Чакаме СЕПТЕМВРИ с нетърпение - бебчетата си да гушнем с умиление!!!

• 18 031
  • 297
  •   1
Отговори
# 195
Ех не мога да Ви насмогна да изчета, много сте писали днес. Вече забравих какво имам аз да кажа, та малко от зад напред. И на мен ми се яде кисело, имам усещането, че ще имам момченце, а нашия тати е убеден, че само момичета може да прави. Даже не съм се подстригвала, от суеверие "да не отрежем пишката на момчето", но това в кръга на шегата.

Това за ЖК и гинеколозите, той "моя" гинеколог си пое ангажимента да води и женска консултация, та за това направлението при него. Отделно, ако прецени нужда от консулация с друг специалист пак той издава направление за него, както и направления за изследвания - спин, хепатит, васерман. За кръв и урина от GP-то взех, та сега ми предстоят.

bebe_to мисля, че ако си свикнала на висок ток няма да имаш проблем с баланса, дори и с коремчето напред. Аз постоянно съм на токчета и предната бременност все ми се караха, че не е добре така. Опитах на ниска обувка, но стъпвам много тежко на равна подметка и започна да ме боли кръста, та затова до последно си искарах с токчетата и нямам оплаквания.

Аз Ви оставям щото второкласникът почва да пише домашни. После може пак.

# 196
  • морето и сините вълни :)
Чакайте и аз да се ИзплЮщя  днеска във форума newsm08

Хай-хай мили ДаМи waveyАз днес станах с настроение и мъжо се върна от нощтна и ми смъцъфръца настроението..... tantrumИдеше ми да го сбухам набързо в ъгъла Banghead Rage.Мнооо ма ядоса да му се невиди....Той си легна накрая и аз се пльоснах на компа.Наготвих-но след малко  пак ще готвя.Защотото си направих една зелениика за мен да се набухам с малко Желязо.Та нали витаминки требвало.А после ще готвя пак..  food002Ко прая ко стурвам аз все в куФнята завряна кибича   33uu
Относно вкусовите предпочитания и полът на бебчо-аз не мисля че има нещо общо.Предния път плюсках  страшно много.Ядях постоянно ,хляб защотото преди това не го бях близвала от 10 години,плюсках постоянно  сладко поради същата причина,и ядох туршиики малко.И се роди мъжко...Така че според мен не е правилно.

Сега ще ви кажа един метод за проверка на полът на бебо-мойта колежка ми го каза.тя има две деца и  като пробваме за трето и спира да се върти халката.
Та какъв  е метода:
Вчемате си брачната халка-ама трябва някой друг да ви го направи не вие.Връзвате един конец на нея.По скоро не го вържете ами вземате конеца промушвате го през халката и става двоен конец.
конецът да е дълъг като стане двоен някъде около 30 см.След това си подлагате китката във въздуха без да трепери естествено.И човекът който го прави това държи конецът отгоре и нали халката виси отдолу,натърква един два пъти конецът отстрани на китката ви и вдига конецът с халката отгоре над китката ви,на разтояние да са китката и халката около2 или 3 см.Китката трябва да е обърната  с нежната част към халката-както споменах.Когато се вдигне конецът върху китката на сантиметри конецът започва да се клати сам барабар с халката.Ако халката се върти в кръг значи щее момиче(демек има дупка Mr. Green).Ако халката се движи като махало на часовник значи ще е момче (демек пишка Mr. Green).
Този метод показва от пола на първото дете което сте заченали,демек на мен ми показа първо за предната ми бременност ,момче,и вторият път ми показа момиче,и третия път ми показа момиче.На четвъртия път спря да се върти.така че показва и колко деца ще имате в живота си.

надявам се да сте разбрали методът аз сега се сетих за него,дано ви е от полза.
ЦЕЛУФАНИ ВИ ПРАЩАМ  love001

# 197
  • София,
Ей хей,здравейте мили мацки,

Много, много писали сте днес, та чак не мога да ви изчета!  #Crazy
Първо много се радвам за Тиара, миличка всичко ще е ОК, само позитивни мисли!  Peace

Мамчета вчера бях на доктор и видях бебо! Виждаме го ние, а то седи и не мърда (май спеше, ама знам ли) и изведнъж като подскочи, аз чак извиках, а доктора - спокойно - мърда си бебока! Каза, че всичко е на ред и аз се поуспокоих, че какви мисли ме бяха налегнали....  Laughing

Мацки, относно вкусовете и аз нямам идея дали има значение какво ядеш за пола, но пък ще проверя теорията на Ани-Бани!  newsm78

И да питам нещо, а вие пиете ли бира? Аз с първата бременност се спуках да пия, ама като гледам и сега в мен напира странното чувство, че ми се пие бира  Thinking

Момичета трябва да решим какво ще правим със срещата, анкетата днес свършва и като гледам ще е в пицария, та аз викам така
да е примерно на 10.03 - събота - по обяд....... - става ли така?????

Имаше и още, ама май забравих - като се сетя пак ще пиша....

Целуффффффффки и кажете за срещата!!!!

