Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...6

• 52 024
  • 763
  •   1
Отговори
# 465
Гърне без похлупак, какво изследваш за Хашимото?

Всичко си пускам всеки път - TSH, FT4, FT3, TAT и MAT. Но принципно, последните две, което са антителата, може и по-рядко да се тестват, ако веднъж вече си диагностициран с Хашимото. Просто аз съм си преценила, че ще ги изследвам всеки път.

# 466
  • Хасково
При стойности на вит. Д 28,9 ng/ml при момиче на 20 години колко трябва да пие от ето това DEVIT-3 50.000 IU
Ще поръчам и вит. Д от iHerb от 5 000 IU и 2000 IU, но с това в момента разполагам.

# 467
Нищо чудно да е от магнезия, бях взела на мъжът ми бисглицинат и така го туширах. Заспиваше на дивана по никое време. Имаше обаче върху съня положителен ефект и беше доста отпуснат.
Аз имах косопад когато се оказа,че ТSH ми е 0,1.

# 468
  • София
И такива си поръчах сега, на намалението в "iHerb". Дано помогнат, благодаря! Simple Smile
А какви антиоксиданти поръча?
Вит. С, селенът водят ли се и те антиоксиданти? Q10?

Да, и аз мога да потвърдя, че магнезивият бисглицинат твърде много успокоява Blush, аз го пия вечер преди лягане.

TSH, FT4, FT3 витаги пускам, антитела - не, те обикновено са ми в норма, но имам нарушена структура, която се вижда на ултразвук. Ти пиеш ли хормон?

# 469
Да, и аз мога да потвърдя, че магнезивият бисглицинат твърде много успокоява Blush, аз го пия вечер преди лягане.

Има ли значение на коя фирма е?

# 470
  • София
Има ли значение на коя фирма е?
Не, важното е самото съединение на магнезия - бисглицинат.

# 471
А какви антиоксиданти поръча?
Вит. С, селенът водят ли се и те антиоксиданти? Q10?
Този път си поръчах само Астаксантин и Убиквинол (който е именно Q10). Simple Smile Да, антиоксиданти се водят. Пила съм и Ликопен. Simple Smile

TSH, FT4, FT3 витаги пускам, антитела - не, те обикновено са ми в норма, но имам нарушена структура, която се вижда на ултразвук. Ти пиеш ли хормон?
Пия T4 и T3, едновременно. Нарушената структура, за съжаление, означава Хашимото. Сигурно знаеш, де, но само споменавам.

# 472
  • София
Пия T4 и T3, едновременно. Нарушената структура, за съжаление, означава Хашимото. Сигурно знаеш, де, но само споменавам.
Да, разбира се, знам си. Само исках да кажа, че няма смисъл да си пускам и антитела, които обикновено излизат в норма, като си имам нарушената структура, която показва Хашимотото. Т.е. антителата могат да са в норма, но въпреки това да има Хашимото.

Не съм чела как се отразяват антиоксидантите на нашето състояние (хаши + хипо), пиши после как се чувстваш след тези добавки. Hug

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 08:51 от BFF_

# 473
Аз съм ги пила и преди, просто сега реших отново да си поръчам. Simple Smile

Витамин C, както споменах по-назад, приемам целогодишно.

Честно казано, не съм усетила някаква фундаментална разлика от антиоксидантите, но те са особени важни при Хашимото, тъй като хората с това заболяване обикновено имаме проблем с детоксикацията.

# 474
А Q10 как ти влияе и колко дълго го приемаш?

# 475
Ами, написах - не усещам да ми влияе по специфичен начин. Simple Smile Пия го, просто защото се води полезен, но не виждам някакво реално подобрение. Аз, обаче, съм така с всички добавки - не усещам конкретна разлика със или без тях.

Обикновено ползвам по една опаковка и после сменям с някой друг антиоксидант - примерно, Ликопен или Астаксантин. Гледам да не пия по много неща наведнъж, защото по принцип на ежедневна база приемам доста добавки - Omega-3, Витамини D + K, Витамин C, Магнезий, Протеин на прах, Колаген, Храносмилателни ензими. Та, над това, се старая да добавя максимум 2-3 неща, че иначе, ми идва в повече.

# 476
Здравейте,може ли някой да ми помогне за разчитане на изследванията?
Витамин D 24,6 ng/ml Дефицит до 29ng/ml(30-100задоволително ниво)
Б12 287 (450-866pg ml) задоволително ниво
Mg 0,64(0.70-1,30) ниво
Личната предписа по 3 капки вагинтолна ден
Б12 по 1 таблетка Анкетман 1000
Магнезий Аво Pharma сашета
Чета за витамин д + к спрей ме са По добри

# 477
  • Melmak
Три капки вигантол на ден са дневна доза окило 1500 iu. Невъзможно е с нея да се оправи дефицит.

# 478
Ох, тези лекари дали прочитат нещо от медицинската литература след като завършат?!? Разбира се, не слагам всички под общ знаменател, но масово се предписват някакви нищожни дози, за които вече се знае, че въобще не действат. Всеки път като видя такъв пост ми се вдига адреналина, защото и аз така години наред се влачех с дефицити, защото стриктно изпълнявах лекарските указания, и чак когато започнах да се самолекувам, нещата малко по малко се подобряват. Вярно, че здравето на всеки е негов личен интерес, ама нали все пак ходим на лекар уж да ни помогнат със знания, които не всеки може да има...

Извинете за лиричното отклонение Simple Smile

По темата: Nihtia, с този дефицит дори спреят на BETTER YOU може да не е достатъчен, т.е. за да има резултат ще свършва доста бързо, което не е много финансово изгодно. А това е дълъг процес и е добре човек да се съобрази и с това Simple Smile  Има доста други добавки с Д3 и K2, като е добре да се добави и магнезий.

# 479
  • Melmak
Препоръчвам better you, защото е ефективен, но е скъп.
Тези двете също са много добри и много изгодни. Има ги в различни дози за 1 капсула.

Общи условия

Активация на акаунт