Конфликти на детски площадки

• 9 652
  • 92
  •   1
Отговори
# 45
Не говоря за конкретна случка..а по принцип.
И да блъскаше го като полудяла.Махнах й ръката от веригата защото му минаваше през лицето..люлката се завъртя от блъскане а той седеше на нея.
Брат й си седеше кротко в страни.
Не е ставало дума за защита от нейна страна ,а за чист инат, както и от страна на сина ми(нищо ,че беше стигнал люлката пръв).
Вчера примерно две 8-9 г. рисуваха пишки и пишеха с”кс по катерушката(момичета).
Изкоментирахме  случая в къщи ,дали смята ,че е редно.
Пак пояснявам ,че децата над 6 са сами..няма баби ,няма стринки.
Такива епитети чувам😵💫 от деца ,че косата ми се изправя.
Не пипам чужди деца по принцип ,като изключим промиване на рани, щото някой се издрал или паднал и пищи и детето ми ме вика..
Вече и това спрях да правя ,ако не е на умирачка-не слизам(Живеем до една площадка).

# 46
И аз не обичам площадки, по-голямото дете посещава спорт 3 пъти в седмицата, но пак я водя на площадка. Там си има контакти обикновено с деца от блока или околността и мисля, че това да ги познава е добре, пък и тя така гради отношения, наблюдавам я. Всъщност в темата, не се пита дали ходите на площадки, а съвсем друго нещо, тези които не ходите, ами ваш си избор, правете каквото там смятате за добре и това е.
Иначе то за пи**и и т.н и в училище в един момент ще заговорят….

# 47
  • пустинята Гоби
За да не ходим по площадки има причина, така че съвсем на място всеки сподели опита си.

Няма площадки - няма конфликти!

# 48
A, ние имаме и редовни абонати - баби + един дядо за разкош ( без внуци около тях) на пейките на площадката. И понеже са от модерните, и те чоплят семки и пушат. Само чалгата им липсва.

# 49
Не може да лишава родителя детето си от детската площадка..
Уви за това е тя там децата да си играят.
То е не избежно.
Всички тези конфликти може и във училище да ги има .
Не само на детската площадка..
Какво заради такива деца трябва да затваряме нашите ли.
До като има такива родители винаги има риск от конфликти..

# 50
  • пустинята Гоби
Моите деца висят в парка, играят заедно или със съучениците си. Конфликти няма, защото подбират компанията си. Площадките са нещо, което нито е задължително, нито възпитава.

# 51
Да бе, как да не може? Майката преценява къде да заведе детето си. Моята дъщеря съвсем добре се справя и без да е играла на детска площадка. Внучето ходи на спорт. Дреме му за детската площадка.

# 52
  • София
Не може да лишава родителя детето си от детската площадка..
Уви за това е тя там децата да си играят.
...

На детето може да бъдат предложени далеч по-добри алтернативи и да получи различни забавления, вкл. с много по-близки по интереси и възпитание деца от множеството различни и непознати по площадките.

# 53
И аз не мисля, че трябва са се лишават от площадки, заради нашия комфорт постоянен…Конфликти навсякъде има, ама дай тогава и на училище да не ходят и да не общуват с никой. Отделно ако са само вкъщи, дозата на гледане на телевизия и други устройват далеч ще се увеличи. И да моля не приемайте мнението ми крайно, сигурно има и родители, които нон-стоп се занимават с децата си и те не гледат телевизия изобщо, или самите те се занимават сами постоянно, но това не ми се вярва Wink

# 54
  • пустинята Гоби
Навън освен площадки има доста забавления за деца. Реално най-лесно е да ги тръснеш до най-близката такава и да блееш 2 часа след работа. Някои сме имали други забавления, без да висим през телевизора.

Конфликти няма навсякъде. Аз не ходя да се бутам да общувам с непознати всеки ден, че да се уча да се социализирам (освен в бг мамма, което вярно е голямо училище). Подбирам си средата. Децата ми също, както казах всеки ден са навън след училище в парка, но не ходят да се бутат да общуват с непознати деца, че да се учат да се справят в живота.

# 55
Аз много не разграничавам парк от площадка, в парка обикновено има няколко площадки. Едва ли някой всеки ден обикаля различни площадки и се бута да общува с всички, обикновено за ежедневие се посещава, най-близката, ако няма парк на близо и там играят горе-долу едни и същи деца.

# 56
  • София
Освен площадките навън и телевизора у дома, за едно дете има безкрайно много занимания, различни от това да се бие за люлката, докато майка му цъка на телефона.

# 57
Детето ми е вече голямо, но никога не съм имала проблем с някое дете на площадка/градинка/парк, нито някой е имал проблем с моето. Явно сме имали огромен късмет и двамата.
Но това, което чета е тъжно Sad

# 58
Скрит текст:
Синът ми е на 7.Не съм от типа майки със златните яйца.На ясно съм кога греши, уча го да е кавалер да е добър човек,но не съм и на принципа ,че ако ти ударят едната буза ,трябва да дадеш и другата.
От толкоз обикаляне по площадки съм се нагледала на всякакви деца.Ами има откровено злобни и агресивни.
Вчера се заигра с брат(7) и сестра(10) на една площадка.Всичко беше чудесно докато не решиха да тичат към люлките и сина ми и момичето стигнаха първи.
Започна да му дърпа люлката и да повтаря :Заета е за брат ми.
Изчаках до момента в който започна да става агресивна и да го блъска…Това ,че аз съм на метър от тях изобщо не я впечатли.
Замислих се тогава, защо трябва той да отстъпва..какво ще го науча аз ,ако му кажа за порен път..отстъпи.
Казах й да престане на го блъска  и й махнах ръката от веригата на люлката.Изкрещя ми в лицето ,че се прибира в къщи и си тръгнаха..
Как бихте реагирали вие?
И въобще как да отговоря на:Защо аз винаги трябва да съм мил и добър ,а другите не?
Не сте постъпила правилно. От позицията си на по-голяма и по-силна сте махнали ръката на десет годишно момиче от люлката, което е стигнало първо до нея. Защото можете.
Синът ви ако беше стигнал първи и се е хванал за люлката, как щяхте да подходите ако се появи някой възрастен и му махне ръката със сила от люлката?

# 59
Не се заяждам просто ми е интересно какви са тези толкова разнообразни, че и удобни за ежедневието занимания, които са различни от площадката или парка? Всякаквите извънкласни занимания са ясни, но те са за деца над определена възраст, дете на 2-3 не може да ходи на футбол например. Освен това урок по балет не може да замести свободната игра, която развива и въображението.

Общи условия

Активация на акаунт