Чакаме СЕПТЕМВРИ с нетърпение - бебчетата си да гушнем с умиление!!!

• 18 031
  • 297
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Добро утро...прасенца, от едно друго прасенце  Animal Pig
Нечовешки много ям!!!!! И съм напълняла страшно!!! Това не е нормално и направо ми се реве като се замисля, че след 3я месец ще е и по-страшно!!! Има ли още някое прасенце като мен?
Не, сериозно - коремчето ми е като на поне 4 месец, много съм смешнаааааа newsm45 , защото за хората, които не знаят състоянието ми съм си просто дебела  smile3518 Това...много ме сдухва, аз по принцип не съм съвсем фиданка де, ама това ме довършва! Как да намаля апетита си и защо толкова от рано започнах да плющя толкоз много?!?!  smile3506

Добрееее, олекна ми...наврещях се на спокойствие, че вкъщи и на работа на тази тема никой не ми обръща внимание  smile3516

# 181
Здравейте мамита, снощи прекарах много приятно, за сметка на съсипаните гозби.  Embarassed
не знам как но успях да съсипя всичко, дори и салатата.............. Cry Cry Cry Tired
 вече смело ще се похваля че най - хубавия ми подарък е че наистина съм приключила с гаденето  Sunglasses
а за дрехите - когато търсих миналия път имах проблем с намирането, защото бюста ми беше невероятно огромен newsm09 и открих че в магазините "гигант имат отдели за бременни" и точно в един такъв на ул. алабин открих страхотни дрешки.
е това беше преди три години , но все пак..........

за яденето и аз хапвам доста на често даже и нощем, но мисля че това е една от причините вече да не ми се гади.

искам да отворя една тема която вече ми е много интересна
откривате ли разлика в храните които харесвате напоследък.
аз попринцип ям зелената салата и зелето доста кисели
предната бременност проядох даже люти чушки, а като родих всичко се върна на мястото си.
за сметка на това снощи се изложих и се наложи гостите да слагат сол олио и оцет на салатите  Embarassed Embarassed Embarassed
почвам да се чудя дали по това може да се отгатне пола на бебето.
много пъти съм чувала че ако е момче майката яде много кисело, а какво е ако е момиче????
дали има нещо общо с това че при иазличния пол на бебето в утробата надделяват различни хормони???
въобще много ще ми е интересно да споделите своите наблюдения и после да видим какви бебчета ще се появят при различните вкусове  newsm78 newsm78 Heart Eyes

мисля че прекалих...
целувки милички  love001  love001  love001  love001  love001

# 182
  • София
gia fire, ако видиш моя корем, ще се успокоиш  Embarassed Аз затова съм тръгнала на пазар за дрехи, колкото и да е рано.
Благодаря ви, момичета, продължавайте с идеите. Наистина в тази станичка на мис претенция има хубави неща, ама ще трябва да си намеря и шивач преди това, да си купувам платове, а аз съм един мързел... хич ме няма  Embarassed Иначе и аз вчера гледах едни страхотни роклички с висока талия не за бременни и мисля, че ако не стана като слон, през лятото ще мога да ги нося. Проблемът е, че сега трябва да ходя с костюми или по-скоро с делово облекло, а се побирам само в един панталон и една пола. Малко ме е срам да ходя само с две неща всеки ден. И блузките ми са все едни такива тесни... Ще се опитам днес да намеря един панталон и една блузка, пък ако не... ще се шие.
Зло, радвам се, че си изкарала хубаво, това е най-важното. За яденето и пола и аз съм чувала, че има връзка, но така и не запомних какво точно беше. Във всеки случай, аз също ям като побъркана салати (особено зелена), таратор и пия постоянно айран със сол. Преди да забременея този път изобщо не обичах айран и предпочитах да ям тестени неща  Crazy

