АПРИЛски бебета 2024 - тема 1

• 28 796
  • 757
  •   1
Отговори
# 150
Относно секса, първите 2-3 пъти ми беше като все едно съм девствена 🥴 ама след това всичко си е наред .

# 151
Faerlina ако спи по корем и през нощта, защо не помислиш за сензор за дишането, за да ти е по-спокойно? И моите деца си въртяха главата от началото, но ги слагам по корем само ако съм там постоянно.

И с двете наблюдавах, сега с малкото повече, че захлупва главата надолу да търси мляко. Опасно е, ако се продължи да спи в тази позиция. Не, че не може да я завърти, но доколко сънено бебе ще се усети е под въпрос.

# 152
Мъжът ми е махнал вратата на хола, че правихме лек ремонт и докато я сложи секс няма. В другите стаи има деца😜

# 153
BNHP, не съм чувала за такъв сензор. Като цяло с всеки ден ще става все по-добре, дъщеря ми започна да спи по корем също по някое време, но можеше сама да се обръща и сама заставаше така.

В момента синът ми е по-голямо бебе, другата седмица става на 2 месеца, а и като го наблюдавам по цял ден, виждам, че нито веднъж не е имал ситуация да се захлупи. Давам си сметка, че е опасно и че това е далеч от оптималното, но каквото и да опитвам, той просто в друга поза не заспива. Аз и по гръб да е, пак ще се притеснявам; следва история с дъщеря ми, при която ми се изправи косата, който не иска, да не чете:
Скрит текст:
дъщеря ми един път беше по гръб, но главата си я беше оставила неутрално и гледаше нагоре и както стоях до нея и прибирах дрехи в гаредероба, видях как без никакъв звук ѝ се върна мляко докато спи и трябваше да я взема на ръце, за да не се задави. Такъв ужас преживях тогава, цял живот ще го помня... Защото не се чу нищо, а ако бях в другата стая... не знам.

# 154
  • София
И аз вечер 100 пъти проверявам в каква поза спи. Вече се мести във всякакви посоки и само гледам да не е забила някъде глава. В момента спи на спалнята и лежи настрани, ама сама се претърколи така. Щом й е удобно я оставям. Често започнах да я взимам и през нощта/рано сутринта и се сгушва в мен и откъртва. Махам всякакви възглавници и допирам чело в нейното, за да усетя, ако почне да забива глава.

Има сензори за стъпало, като чорапче са. Цените им бяха леко страховити като ги бях гледала преди, но имаме познати, които са ползвали.

# 155
Ех, прочетох тоя пост за сензорния чорап и ми излезе спонсориран пост във Фейсбук за него. 850 лева е безумна цена (в момента намален на 750...), никак не е окей за такива суми да си играят със страховете на новите родители...

# 156
Ех, прочетох тоя пост за сензорния чорап и ми излезе спонсориран пост във Фейсбук за него. 850 лева е безумна цена (в момента намален на 750...), никак не е окей за такива суми да си играят със страховете на новите родители...
Чудя се и аз ако спя... Как ще разбера, че има проблем.
Цената разбира се не е реална

# 157
Това със задавянето изглежда много страшно, но всъщност вероятността да се случи е малка. Все пак те бебетата имат рефлекс да се изкашлят дори и да попадне мляко в трахеята. С първото ставах и аз постоянно да я гледам дали диша, а сега само чакам да млъкне и заспивам като пън 🙂

# 158
Охх има ли бебчета, които ядат много много малко. Виктория редовно по 60-70мл., многооо рядко повече ама то така й се връзва по около 400-500мл. на ден…
Направо ме плаши колко малко яде и някой ден ми дава надежда, че се е разяла и на следващия айде пак по мъничко и заспива на шишето и няма събуждане.
А пък уж наддава, не това, което ми се иска, но е наддала около 500гр. За 20 дни.
Тя си е доста поспалива, но ди има и будни моменти, когато пък е спокойна, смее се, гука си, забавлява си се сама или с нас ама с това ядене постоянно го мисля

# 159
За монитора споделих, защото знам, че много родители не знаят за тях, а реално могат да бъдат в пъти по-полезни от други стоки на същата цена.

Аз имам Luvion Baby sense  (слага се под матрака) от първото дете, използвала съм го няколко пъти. Цената му при мен е 110-120 евро. С първото дете почти не го използвах, защото той спеше на/при мен. Но от друга тема видях че има и такива сензори за памперс, които според мен са по-практични, ако ги бях открила навреме щяха да ми свършат страхотна работа.

# 160
  • София
Сега се сещам, че едни познати имат бебефон със сензор. Но каква марка е не помня. Даваше сигнал, ако дишането спреше за някакви секунди, но пък нямаше екран.

# 161
Здравейте, не съм писала от много отдавна, още преди да родя. Та  накратко - от чакано априлче, станахме мартенче, но все пак си оставаме в тази тема 😌 така решихме с малкия 🤭
Искам да попитам има ли и други бебенца със запушен слъзен канал? Какви масажи точно правихте?
Относно секса след естествено раждане - пристрашихте ли се вече? Ние опитахме един път, но изпитвам много странна болка само от едната страна и спряхме. Мм не се зарадва много,  нооо какво да се прави

# 162
Моят младеж е със запушено слъзно каналче. Масажа който правя е по време на кърмене с кутрето прекарвам линия с лек натиск от синусите към долната част на носа.

# 163
Аз имам въпрос към мамите с домашни любимци- как се справяте? Предстои ни да си приберем котките и аз много се притеснявам как ще се справям с целия хаос😔Притеснявам се и котките да не направят нещо на малчо....

# 164
Ние сме с куче - чихуахуа, доста своенравно и привързано към нас, трудно приема нови хора, често лаещо. Само първите един-два дни беше стресирано, иска да го ближе и да си играе с бебето. Засега не сме имали проблеми, но и аз ги наблюдавам и не ги оставам само двамата. Надявам се с котките няма да има проблем, те като че ли са по-кротки създания. 😀
Аз имам въпрос към мамите с домашни любимци- как се справяте? Предстои ни да си приберем котките и аз много се притеснявам как ще се справям с целия хаос😔Притеснявам се и котките да не направят нещо на малчо....

Общи условия

Активация на акаунт