# 198
Уф, Бенич, чак аз подскочих като четох - толкова се вживях.  newsm62 smile3501 Ама са ни скокливи бебчовците, голям кеф се кефят. Само дето не го знаят.

# 199
  • София,
Хей сладурки,

забравих да питам нещо: абе аз съм била три пъти на доктор и трите пъти различен  термин! Първия път - 11.09, втория път 08.09 а вчера ми изпраска термин 04.09  Rolling Eyes Направо съм шашната! Да не говоря че в ЖК ме водят с термин 13.09!  newsm78
Направо съм изпаднала в транс, като ме пита някой кога ти е термина, аз незнам какво да казвам?!?!?  Shocked

Има ли друга такава откачалка като мен?!?!?!?

miss pretencia - направо е страхотно чувството, да не говорим като започнеме да ги усещаме.....  baby_neutral

# 200
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Момичета искам да попитам нещо. В най-първата темичка Hellche писа, че са видели два плодни сака. Тъй като не съм прочела, искам да попитам какво стана с нея? Ще има ли близначета и тя (за статистиката ни) или ще е само едно, знам че имаше притеснения относно това. Предварително се извинявам, ако съм засегнала Hellche или някой друг с това мое запитване.

Мисля, че при нея се беше получил т. нар. "синдром на изчезналия близнак" и очаква едно бебе през септември. Дано да е добре Hellche - не знам защо спря да пише и тя... Sad

# 201

Та какъв  е метода:
Вчемате си брачната халка-ама трябва някой друг да ви го направи не вие.Връзвате един конец на нея.По скоро не го вържете ами вземате конеца промушвате го през халката и става двоен конец.
конецът да е дълъг като стане двоен някъде около 30 см.След това си подлагате китката във въздуха без да трепери естествено.И човекът който го прави това държи конецът отгоре и нали халката виси отдолу,натърква
..........

аз няма да мога да се възползвам защото нямам брак, но се сетих за още един начин за определяне на пола на второ и следващо дете.
незнам дали сте забелязвали но има деца на които има синьо петънце на нослето, т.е. видим кръвоносен съд под различни форми . та ако детето ви има такова петънце или чертичка като от веничка значи следващото дете ще е момче. моя позната с три деца(2 момчета и едно момиче) ми го каза и ми го показа

# 202
Мила Beni4 терминът се изчислява по датата на първият ден от последната редовна менструация + 7 дни минус 3 месеца.Това е формулата,която е преита навсякъде.
Напр.ПРМ /последна редовна менструация/ 11.12.06г. ....ВТР /вероятен термин на раждане/ ще бъде 18.09.07г.
Казали са ти различни дати спрямо данните въведени във всеки ултразвуков апарат.Спрямо големината на плода и размерите на скелета му може да определи също,спрямо предполагаем ден на зачеване/овулация/ също,НО достоверн се приема по дата на ПРМ + 7 дни.Така ,че не се притеснявай за разминаването.
Приятна вечер.  bouquet Hug

# 203
Miss pretencia ако не ти хареса лекарката смени я, искай талон за смяна от личния лекар и става без проблем. А иначе обикновенно повечето ходим на женска консултациа на едно място само за да ни следят бремеността, а за по сериозните прегледи на 3D и изследванията за малкоформации и др. се ходи при друг и се заплаща, и накрая израждащия лекар почти никога няма нищо общо с ЖК, за него ако си го избереш си плащаш, ако не, като отидеш в родилното, който ти се падне.

Ani bani и аз съм чувала за това гадаене, но не ми е ясно дали ти казва само за живородени деца, или ти дава и абортите( спонтанни или не).
Хей мами още два месеца и ще можем по лубопитните да разберем какви ще са бебчовците ни и тогава ще споделяме вярна ли е гледанката Simple Smile

За срещичката ни аз обикновенно ходя в Уго или Дон домат и имам поглед върху тези пицарии в София. Предлагам Уго на славейков, на втория етаж има големи маси, които се събират и там може да си спретнем сбирката.
Ако имате и други предложения аз съм съгласна, само да има какво да хапваме Simple Smile

Хей мамчета я кажете как ви растат коремчетата, само отдоло или изцяло или... че аз вече се чудя дали този тумбак е от бебо или от многото плускане, ама като не ям 2-3 часа и ми прилошава.

