Седмокласникът е на финална права, бели лястовици вече пък сънува мама - тема 11

• 42 195
  • 780
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Съгласна съм с "По жицата" /въпреки че не са го учили още/. Със "Заточеници" - не. Triumph

# 166
  • София
Санака, и 2019 имаше задача с допълнително построение.

# 167
  • София
В коя задача? Там се спускаше просто една височина с цел намиране на лицето, ама това не е доп. построение.  Друго си  е от нищото да  начертаеш  медиана  към хипотенузата , да "допълниш" триъгълника до равностранен,  да  продължиш дадена отсечка до определена точка, ,за да си докараш  елемент за еднаквост и т.н.

# 168
Ох, забравих - успех утре на големите деца на матурата! Дано да имат късмет всички деца тази година и да им се падат неща, които знаят и харесват!

# 169
  • София
В коя задача? Там се спускаше просто една височина с цел намиране на лицето, ама това не е доп. построение.  Друго си  е от нищото да  начертаеш  медиана  към хипотенузата , да "допълниш" триъгълника до равностранен,  да  продължиш дадена отсечка до определена точка, ,за да си докараш  елемент за еднаквост и т.н.

И ти си права, но масово не се бяха сетили. Тази задача я помня точно защото много се обсъждаше в седмокласната тема. Защото аз и тогава не знаех какво учат...

# 170
  • у дома
Утре и в понеделник синът ми има пробни матури в училище.
Аз предпочитания за теза нямам, той още по-малко. Според мен ще им е по-лесна темата за борбата, но пък кой знае.
По математика стискам палци за уравнение или неравенството във втори модул. Не знам кое ще е по-лесно за децата - работа или път за втората задача.....
Надявам се в третата да няма допълнително  построение.
Тревожи ме разпределението на точките в двата модула.

Аз пък се надявам задължително да има допълнително построение.
По-лесен изпит няма как да ви гарантира място там, където искате, ако това място е силно желано от много деца.
Никакъв шанс за задача с допълнително построение. За последен път се случи през 2018-та. След това изпитът рязко се опрости и се опростява все повече всяка година. Няма никакви признаци изведнъж рязко да го усложнят, дори "отговорните" изказвания са в обратна посока. Иначе съм напълно съгласна с теб.
На абсолютно същото мнение съм.

# 171
  • при моите любими
Сега хвърлих едно око на оценките. По химия има само една. По няколко други по 3 оценки, по основните има по 8-9 оценки , дори по география има 7. Дано ги оформят до 10ти юни и да имат една седмица на спокоен преговор, без контролни по други предмети.
Днес такъв мързел ме е обзел и май не само днес. Хладилникът е празен. Мързи ме да отида до магазина. От вчера вечерта само аламинути приготвям, да доизпразня каквото е останало. Малко лирично отклонение, но имах нужда да се оплача от себе си. Чак не мога да се позная. Наборът нали е карантина и на тренировки не ходи и аз съвсем се отпуснах, без возене. Явно трябва да се върнем отново в забързаното ежедневие, за да вляза в кондиция и аз.

# 172
  • София
Е ся По жицата, това е било 2022год, пак ли?

# 173
Произведенията, от които могат да бъдат цитатите в задача 25 на изпита по БЕЛ, са изучаваните само в 7. клас.

# 174
Произведенията, от които могат да бъдат цитатите в задача 25 на изпита по БЕЛ, са изучаваните само в 7. клас.
Къде я има тази информация?

# 175
Идвам от темата на 12 клас, където един любезен котарак помага за отгатването на литературните произведения, които ще се паднат, като услужливо полягва върху някое от тях Simple Smile Вкъщи нямаме прогнози за тезата, ще разчитаме на котарака, който вече е доказан капацитет! Отправям настоятелна молба и покана към котарака и неговата стопанка Vienna да нагледат и тази тема Animal Smiley Cat

# 176
И аз имам котарак, не съм се сещала да го питам. Обаче вчера взе да дърпа и дъвче листи от един от пробните по математика на щерката. Трябва да погледна кои задачи е решавала там.

# 177
  • София
Нашето куче изяде едни тестове, домашни, преди време, освен да го питам  след обработката какво мисли Joy преди време ги заварих с най - малкото дете да сочат по едни разпечатки кое пък ще бъде у-щето... 35то избра кучето Joy

# 178
  • В Страната на чудесата
Аз пък се надявам задължително да има допълнително построение.
По-лесен изпит няма как да ви гарантира място там, където искате, ако това място е силно желано от много деца.
Никакъв шанс за задача с допълнително построение. За последен път се случи през 2018-та. След това изпитът рязко се опрости и се опростява все повече всяка година. Няма никакви признаци изведнъж рязко да го усложнят, дори "отговорните" изказвания са в обратна посока. Иначе съм напълно съгласна с теб.

Върл фен съм на "отговорниците" и техните изказвания.

Наборът е ходил точно на 1 пробен по математика и на него имаше доп. построение на последната подточка. Предишни НВО-та не е правил все още и не сме ориентирани точно какво да очакваме като трудност.
По школите явно си пазят хляба и целият този стрес с пробните е пълна "пунта мара".

Аз вече започнах с кошмарите. Сънувам, че пътувам към другия край на Земята, с еднопосочен билет и без средства за връщане. Наследникът ще ходи на НВО-та, докато не съм до него Fearful Fearful Fearful
Егати.
Събуждам се облята в студена пот.

санака, как е епидемиологичната обстановка при вас? При нас карантината стигна до съседен клас.
Тръпна в очакване и нас да връхлети.
Ех, какво дежавю - кандидатстването след 4 клас при първия пик на коронавируса.
Явно така им е писано на наборите.

Последна редакция: пт, 17 май 2024, 07:27 от Алисса

# 179
  • София
Аз моята котка я пробвах на едно световно по футбол. Еми не познава. И сега гризе листове безразборно, предпочита важните домашни. Все се шегуваме, че у нас става като онзи виц - котката ми изяде домашното.
Все пак ще я питам за текстовите задачи какъв вид ще бъдат, че да наблегнем на тях, ама тя ще отговори за ядене Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт