АПРИЛски бебета 2024 - тема 1

• 28 803
  • 757
  •   1
Отговори
# 165
А защо изобщо сте оставили котката някъде
(Според мен така повече се стресират ) ? Все пак животинката е първа във вашият дом , докато сте носила бебето в коремчето си ,то също е усещало че има друго създание.
Ние също имаме котка , цял живот е само у дома и нямаме никакво проблеми. В началото имаше ревност и при двете деца , заобикаляше ги като минаваше покрай тях хаха ,но никога не е имало проблем.
Сега супер много се обичат с каката Simple Smile Надявам се и с Николая да е така.
И само да отбележа,че децата израснали с животно у дома са по-състрадателни и здрави!

# 166
  • София
Честит ден на детето!

Ние сме с куче и батко. Честно казано гледането на баткото ми е най-сложно в момента. Бебето и кучето са песен в сравнение с него. Само бели и пакости, имам чувството, че повтарям едно и също нон стоп. Когато оставам двете деца сама е мъка.

# 167
  • София
При едните баба и дядо имаше 2 котки (вече е 1). Никога не сме отделяли баткото от тях и те не са го закачали от началото. Все едно усещаха, че е бебе и или стояха и наблюдаваха от далеч, или директно отиваха в друга стая. Сега този месец ще срещнем и малката с котката и не мислим да я отделяме.

Баткото се е научил и помага да се слага храна, вода. Стоят на терасата тези неща, за да не стане все пак фал, но за почти 4г дори не е опитвал да пробва от техните чинии. Тоалетната също знае къде е и че не се пипа там.

Повече мисля как ще му обясним, че едната котка вече я няма. Много си играеше с нея и постоянно я търси като ходим, та на място ще видим какво ще обясним, за да разбере, но и да не изпадне в някое емоционално състояние.

# 168
Ние вътре нямаме животни. Ще попадне някой косъм в кафето ми и ще се побъркам.. Примерно Simple Smile. Но сме в къща и имахме две. Едната като умря излъгах племенницата ми, че се е запознала с друга котка, оженили са се и тя отишла да живее в друг дом.

# 169
Здравейте, времето се стопли много и се чудя, как да обличам бебето. Вие, как ги обличате вкъщи и, как навън? Виждам вече бебета боси и голи, но са по- големи. Нашето утре става на два месеца. Кога мога да го изкарвам по къс ръкав или е малък още. Освен това започна да яде много над дозата и се притеснявам. Той, вярно че се роди голям- 4240. На първия месец беше 5100. Сега на втория ще го теглят утре. Сигурно е около 6. Но педиатърката казва, че труда е спазва дозата от 120мл., защото се определяла от възрастта. От една седмица насам, след като я изяде продължава да реве сякаш нищо не е ял. Като много гладен. От нищо не се успокоява, освен като му дадем още 30 мл. И те не му стигат, продължава да реве, но не му даваме повече и след тях успявам да го успокоим. Та през деня вече яде 150мл. Вечер се задоволява със 120мл понякога. Дали не му вредим нещо? И как да го огранича до 120 мл.?  Яде по 6 пъти. Понякога 7. Вечер яде последно около 20. 00ч. Заспива и се събужда, чак към 4. 30 ч. за ядене. След това към 8, 9. ч. И минава в дневен режим. През нощта прави голяма пауза, а през деня яде на 3 часа, последните седмици, даже два часа и половина едва изтърпява. Оставили сме го от самото начало сам да си направи режима.

# 170
Здравейте, времето се стопли много и се чудя, как да обличам бебето. Вие, как ги обличате вкъщи и, как навън? Виждам вече бебета боси и голи, но са по- големи. Нашето утре става на два месеца. Кога мога да го изкарвам по къс ръкав или е малък още. Освен това започна да яде много над дозата и се притеснявам. Той, вярно че се роди голям- 4240. На първия месец беше 5100. Сега на втория ще го теглят утре. Сигурно е около 6. Но педиатърката казва, че труда е спазва дозата от 120мл., защото се определяла от възрастта. От една седмица насам, след като я изяде продължава да реве сякаш нищо не е ял. Като много гладен. От нищо не се успокоява, освен като му дадем още 30 мл. И те не му стигат, продължава да реве, но не му даваме повече и след тях успявам да го успокоим. Та през деня вече яде 150мл. Вечер се задоволява със 120мл понякога. Дали не му вредим нещо? И как да го огранича до 120 мл.?  Яде по 6 пъти. Понякога 7. Вечер яде последно около 20. 00ч. Заспива и се събужда, чак към 4. 30 ч. за ядене. След това към 8, 9. ч. И минава в дневен режим. През нощта прави голяма пауза, а през деня яде на 3 часа, последните седмици, даже два часа и половина едва изтърпява. Оставили сме го от самото начало сам да си направи режима.
Обличам го само с боди с къс ръкав и когато спи го завивам с мномно много тъничка пеленка. Понякога ако има вятър слагам чорапки. Имай предвид, че в колипката е много по-горещо отколкото на вън. .

# 171
  • София
И малката излиза само по боди с къс ръкав или рокличка. Вечер е пак само по боди къс ръкав и лятно чувалче.
За яденето - по 6 пъти по 130 пие. Не съм я теглила. Тези дни трябва да идем за преглед и ще видя как е с кг.

# 172
И аз така се чудя.... на почти месец е ...и не смея да я съблека голичка,но стана много топло

# 173
Destinis, мисля си, че няма как на 6 кг бебе да му е същата доза, като на 4.5 кг, не би трябвало да е водещо, дори да са на същата възраст. Моето също е над 6 кг и яде повече от 120. Правя му 5 лъжици и понякога остава, понякога не. Първото ми дете също ядеше много повече от връстниците си. Спомням си, че имаше формула с която се изчисляваше приема на 24 часа, мисля че беше теглото по 150. И все пак няма как всичко да е по книга, но за 6 кг това ще са 900 мл на 24 часа.

# 174
Не знам защо го наричат "отпуск" по майчинство, то си просто оцеляване.
Оплаках се😜

Вие как сте? Оцеляване
Аз пък мога да се похваля!При мен наистина си е отпуск по майчинство. Имам едно много послушно и кротко бебе. Да малко трудно успявам да смогна с домакинската работа, но причината е, че сме почти постоянно навън. С първото дете беше ужас 24 часа рев. Все на ръце. Бех нервна изморена. Сега се чувствам добре. Бебето е спокойно.
Каката малко не слуша, гони я някакъв детски пубертет и на всичко ми казва НЕ,но успявам да се справя.
Дано да си остане кротичак и за напред.
Каката беше мноого ревлива до момента, в който проходи. Тогава се кротна. Та си мисля сега да не стане обратното😬😁
С нея сега ми е малко трудно понеже от няколко месеца (още преди да се роди бебето) стана по - разлигавена сякаш. Често крещи. Отказва да прави неща, които и  казваме(като например да си измие дупето вечер) надявам се да е някакъв период и да премине.

# 175
Не знам защо го наричат "отпуск" по майчинство, то си просто оцеляване.
Оплаках се😜

Вие как сте? Оцеляване
Аз пък мога да се похваля!При мен наистина си е отпуск по майчинство. Имам едно много послушно и кротко бебе. Да малко трудно успявам да смогна с домакинската работа, но причината е, че сме почти постоянно навън. С първото дете беше ужас 24 часа рев. Все на ръце. Бех нервна изморена. Сега се чувствам добре. Бебето е спокойно.
Каката малко не слуша, гони я някакъв детски пубертет и на всичко ми казва НЕ,но успявам да се справя.
Дано да си остане кротичак и за напред.
Каката беше мноого ревлива до момента, в който проходи. Тогава се кротна. Та си мисля сега да не стане обратното😬😁
С нея сега ми е малко трудно понеже от няколко месеца (още преди да се роди бебето) стана по - разлигавена сякаш. Често крещи. Отказва да прави неща, които и  казваме(като например да си измие дупето вечер) надявам се да е някакъв период и да премине.
И при нас беше така.И в момента същата история .Едно към едно...многоооо рерлива кака...и кротко второ е и тя реве като е гладна примерно,но нищо общо 😁🎀🌈само,че съм с две момичета

# 176
  • София
При нас намаляха моментите с крив батко. Явно разбра, че бебето не е временно вкъщи, но и че си имаме игрите с него. Опитваме да балансираме с кой колко време отделяме и засега крещи само ако и бебето реве и му пречи шума за нещо (примерно гледа детско или свири на пиано). Иначе лиготии да искаш 😀
Аз не се наемам да кажа кротко бебе, че имаше някакви дни с голям рев по 30-40мин. Май е от коремчето, взех пробиотик да видя дали ще почне всеки ден да ака, а не през ден.

Баткото като бебе беше супер кротък. Малко след прохождането стана ужас и така чак до 3г и половина особено с бебето в началото. Сега е по-улегнал. Поне последните 2м има видимо разлика.

# 177
Нашият батко на моменти доста ревнува, а и бебето не му е много интересно засега, но като цяло започна да свиква вече с новия режим вкъщи. И при нас второто е по-кротко, отдавам го на темперамента й, както и на това, че аз съм доста по-спокойна и уверена.

# 178
JayRay какъв пробиотик взе да пробваш?

# 179
  • София
JayRay какъв пробиотик взе да пробваш?
Този, който най не исках 😀 Омни биотик Пандата. Просто ми е прекалено скъп, незаслужено, но в аптеката до нас нямаше особен избор. От друга страна вчера през нощта ака, а не се беше случвало скоро. Та ще видим

Общи условия

Активация на акаунт