Седмокласникът е на финална права, бели лястовици вече пък сънува мама - тема 11

• 42 222
  • 780
  •   1
Отговори
# 465
Изкуствен интелект има и в Ломоносов. За там също е под въпрос кой и как ще го преподава. За 2-ро СУ... Аз си разсъждавам така - училище, което всяка година предлага нов профил, според модата, няма как да има добра основа. Сменят профили, търсят нови учители, които после не задържат, понеже пак сменят профили? Или префасонират наличните учители и те изведнъж стават специалисти в новота мода? Някак не ми харесва. Бих имала повече доверие в Ломоносов. Поне е училище с традиции.

Последна редакция: вт, 21 май 2024, 18:00 от Tisisat

# 466
  • София
За френския бих сложила на първо 18-то, за испански -22-ро. За немски честно казано идея си нямам. Редете ги по желанията за езика. Квотите също са от значение, ако за бъдещия гимназист е важно класът да не е с преобладаващи от единия пол.

# 467
Аз бих сложила 22-ро на първо място, ако не беше толкова женско училище. Но понеже е, 32-ро е на първо място в моя списък, след желаните ЕГ.
Да , езиковите паралелки ако нямат квоти са крайно женски. И на мен ми се иска да избегнем този момент въпреки ,че е момиче, но не виждам как Sad Всички набелязани паралелки са женски Sad

# 468
  • София
А моят се изказа - е, нали ще уча български и англйски, това са два езика...
Това, след като подпитвах дали не иска да помисли за друг чужд език освен английски.
Спирам с въпросите за училища и профили. Като има резултат - тогава ще мислим и редим. Сега просто няма смисъл.

# 469
Благодаря за отговорите! Май наистина ще е най-добре да говорим, като знаем бала. Може да се окаже, че няма какво да мислим толкова или да се сменят желанията.

# 470
Спирам с въпросите за училища и профили. Като има резултат - тогава ще мислим и редим. Сега просто няма смисъл.

Напротив, тези обсъждания са най-полезните, според мен. Добре е човек да е проучил варианти, да е огледал самите училища, да се е поинтересувал от лични отзиви, защото после нещата се случват много бързо и няма симсъл от трескаво взимане на решения. С голямата ми дъщеря бяхме говорили още месец преди матурите за училища от всички ешелони, които тя си набеляза, разходихме се до тях нарочно с транспорт от вкъщи (както й предстоеше сама да ходи) и в учебен ден, като я оставих сама да си състави мнение, само подсещах кое училище кое е.
С наборката още миналата година ходихме на отворени врати в двете най-желани, предстои ни да отидем в план В, план Г е в квартала и го знае. Има и още едно, което засега е в безтегловност и за двете ни и за него евентуално ще мислим след развоя на събитията, живот и здраве.

Последна редакция: вт, 21 май 2024, 18:09 от мартеа

# 471
Даа, и ние ги обиколихме. Имаме план А, план Б и план В. Съгласна съм с Мартеа, че сега му е времето да обсъждаме. После вече ще сме в трескав заплес.

# 472
  • София
И аз мисля, че е добре да се види училището преди това, транспорта до там. Жалко, че не всички имат отворени врати. Затова на изборите мисля да се разходим до 22-ро и 164 ГПИЕ. Не че ще видим учители и ученици, но поне ще придобие някаква обща представа. В учебен ден вероятно няма да ни пуснат. Гледайте и сайтовете на училищата, понякога са доста информативни.

# 473
След ТУЕСа и Джонката, се нареждат 2аег и 1аег. Grinning
Това по бал и по желание на дете с ИТ насоченост или? Опитвам се да открия допирна точка между ТУЕС, Джонката и 1-ва и 2-ра АЕГ.
Защото аз питам конкретно за второто. Въобще не ни вълнува ( ползвателите на услугата,де ) къде с колко бал е - т.е няма да " похабим" бал, а следваме желания.
Моите желания едно време бяха съвсем други и аз си постигнах целта. Сега да видим наборчетата.
Очаквай неочакваното, както се казва.Laughing

# 474
За ИТ - ТУЕС, СМГ (но там е инф.+мат.), Джон Атанасов, Попов, Ломоносов, като последните не е точно ИТ. Вижте какви паралелки имат и ще се ориентирате.