# 204
Привет майчета wavey,аз пак започвам с newsm51 baloni bdbaloni happy bd to basiliskда си ни жива,здрава и много 6тастлива с бебчето септември!
На другите мами мерси за инфото.Явно не съм само аз объркана  ooooh!по въпроса кога прикючва третия месец.Аз започнала 13 седмица би следвало да съм приключила с третият триместър newsm78,но 6те си по4акам до 1 март за да кажа,че съм влязла в четвърти месец Hug
Feminin4eне мисля,че съм забременяла по веме на цикъла си,но всичко смятам от датата на последен цикъл-29.11,а иначе зная с точност и датата НА ЗАЧЕВАНЕ-Тя Е 12.12-но тя няма значение при смятането и на триместърите и на месеците.Та термина нали го смята6 от последна дата на цикъл плюс 9 месеца и една седмица.
Аз пак ви напускам,че 6те ме бият  tantrumв службата-пак закъснявам
Целувам Вио и  Hug

# 205
  • София
Добро утро и честит петък! Много го обичам този ден  Grinning
Честит Рожден Ден, basilisk!   bouquet   bouquet   bouquet  Пожелавам ти да изживееш пълноценно една от най-прекрасните години в живота си, да се радваш всеки ден на незабравими мигове и един съвършен бебчо да те направи безкрайно щастлива мама!
Бенич, Лиди ти го е написала много добре, аз само да допълня (на всяка манджа мерудия)  Simple Smile Като те питат какъв ти е термина, казваш този, който са ти изчислили според последната менструация, той не се променя  Simple Smile (при теб вероятно е 13) А ултразвука ти показва колко е голямо бебето в момента и до края може да ти се разминава термина на всеки преглед. Всяко бебче си расте индивидуално  Simple Smile Важното е да расте и да подскача  Joy
Аз съм съгласна за 10.03. и нямам претенции за мястото, може би трябва да е на по-спокойно и просторно място, че да се чуваме всички. Новият Дивак на Христо Белчев ми се струва подходящ например, широко е и децата могат да потичат, а и не е запушено.
Катрин, и аз съм постоянното присъствие в тези заведения, може да се окаже, че сме се виждали  Simple Smile
Да се похваля, купих си панталон и съм много доволна, хубава материя, пасва си с другите ми дрехи и ще мога да го нося поне още три месеца.
Хубав ден, мами!

# 206
  • София
Честит рожден ден на basilik! Много, много щастие и здрави дечица! Hug

Да ви се похваля - снощи бях на лекар, видяхме бебка (нали момиченце сме си поръчали  Laughing), вече се различава главичката, ръчички, крачета, шаваше фъстъчето, даже се видя и профила на личицето. Grinning Чухме пулса, абе супер изживявания са това. Heart Eyes Доктора ми се накара - качила съм 2 кила за 1 месец  Shocked, и аз бях ошашкана - вика ми като ти се гади няма да ядеш (че му обяснявах, че карам главно на тестяно и лимони). Дано не засегна никой, но момичета трябва да внимаваме какво хапваме, аз като препатила - първата бременност качих 30 кила - от 60 кг. отидох да раждам 90 кг. Embarassed - като си гледам снимките каква мечка съм била и после колко трудно се свалят. Embarassed Затова сега докторът ми ми следи стриктно теглото, уж и аз  Rolling Eyes.

Какво става за срещата ни - уточни ли се дата и място?

# 207
Добро утро и от мен, мамички
 nbirthday newsm67ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, BASILISK!Пожелавам ти много щастлива година!!! newsm10 newsm51
Thumbelina, благодаря много за поздрава за петъка. Обикновено все чета със закъснение и ми е много неприятно да прочета "Честит петък" в понеделник или някой друг начален ден от седмицата. А сега "Честит и на теб" Бързо завършване на деня....Simple Smile))
Хайде чао за сега, че трябва и да се работи.
P.S. И моят корем и той расте целия, ама съм 100% сигурна, че е от ядене. Та бебчо е едва около 4 см. Къде ще се вижда?! Ужас newsm61 Ами не стига това, и в бедрата започнаха да ми отесняват дънките. smile3515 smile3511

# 208
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Добро утро, момичета! Grinning

newsm59, basilik!!! Желая ти приказна година, която да те възнагради с най-щурото, сладко и чаровно newsm32!

За срещичката си мислех дали не може да я направим пак на 10-ти, но следобед. Embarassed Аз докъм 4ч. съм заета и съб., и нед., но много ми се идва, затова си правя устата. Embarassed Всъщност нямаше да го спомена, но си мисля, че и за майките с малки деца ще е по-удобно, ако децата им спят следобед?!? Обаче ако само на мен ми е неудобно по обедно време, не ме мислете - ще се включа на следващата срещичка, живот и здраве! Peace

Beni4, за термина съм съгласна с другите момичета - сметни си го спрямо последния цикъл и го тръби в този му вариант. Wink

# 209
  • Кърджали, България
Честит да бъде този ден, в който basilisk е родена! Да бъдеш много щастлива и обичана и наесен да гушкаш малкото съкровище!   bouquet  bouquet  bouquet
Бенич, ти ме сбърка с тия 4 термина  #Crazy И аз мисля като Палечка - казвай изчисления по стандартния начин, най-вероятно по него ще ти пишат и болничните. Много скокливо бебче си отглеждаш  Grinning, браво! Смяташ ли да заведеш по-нататък и баткото да го види?
Аз досега съм ходила само веднъж и си беше една точка, нямам търпение да дойде 29-ти да видя какво, аджеба, става в мен  Crazy
А, за бирата - аз много обичам биричка, зимата тъмно, лятото светло, ама от Нова година насам само съм близвала един-два пъти от биричката на мъжа ми...

Общи условия

Активация на акаунт