# 183
Здравейте,бъдещи мами Laughing
Искам да ви благодаря за топлото посрещане и милите думи.Разчувствахте ме !
За сега все още работя,но гледам да не тичам нагоре-надолу въпреки интензивността.Колкото до гаденето...взе да понамалява и това ме радва.
Зло,ЧЕСТИТ ПРАЗНИК на патерица.Да си жива и здрава.Много положителни емоций и спокойна бременност  bouquetКисело не бих казала,че ми се яде и това ме очудва.И аз съм чула да е така с момче,а в моя случай/нали са 2 бебчета/ имам предчувствие че ще са точно момчета. LaughingНе зная защо....просто така си мисля.Каквито и да са ,да са живи и здрави!Хубав въпрос задаваш,такмо ще видим крайния резултат на есен съвпада ли с вкусовете.Иначе,месо да не видя,а е важно! И без това хемоглобина ми е нисък
Какво решихте за срещата?
Р.S.Само да кажа,че ВТР ми е 18.09.07г,но е проблем и да остана за 19-ти LaughingМакар,че с близнаци може да съм и август и да открия сезона живот и здраве
Весел ден на всички Hug

# 184
  • Варна
Момичета, вижте какво мислят децата за великите българи  Laughing

http://yul4o.hit.bg/qko.mp3

# 185
Привет мамчета:)
Тиара поздражи за теб с бебо,че всичко е наред.Стискам палци само първите три месеца да е това положение с гаденето и системите.
Някой каза нещо за хемоглобина-и аз съм така споко.Знаете ли какво съм се сетила да питам:вече на няколко места чета че първият триместър е 12 седмицие да ама за мен тримесечие значи три месеца от последният цикъл.В крайна сметка как броите?аз смятам седмици от последен цикъл,за да кажа коя седмица съм и месеци от последен цикъл за да кажа в кой месец съм,защото не мисля че като навърша 12 седмици съм минала в 4ти месец или втори триместър.Абее newsm78май нищо не разбирам newsm12
Поздрави на всички и 4ао засега,че пак си удължих обедната почивка.

# 186
  • Кърджали, България
За съжаление тук не мога да го видя, някой ще ми го преразкаже ли, че ми е интересно?
Брави, и аз съм на твоето мнение относно броенето на седмиците и месеците. Поне предния път на консултацията ми смятаха месеците според термина - т.е., както е при мен например, при термин 11.09. ще вляза в четвъртия месец на 11.03. Обаче, в калкулатора на БГ-Мамма краят на първи триместър ми е 27 февруари  Thinking, а краят на 2-ри триместър - 12 юни  newsm78
Колкото до вкусовете, казват, че ако ти се яде кисело и солено, ще родиш момче, ако налиташ повече на сладкото - момиче. Първият път при мен излезе вярно, сега пак не ми се яде много-много сладко (въпреки че преди не можех баз шоколадче  Crazy), та сигурно пак ще е момче (такова е и шестото ми чувство  Wink)