# 475
Моята е готова с желанията, има и план Б,В и Г.
Госпожата по БЕЛ е върнала класните (преразказ на непознат текст от неутрален разказвач), като ни е разбила и точките. Все едно втората част на НВО 30 от 35 доволно добре за мен, като резултат.

# 476
При моят сладур желанията също се променят. Говорим ,но всичко ще се нареди слад като видим резултатите. Иначе ТУЕС и НПМГ ( паралелката без допълнителен изпит, отказа се от Физиката,защото удари на кофти учителка в 32ро по предмета и тотално загуби интетес) . Това разбира се е кофти,защото оценката от уще по Физика му трябва и за ТУЕС. Не иска СМГ.
И после реди езикови. Немска1ва и 2ра , Испнска, 18то японски… английският е изключен ( има много добро ниво от допълнителни уроци и няма смисъл да повтаря по-добре друг език) . Джонката , Ломоносов, Попов не ги ще( имало само момчета хахахах)
Вървят му езиците и май ще е езикова все пак, ако не изкара 100т по БЕЛ И МАТ ( за да се класира за ТУЕС:)))
 Това  нещо с квотите не го разбрах , че наваксам Simple Smile
Учи в 32ро и не иска да продължи там.
Ще има чуденка как да ги наредим сигурна съм 😩🫣

# 477
След ТУЕСа и Джонката, се нареждат 2аег и 1аег. Grinning
Това по бал и по желание на дете с ИТ насоченост или? Опитвам се да открия допирна точка между ТУЕС, Джонката и 1-ва и 2-ра АЕГ.
Защото аз питам конкретно за второто. Въобще не ни вълнува ( ползвателите на услугата,де ) къде с колко бал е - т.е няма да " похабим" бал, а следваме желания.
Моите желания едно време бяха съвсем други и аз си постигнах целта. Сега да видим наборчетата.
Очаквай неочакваното, както се казва.Laughing

Към момента не бих казала, че има it насоченост, но засега е решил да става програмист (предполагам някаква мода сред съучениците) и ако не му стигне бала ще се насочи към нещо друго. Обяснила съм му, че и да не го приемат в някое от тези две училища има достатъчно възможности пак да стане програмист, ако наистина го иска. А и не се знае след 5 години дали нещо друго няма да му е интересно.

# 478
И при нас желанията от 1 до 3 са ясни. Хубавото е, че сред тях има и такива с постижим за нея бал (според резултатите от пробните). За по-натам в класацията ще импровизираме спрямо резултата й и това, което си е набелязала в справочника.

# 479
При моят сладур желанията също се променят. Говорим ,но всичко ще се нареди слад като видим резултатите. Иначе ТУЕС и НПМГ ( паралелката без допълнителен изпит, отказа се от Физиката,защото удари на кофти учителка в 32ро по предмета и тотално загуби интетес) . Това разбира се е кофти,защото оценката от уще по Физика му трябва и за ТУЕС. Не иска СМГ.
И после реди езикови. Немска1ва и 2ра , Испнска, 18то японски… английският е изключен ( има много добро ниво от допълнителни уроци и няма смисъл да повтаря по-добре друг език) . Джонката , Ломоносов, Попов не ги ще( имало само момчета хахахах)
Вървят му езиците и май ще е езикова все пак, ако не изкара 100т по БЕЛ И МАТ ( за да се класира за ТУЕС:)))
 Това  нещо с квотите не го разбрах , че наваксам Simple Smile
Учи в 32ро и не иска да продължи там.
Ще има чуденка как да ги наредим сигурна съм 😩🫣
Май наборите ни са при една и съща учителка. Толкова да ме е яд, защото на моя всъщност му е интересна физиката. Да не говорим, че и други деца от класа се отказаха от ТУЕС, заради нея, а определено имаха шансове Imp
Иначе под квоти се има в предвид, че се приемат равен брой момчета и момичета в паралелката. Така не може да са примерно 24 момичета и 2 момчета.

Общи условия

Активация на акаунт