѝ напред, не знам дали заради това са се изкривили, но в началото не бяха така. Cry

# 76
На баткото и каката избиха без да ги усетя. Тя всички зъби извади с проблеми освен кучешките. Сега малката я мъчат вече месец, че ако не и повече, избиват четирите заедно. От една седмица единия почти е пробил и това е. Започнах да давам дентокинд и се успокоиха нещата.

# 77
Джой, индивидуално е със зъбите. На голямото дете не разбирах кога излизат, Любовчето ни разказа играта, особено с кучешките 🙄 Тези са най-бавно и мъчително избилите, не помня 2 или 3 месеца не спахме докато извади 4те кученца, целият период ми е като в мъгла.

# 78
Кучешките минаха и при двамата отдавна.
Сега се чудя за вторите кътници, които избиват около двете годинки.
Иначе наистина кучешките бяха бавни и славни 😂

# 79
При Плами има само един избил кучешки,пробил леко бих казала. Другите са надути. Има 13 зъба вече.Ние днес бяхме на консултация 13.250 90,5 см я измери личната. Обаче хемоглобина и е леко над норма. Та ще пусна другия път в друга лаборатория изследвнаия. Всичко друго и е в норма,но хемоглобина и е 135,а нормата е 128. Та се филмирам. Сложихме ваксината за Варицела. Личната ми каза втората доза след 40 дни. На вас след какъв период ви препоръчаха да сложите втората доза?

# 80
За Варивакс - на листовката пише след минимум месец, но с нашата педиатърка решихме да е след 3+ месеца. В групата Ваксини лекари също препоръчват такъв период за деца. В някои държави, където е задължителна, са през няколко години двете дози, в Италия например първата доза е на годинка, втората на 5. Сега им гледах календарите, навсякъде е след поне три месеца втората доза.
https://vaccine-schedule.ecdc.europa.eu/Scheduler/ByDisease?Sele … tryIdByDisease=-1

# 81
За Варивакс - на листовката пише след минимум месец, но с нашата педиатърка решихме да е след 3+ месеца. В групата Ваксини лекари също препоръчват такъв период за деца. В някои държави, където е задължителна, са през няколко години двете дози, в Италия например първата доза е на годинка, втората на 5. Сега им гледах календарите, навсякъде е след поне три месеца втората доза.
https://vaccine-schedule.ecdc.europa.eu/Scheduler/ByDisease?Sele … tryIdByDisease=-1
Аз точно за това питам,понеже ти ми беше казала като си писахме,че трябва да има три месеца разстояние между двете ваксини,но нашата ЛЛ ми каза 40 дни🤷♀Питам за да сравня, дали само нашата е на това мнение🙄

# 82
Нашата педиатърка каза втора доза след месец. Да ви кажа нещо, което ме изненада с тази ваксина. Снаха ми я сложи преди няколко години и в момента е с варицела, зарази се от племенника ми. Има пъпки по цялото тяло, сърбящи, но по-различни, по-вяли и без течност. Каза, че при поставянето на втората доза били разляли половината, не знам дали има значение. Излиза, че и с ваксина може да се изкара, но да се надяваме, доста по-леко. Малко съм разочарована, аз си въобразявах, че е невъзможно да се разболеят.

# 83
Дете от групата на баткото я изкара тежко въпреки ваксината и се разболя от първите. Майката много се ядосваше, защото каза, че като са сложили ваксината и след първата и след втората доза е била с висока Т и обрив и после изкара и тежка варицела. После на малкото дете не я сложи, каза че каката я е карала реално 3 пъти, няма да си причини отново това или на детето.

# 84
Аз така и не разбрах, ваксината е, за да изкара варицелата по леко или да не се разболява?
Аз доколкото чувам  варицелата е мутирала явно, мои приятели скоро караха, родителите с децата, като родителите карат Варицела за втори път. Мислех, че не е възможно. Аз карах варицела преди 10г, тогава я минах много леко, вече почти нямам спомени, но си спомням, че ме беше яд щото не мога да излизам.

# 85
Честно казано тук за пръв път чета за случаи на заразяване след ваксина, а не е като да не съм я проучила на три езика. Венче, половината доза компрометира имунитета, това го пишеше някъде.
Познатите ми дечица, които са с ваксина изкараха няколко вълни на варицела без да се заразят. Друг голям плюс за мен е, че си ходят в карантинираната група, не ги размятат като прани гащи из други групи. Това на някои деца им влияе доста зле, на кумовете ни дъщеря ѝ два месеца ходи в първа група като беше на 4 и се оплакваха, че е започнала да се държи като бебе.
Като цяло дори и да има някакъв минимален шанс от зараза и леко каране, за мен си заслужава, няма болест, която е "по-добре да се изкара".

Последна редакция: вт, 21 май 2024, 19:41 от M.Angelovaaa

# 86
  • Велико Търново
Мисля че кучешките ги изкара най- трудно. Кътниците се изнизаха почти по едно и също време.

Вторите кътнижци сега ли трябва да излизат или около 3 години.

Болибон, направо ме разбиваш с твоите истории 😄.

И ние щяхме да слагаме , но се оказа че малкия трябва още малко да порасне. Мисля че не се слага за да не я изкараш, а за да е по- леко.

# 87
Ангелова, дано наистина се дължи на половинката доза 🙏🏻 Че и мъжът си навих да сложи, на този етап за него ме е страх повече.

# 88
Ами понеже се държат като, че ли ще никнат зъби и се разрових да видя.
 https://www.namama.bg/article/shema-za-niknene-i-padane-na-zabite/#member-box
23-31 месеца.
Всички други им избиха отдавна

# 89
Майко, ако я мъчат зъби до 2г и 7м сиг ще се гръмна 😀
Ние днес бяхме на алерголог, заради кашлицата при физическа активност.Според лекарката не е алергия , а  чувствителни дихателни пътища или нещо такова.Направи и няколко теста за алергени с боцване , излязоха отрицателни.Та каза на този етап да не се притесняваме.

Общи условия

Активация на акаунт