# 187
Мамита newsm47... Аз днес като станах ме обхвана една вълна де да знам ква ама някъв прилив на енергия и се хванах да чистя newsm79 1dishes направо не мога се позная. Бях и на пазар newsm71 само не мога да разбера що напоследък все уж отивам и винаги забравям половината неща да купя... няква склероза страшна ма гони smile3521. Ся даже се хванах да готвя   food002 пък и някое десертче смятам да метна. Установих че като се занимавам с нещо май по малко ми се гади което си е направо екстра. И ся си викам дай малко почивка и да видя кво става на компа.
За дрешките аз не знам какво ще правя май бая ще се охарча ужас... Мойте лятни дрехи все по тялото и панталонки с ниска талия. Ся като гледах скоро имам само 2 потника дет ги закупих миналата година дето ще мога да си ги нося - такива набранки под бюста и надоло свободно пада плата като перелинки. Аз миналата година кат си го харесах единия викам си взимам го никво мерене на манекена ми харесва. И като го сложих си виках леле като бременна съм та тогава го носих 4-5 пъти за цяло лято, ама ся усещам че ще му разкажа играта.
Пък ся се замислих че и обувки ще трябва да взимам че моите все на токчета тънки пък четох някъде че не е добре ( не можело да се пази равновесие на тях  с коремчето ) и едни платформички имам нисички дето може да ги бъде, само дето са с дървена подметка и с тях все си '' чупя '' кокалчетата. Това лято хич не съм заглеждала какво ще излезе дано да е нещо удобничко дето и за нас да става.
Аз пък нали съм завършила техникум по облекло knit 1ironing ще видим може аз да се хвана да си нашия дрешките макар в интерес на истината да си призная много много май не ми се занимава newsm78...
Мамита, ако знаете как искам вече да идва туи лято... гледам ся през балкона един бадем тук цъфнал, даже една муха се намъкна докато проветрявах  newsm62.
Пък за яденето какво да кажа. Аз преди не обичах кисело и си мислих че киселото зеле е бахти гадостта пък една вечер като го нападнах и кисели краставички хрупам кат се сетя. Преди хапвах бая сладко сега много рядко посягам, обаче за сметка на това съм почнала да ям много солено. Преди все на мен са ми добре манджите на другите безсолни, а сега си солвам доволно. И оцеда много го уважавам в салатките, та такива ми ти работи.
Аз пък исках уж момиче да имам ама Авел вика а то и аз момиче искам май, ама усещам че ще е момче... аз колкото повече си бременея все повече си мисля че вярно момченце ще си имаме, ама ще видим newsm30.
За броенето тук в една книжка чакайте да видя как беше написано точно:
Значи 16 - та седмица от последния цикъл  = 14 седмица от оплождането, та това било 4 лунарен месец ---> край на 3 и начало на 4 месец от бремеността.
На мен ми е по лесно да си броя седмиците, а не така по месеци...
Ами това за сега аз да ида да си продължавам с задачките ( нещо на тоз комп мързел ме хваща ) . Цункам ви мами и ви гушам hug лек ден за сега...

Последна редакция: чт, 22 фев 2007, 14:40 от bebe_to

# 188
Bravy, виж сега .... следвайки твоята логика, значи трябва да си заченала по време на последния цикъл. По принцип и по календарите като гледам се смята, че зачеването е станало 2 седмици след последния цикъл. Тоест когато е настъпила овулацията Simple Smile
Момичета, за бременлийските дрешки съм съгласна с вас. Не бих си купила дрехи спедиално за бременни. В крайна сметка има наистина голям избор на блузи с високи коланчета под гърдите да речемSimple Smile А за лятото дори и да е някаква T-shirt-ка по тялото пак ше изглежда сладурско на коремчето  Mr. Green Аз съм щастливка, понеже имам готинка шивачка и от седмици вече обмислям да я посетя да видим какво ше шием Simple Smile
Иначе .... и аз съм така като Инка и Бебока... докато не забременях бях опустошител на всякакви шоколади, Фафли и т.н. направо .... #Crazy Докато сега не мога да кусна нищо сладко  Sick Дори мляко с какао.... та сърбам чайчета тука на работа  Shocked
Адна приятелка ми каза, че през бременността един вид организма се пречиствал от натрупаните излишъци ... може би затова сега не мога да кусна сладко.... може би съм го заситила. Докато пък умирам за тестенко, което гледах да избягвам преди ... Явно му е нужно на организма, знам ли .... ама поне пък с тази мисъл се успокоявам като прекаля със закуските  Mr. Green

# 189
Момичета,има разминаване в броенето на месеците,защото по Акушерска терминология бременността трае 10 ЛУНАРНИ месеци или 40 гестационни седмици.Всеки лунарен месец има 4 седмици.А по календарара седмиците са малко повече от 4 в един месец и от там идва разликата .Първият триместър е до навършването на 12г.с.
Дано съм го обяснила разбрано Simple Smile

