Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...6

• 52 178
  • 763
  •   3
Отговори
# 315
Не. Даже спомага за отслабването.

Пълнее се от банички и еклери. Wink

# 316
  • Варна - Черна гора
Привет на всички!
От началото на м.Март попълвам запаса на вит.Д.
Искам да направя контрола и консулт с ендокринолог, т.к. нивото на Anti-tg беше 5 пъти над нормата и ме диагностицира с Хашимото.
Имам направление за изследвания на ПКК.
Ще направя и пакет Щитовидна жлеза (TSH, FT3, FT4, TAT, MAT), РТН, калий, калций, магнезий, фосфор, желязо.
Уреята и креатинина от м.02 са в норма, както и ГГТ - да ги пускам ли и тях?
Дали пропускам нещо?

# 317
Здравейте. За дневна доза от 2000 единици Д3 колко К2 е добре да добавя на седмица? Таблетките К2 са от 100mcg. Ако давам 2 таблетки на седмица дали ще е достатъчно? За дете на 9 години става въпрос. По принцип е изписан вигантол 4 капки на ден. Изобщо има ли нужда от К2 на тази дозировка Д3? Благодаря.

# 318
Здравейте, хора… Решила съм най-накрая на оправя дефицита на Витамин Д - 18 ng/ml. (20 -55.Sunglasses
До сега съм приемала спрея на Better you+ витамин К по три впръскания на ден, но няма ефект. Трябва ми по-ударна доза, но не по джоба ми и ще минавам на таблетки.
60кг. съм и трябва са приемам по около 6000IU/ден.
Не знам обаче по каква схема да го приемам както и как да го комбинирам с витамин К.
Моля за помощ. Благодаря

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 13:06 от JoySS

# 319
Аз го оправих с ударна доза от 10000 ед/ден- 2 седмици и по 5000 ед/ден, без вит.К. Това за 3-4 мес.
Сега продължавам с 2 пъти в седмицата по 5000 ед поддържащо.
И аз съм 60 кг

# 320
  • Melmak
18 какво? Ябълки? Круши? Хубаво е да споделите и мерната единица.

Разбира се, с която и да е мерна единица това е дефицит. Пробвайте някоя схема с ударна доза, като приемате паралелно к2 и магнезии.

# 321
  • Варна
Здравейте отново! Връщам се назад и препрочитам, горе долу ми се изясниха повечето неща Simple Smile
Поръчах си от iherb - витамин Д и К2. Очаквам да дойде първата седмица на август и започвам протокола "Sleek" Simple Smile Но дотогава, ще си взема някакви други да пия, защото ми свърши better u.
Та - въпросът ми е, като започна да пия двата витамина отделно, може ли да ми кажете как е най-правилно да се приемат. Преди или след храна, зная само че Витамин Д е добре да е с или по време на хранене.
Тогава К2 кога?
и Магнезия кога ?
Има ли проблем с кафето, тоест витамините да не се приемат около приема на кафе ?
Благодаря Simple Smile

# 322
Здравейте отново! Връщам се назад и препрочитам, горе долу ми се изясниха повечето неща Simple Smile
Поръчах си от iherb - витамин Д и К2. Очаквам да дойде първата седмица на август и започвам протокола "Sleek" Simple Smile Но дотогава, ще си взема някакви други да пия, защото ми свърши better u.
Та - въпросът ми е, като започна да пия двата витамина отделно, може ли да ми кажете как е най-правилно да се приемат. Преди или след храна, зная само че Витамин Д е добре да е с или по време на хранене.
Тогава К2 кога?
и Магнезия кога ?
Има ли проблем с кафето, тоест витамините да не се приемат около приема на кафе ?
Благодаря Simple Smile
Хаха направих същото точно пуснах поръчката в Iherb и чакам. Ще споделиш ли за протокола? Съжалявам ако се повтаряш..

# 323
  • Melmak
Аз лично усетих да съм по-енергична. Като цяло не съм някоя мърда, спортувам, храня се добре, спя. Но имах дефицит и като покачих нивата се чувствам по-енергична.

Ще ходя тези дни да пусна и калций, щом слийк казва, пък да видя и вит Д дали има някаква промяна. Карам си с около 12-14 000 iu дневно и 100 mcg K2.
Но последния път нямах напредък в нивата на витамин Д, поне не съм в дефицит.

# 324
Здравейте, може ли да ме посъветвате по колко вит Д да приемам, понеже нямам голям напредък от януари ползвам спрея на Better you 3000 IU /зеления/ по веднъж на ден. Спрях го преди 20 дни.
Резултатати от декември 2023г: 13.97ng/ml при реф: 7.61- 55.5
Януари започнах със спрея.
Рвзултати днес юли 2024: 23.17 ng/ml при същите референтни.

# 325
  • Melmak
По-горе точно 2-3 поста преди вашия е коментирана схема за наваксване на дефицит. Прочетете темата, коментира се едно и също. Уважавайте труда на пишещите.

Ако бяхте прочели щяхте да знаете защо резултатите ви са такива с 3000 iu дневно.

# 326
Аз не мога да усетя съществена разлика вече втори месец с прием на вит. Д между 20 000 и сега от две седмици 15 000 IU
Може би ще трябва да мине много повече време.
Единствено намирам разлика в това, че като правя клекове лявото коляно отзад при свивката вече не ме боли. Дали е от вит. Д или колагена, който пия от 6 месеца не мога да знам.

# 327
Аз не мога да усетя съществена разлика вече втори месец с прием на вит. Д между 20 000 и сега от две седмици 15 000 IU.
Не си сама, и аз съм така, само че го приемам вече от няколко месеца. Simple Smile Изследвания ще пускам скоро, да видим как е положението.

Може би ще трябва да мине много повече време.
И аз така си мисля (или поне така се надявам). Simple Smile

# 328
Само защо изтриха поста по-нагоре със схемата за прием.. добре, че го копирах, беше много полезно….

# 329
Каквото видиш записвай, трие се масово.

Общи условия

Активация на акаунт