"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 64

• 34 401
  • 840
  •   1
Отговори
# 45
Охх, момичета вече откачам. Цикъла ми е редовен 27-28 дни. Засечена овулация с тестове на 13 ден. До тук добре , днес ми е 23 ден от Цикъла и около 10 дни след О. Преди няколко часа получих нещо като начало на цикъл, кафеникаво зацапване, сега премина на бледо червено но е просто по хартията. При първата ми бременност имах зацапване но беше розово ,не знам вече какво да мисля. Стискайте ми палци да не е лелката, а пък и да ми дойде на 23 ден никога не ми е било. Ще полудея вече...

Възможно е да е имплантационно кървене. Не знам за каква леля става въпрос. Аз имах съвсем леко имплантаципнно зацапване, беше кафеникаво и на следващия ден си направих тест с чувствителелност 10 mIU/ml (wondfo) и отне целите 5 минути по производител, но си беше положителен. Та ако имате чувствителен тест, може и да засече нещо сега

# 46
Охх, момичета вече откачам. Цикъла ми е редовен 27-28 дни. Засечена овулация с тестове на 13 ден. До тук добре , днес ми е 23 ден от Цикъла и около 10 дни след О. Преди няколко часа получих нещо като начало на цикъл, кафеникаво зацапване, сега премина на бледо червено но е просто по хартията. При първата ми бременност имах зацапване но беше розово ,не знам вече какво да мисля. Стискайте ми палци да не е лелката, а пък и да ми дойде на 23 ден никога не ми е било. Ще полудея вече...

Възможно е да е имплантационно кървене. Не знам за каква леля става въпрос. Аз имах съвсем леко имплантаципнно зацапване, беше кафеникаво и на следващия ден си направих тест с чувствителелност 10 mIU/ml (wondfo) и отне целите 5 минути по производител, но си беше положителен. Та ако имате чувствителен тест, може и да засече нещо сега
"Лелката" наричам менструацията за по кратко Simple Smile ,ох мен ме е страх да ида то тоалетната вече.

# 47
  • София
Срещала съм на доста места "лелката" и чак след вникване в контекста разбирам, че за МЦ се пише и се чудя защо точно "лелката"?

# 48
И аз не разбирам, МЦ си е кратко, мензис също е същата дължина като лелката кажи речи, цикъл също не е дълга дума... Не разбирам лелките какво общо имат тук, то нали жените като са вече на такава възраст, почва да им се разбърква МЦ...

# 49
Здравейте, вчера бях н кръвен тест, утре мисля да пусна отново профилактично,има ли начин да разбера, че всичко е наред? Хормона трябва да си е вдигнал стойността ли или?

# 50
Здравейте, вчера бях н кръвен тест, утре мисля да пусна отново профилактично,има ли начин да разбера, че всичко е наред? Хормона трябва да си е вдигнал стойността ли или?

По принцип хормонът трябва да се удвоява на всеки 48-72 часа. Това е добър знак. Но си е най-добре лекар да види резултатите.

Запазили ли сте си час за ехограф? Най-добре отидете при лекар, който има и вагинален. Най-рано може да се види нещо 5 гс на вагинален ехограф, а сърдечната дейност малко след това.

# 51

По принцип хормонът трябва да се удвоява на всеки 48-72 часа. Това е добър знак. Но си е най-добре лекар да види резултатите.

Запазили ли сте си час за ехограф? Най-добре отидете при лекар, който има и вагинален. Най-рано може да се види нещо 5 гс на вагинален ехограф, а сърдечната дейност малко след това.
Все още не съм,мисля поне 10-14 дена да изчакам за лекар,нали е рано все още… по принцип утре трябваше да ми дойде.

# 52
Да, рано е още за ехограф, просто не знам колко се чака за час

# 53
BlackAngelll освен ЧХГ пусни и прогестерон. ЧХГ трябва да се удвои след 48 часа, но и прогестерона е важен.

# 54
Дами как чрез температура се следи за овулация ?

# 55
Здравейте. От както правя опити за бебе над година вече, често се случва да имам гадене най вече сутрин, и повръщане съм имала два пъти, също непрестанен глад и други симптоми на бременност, но винаги ми идва цикъла и не се случва забременяване.

# 56
Дами как чрез температура се следи за овулация ?

Мери се базална температура. Това е температурата ти непосредствено след събуждане и преди ставане от леглото. Тоест, събуждаш се и без много да се движиш, мериш. Знам, че трябва да се навие аларма, защото е хубаво да се мери в един и същ час. Овулацията е спада в температурата. След като приключи, отново започва рязко покачване (вече си в лутеална фаза). Моля да ме поправят, ако нещо съм сгрешила.

Скрит текст:

# 57
Bunny, правилно, но не винаги спада температурата по време на овулация. Много жени го търсят този ефект, а той не е задължителен. Това, което със сигурност се случва след овулация, е покачване на температурата с 0.2-0.3 градуса поради увеличението на прогестерон в сравнение с фоликулярната фаза. Температурата по време на фоликулярната фаза е по-ниска като цяло, не само по време на овулация.

Heyheyy, най-лесно е да използваш приложение за целта. Има както безплатни, така и платени. Базалната температура не е същата като температурата на кожата, не се мери подмишницата, а или в устата, или ректално (в ануса), или пък вагинално. Последните две са си неприятни, затова според мен в устата е най-добре. Естествено, пак трябва редовно да се мие термометърът, аз го миех всеки ден с малко сапун. Хубаво е да си вземеш термометър, който показва две цифри след десетичната запетая. Вярно е най-добре по едно и също време да се мери, но малките разлики в часовете няма да са толкова важни. Аз лично спирах да меря след като се засече овулация (поне 2-3 дни със завишена температура), защото не ми се занимаваше всеки ден и вече бях научила приложението. Но в началото си мерех всеки ден.

Наистина препоръчвам приложение, то си изчислява средната температура по формула и е много по-лесно. На някои приложения може да се добавят и тестовете за овулация. В комбинация се получава доста точно.

# 58
Много благодаря, а дали може да споделиш приложението, от което си доволна

# 59
Аз ползвам natural cycles, но то е платено. На английски е, не съм сигурна на какви други езици има, сега ми показва бременността всяка седмица, може да се ползва за предпазване от бременност (но тогава трябва сериозна дисциплина в плодовитите дни, не е за всеки, ние я нямахме, та аз бях със спирала, преди да решим да пробваме, но пак си следях цикъла там), както и за забременяване. Чувала съм други да ползват fertility friend май беше, не го знам него. Доволна съм си от моето и ми има данните от години назад, има и много образователни статии, написани на достъпен език. Доста съм научила от него. Имам код за споделяне, ако някоя иска, мисля, че и двете ще имаме отстъпка така, но пак предупреждавам, че не е безплатно и не е толкова евтино. Но поне знам, че се издържат от таксите ми, а не като ми продават данните де.

Общи условия

Активация на акаунт