# 190
Здравейте на всички.Съжалявам че не можах да пиша няколко дни, но бягах по задачи та така. newsm68
Радвам се че сте добре.И ние с бебчо сме добре сега се връщам от преглед вече си има главичка,краченца и ръчички и сега май съм малко по-спокойна.Че нали преди две седмици нищо не видях ама сега видях.Качила съм 3кг. за срамотиите,а да ви кажа вчера как се уплаших.Докато чаках на една опашка от 50 човека за ток като ми причерня и като се разтреперах цялата и то от глад моля ви се.Едва не колабира заради пустото му ядене. newsm09 newsm09 newsm09
Zlo и аз мила бях чувала за киселото обаче със сина ми се скъсвах денонощтно да ям сладко в промишлени количества.А сега ми се яде предимно солено,кисело и тестоооооооооооо. smile3506Та затова май Божа работа де да знам? newsm12

# 191
Абе много сте бързи момичета, аз писах, писах и изведнъж изчезна. после гледам вие вече сте дали мнения по въпроса:) та сега ще започна пак да пиша Simple Smile и някои неща ще прппусна да не се повтарят Simple Smile

# 192
Привет на Tiarra. радвам се, че сте добре с бебо, или по скоро само то, но ти не се отчайвай. Ти мисли позитивно, как още малко и първия триместър ще свърши и после ще се радваш на бремеността.

Bebe_to пии по 2 нош-па 3 пъти на ден когато имаш болки и не се притеснявай. На мен така ми казаха, а спазмалгон ми слагаха инжекции само.
И аз съм с постоянна температура 37-37.2 от началото на бремеността, вече и свиквам Simple Smile

Miss pretencia чувала съм за маската н абремеността, че се появява в края на втория триместър и изчезва постепенно след раждането. Изразява се в нещо като лунички, но повече и по-големи.

Zlo и аз си промених вкуса. Преди умирах за сладичко, а сега не искам и да видя ( е понякога си хапвам, но само ако нямам друго под ръка;) иначе умирам за нещо солено, и кисело< но кисело съм си яла винаги. По тази логика повечето от нас тук трябва да имат момченца Simple Smile
Хайде до скоро мами

# 193
Момичета искам да попитам нещо. В най-първата темичка Hellche писа, че са видели два плодни сака. Тъй като не съм прочела, искам да попитам какво стана с нея? Ще има ли близначета и тя (за статистиката ни) или ще е само едно, знам че имаше притеснения относно това. Предварително се извинявам, ако съм засегнала Hellche или някой друг с това мое запитване.

# 194
Ох, здравейте пак от мен набързо (докато шефа го няма)
Ама така му хапнах на обяд, че сега не мога да дишам. Бреееее, работата не отива на добре. То бива, ама чак пък толкоз. Като се чуем по телефона с нашето татенце и той все пита: :"К'во правиш? Хапваш ли? А, хапвай." Бе как ще хапвам, бе?! smile3514Как ще се мъкна в жегите като слонче? И после... newsm45 А пък за сладкото...значи аз без всичко друго мога, ама без сладки истории - абсурд. Така и отслабнах,де - със десертчета. А сегааа- ям само по навик и то без желание. Не е ли соленичко там, манджичка нещо. Ни кебапчета, ни нищо. Месо може да се излъжа ако е в манджа, супа и т.н. Та, ще видим де.
Мамички, я ми обяснете моля ви, че като започнете да пишете със съкращения не мога да вдяна въобще - там ЖК го разбрах, ама има още. Значи, повечето от вас се записват при една гинеколожка, която ви прави картона, а ходите при друга на консултации. И при нея правите изследванията. Така ли? А тази от ЖК-то ли ще изражда? И когато ходите при другата си плащате ли? Аз с всичкия си акъл миналата седмица си дадох направлението на една, ама хич не ми харесва. Не стига че работи само 1 час на ден ами бързала за РУСО-то (сякаш аз не съм излязла от работа да ида при нея,за да ме прегледа (а не да слушам как се попълват новите болнични. Искам да я сменя, ама не знам дали ще ми върне направлението. Пък да искам ново направление... Weary Светнете ме моля ви! Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт