Конфликти на детски площадки

• 9 645
  • 92
  •   1
Отговори
# 90
Сега като се написа за оглеждането - случвало се е да бъркат във вратлето на детето ми, за да видят марката на дрехата му. София, идеален център (уточнявам, защото не е градче/селце).
Това е, явно нищо не се е променило за 15-Тина години…
Голяма снобария. Аз на такива у наше село не съм попадала. Само на една площадка в квартала ми беше неприятно заради кофти настроени майки, които считаха площадката за бащиния. Та чак си командореше сина да не играе с моя под предлог, че нейният бил по-голям. А толкова хубаво се разбираха децата. Да не говорим, че ми беше трудно да обясня на детето, защо не искам да го водя там. Все ми се молеше заради едно влакче, което го имаше само на тази площадка, в което сядаш и уж се возиш.

# 91
Малко извън темата, моята щерка е прекалено добро дете, уж наперена, ама много се връзва на акъла на другите, каквото я накарат прави, за да се хареса. Последно вчера на площадка голяма глупост сътвори, после си отнесе конско. Като играят ролеви игри (кралица и слуга да кажем), все тя е слуга. Как да я вразумя…притеснявам се като стане тийн. Иска да има приятели, ама то не трябва по този начин да се печелят Sad

# 92
Моят е сред по-малките на площадката. Носим играчки, разменяме, с неговите играят други деца, той понякога се заиграе с нещо чуждо, обичайно на приятелче. Понеже още не ходи сам, съм до него. Някои деца му вземат играчките от ръцете, като оставят нещо за замяна. Долу-горе се забаламосва за момента. Обяснявам, че на люлките чуждите играчки не може да ги задържаме при нас. Обаче някои деца направо идват и грабят, при положение, че са играли с нашите неща, без да предложат каквото и да било. Не е в това въпросът, а в грубото грабене. Единия път, докато той държи играчката, едно по-голямо дете почна да я дърпа, но и аз я хванах. Не се гордея, но и не ме гризе съвестта особено. То, ще видим и моето какво ще стане и как ще се държи. Да са живи и здрави, всички ще пораснат. Един ден най-щурите може да ни изписват лекарствата за кръвно Grinning

Общи условия

Активация на акаунт