Шестокласници 2023/2024 - Тема 3

• 27 915
  • 797
  •   1
Отговори
# 165
  • София
И моят завършва с 4 по история, по всичко друго 6.

# 166
Явно историята е препъни камък, и при нас така..

# 167
  • София
Да, и при моята 4 по история и 5 по география, другите важни предмети са 6. Трябва да мисля как да промени ученето, не искам да се настойва отрицателно срещу историята.

# 168
  • София
Ох, при моя синко историята е най-силния предмет при най-взискателния преподавател в училището, успя да се пребори за 6...но да видим по БЕЛ как ще е, че сме на ръба. Още ги оформят в нашето училище.
Започна Немили-недраги, да видим до къде ще я докара!

# 169
Така или иначе тази година не са им важни оценките. Догодина Мат и БЕЛ да имат възможно най-много и това е.

А ние отсега да почваме силните напитки и розовите хапчета, че не знам как ще я избутаме до след една година по това време.....

# 170
  • Варна
Една петица. По география. Смениха учителката и тая ги намачка добре още първия срок и така и не успя да изплува моята. За първи път завършва с по-малко от пълна шестица и са големи драми и трагедии.
Купихме най-евтината възможна христоматия, ама и нея не иска да я чете. Щяла да чете през учебната година.
Има ли деца записани на Материка във Варна? Чудя се още и до утре трябва да реша. Не знам има ли смисъл, ако ще кандидатства с рисуване. Ама пък ако накрая и хрумнат други дяволи? Не знам вече.

# 171
  • София
Така или иначе тази година не са им важни оценките. Догодина Мат и БЕЛ да имат възможно най-много и това е.

А ние отсега да почваме силните напитки и розовите хапчета, че не знам как ще я избутаме до след една година по това време.....

Така е за оценките, но понеже съм го играла с брат й ( 5 години по-голям) - "за какво са ми тези оценки, ще уча само по предмети, които са ми интересни и които ми трябват", което му се превърна в навик, та до миналата година, когато откри, че повечето западни университети искат оценките поне 3 години назад...та сега се събуди..и прояви амбиция и здрав разум.
Сега съм много доволна, че дъщеря ми се оказа различна - следи си оценките, ядосва се за 5-ци, бори се за 6-ци, сама учи и в повечето случаи казва, че й е интересно...с две думи справедливост има ( за това, което изживяхме с брат й по пандемията първите 7-мокласници)  и стискам си на себе си палци да не я тресне пубертета точно догодина и някой да не ми смени детето Simple Smile.
За догодина - в момента съм й казала да учи по начин, който да й осигури знание и увереност, затова са й и тези школи, да й помогнат.  А за самите НВО да не го мисли, нито пък къде иска да учи на всяка цена...първо знание, резултат и после ще го мислим.
Та засега съм спокойна...като наближи - ще ми се опънат нервите...

# 172
Е, в крайна сметка без училище няма да останат, то е ясно, но все пак, ако искат да имат избор, трябва да се представят подобаващо на НВОто. Лошото е, че няма поправка - каквото е на момента, такова.....

# 173
Историята не е проблем, но това ЧП, ах ЧП-то. Сега успя да се пребори за петица - цяла година ги редуваше с четворките, но догодина като се раздели на три - не ми се мисли. Потънала е, направо "загинала".

Много любопитен списъкът на milenaka. На кой ли му е хрумнало да включи Златният храм на Уилям Голдмън в него? Нищичко няма да разберат сега от нея, а е задължителна по мое мнение, но в късните гимназиални години.

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 21:59 от rire

# 174
Моят успя да си оправи 4-ката по история, и миналата седмица му промени оценката на 5 ( яко вдигане на ръка и говорене е било, ама защо все в последния момент се сеща). ПО БЕЛ , очаквано има 5 , както и по ЧП и МАТ ИУЧ. Само за ЧП-то ме е супер яд , за другото - толкова си може Simple Smile Иначе , изцяло е оформен , само днес предстои КМ- ИУЧ , по което почти всички при този преподавател са масово с 2/3 ..първият срок имаше някаква 6-ца на късмет и после 2-ка и му остави 4, а сега няма нито една оценка, но на последните тестове се е изложил и не знам какво ще е положението(техния господин, не им дава точки за например половн решена задача на с++, ами щом не получава -отговор - 0т. а за 3 -ка ти трябват 7- 8т , но от теоретична част не можеш да ги докараш Sad  - т.е. няма решена задача изцяло - 2-ка ). Мен , честно казано ми писна , щото детето се измъчи с това програмиране ,а аз го занимавам и  ходи и на нещо като школа, но : 1.имаха пропуски от мналата година;  2. този им преподава на много високо ниво и те нищо не разбират , 3. задачите са трудни и на мен ми отнема време докато ги напиша , при все че поназнайвам програмирането , а за дете в 6-ти клас, което тепърва се учи , не ми се мисли ...Но това било състезателна информатика, и да не са я били записвали , щом не са искали ( щото имахме голям избор де ...ама ) .

# 175
  • Пловдив
Шестокласничката завърши с пълно 6. Вече във ваканционен режим, който за нейно нещастие няма да продължи дълго.
 От школата по математика, която ще посещава наесен, направиха пробен изпит НВО  5 и 6 клас. Изкара 4,50. Предвид всичките шестици, които има в училище по математика, очаквах малко повече, но ни подейства отрезвяващо. Очакваме материали за лятото и после още един тест. Хич не е доволна, но ако иска да влезе в желаното училище ще трябва да се постарае.

За книгите, тайно се надявам, че ще прочете някоя, но кой знае...

# 176
  • София
Е, в крайна сметка без училище няма да останат, то е ясно, но все пак, ако искат да имат избор, трябва да се представят подобаващо на НВОто. Лошото е, че няма поправка - каквото е на момента, такова.....

Абсолютно си права.

Отново от опита с брат й, вече не съм чак толкова на 100% амбиция за така наречените "елитни" ( не, че няма да ми се иска), но един от минусите им е, че всъщност на фона на другите училища в тях отличен успех се изкарва трудно, защото в повечето от тях учителите наистина са с високи критерии...след това тяхната диплома като успех се сравнява с дипломата на всяко едно от другите училища ( където има и от двете с високи и с чак дотолкова критерии). А успехът има значение за университетите, както за приема, така и за стипендиите ( извън тези в БГ)...
Но все пак голяма част от децата там са изключително читави и амбициозни ( но такива има във всички училища), а имат и страхотни учители, които доста ги мотивират...така, че ...ще го мислим

# 177
  • Стара Загора

Абсолютно си права.

Отново от опита с брат й, вече не съм чак толкова на 100% амбиция за така наречените "елитни" ( не, че няма да ми се иска), но един от минусите им е, че всъщност на фона на другите училища в тях отличен успех се изкарва трудно, защото в повечето от тях учителите наистина са с високи критерии...след това тяхната диплома като успех се сравнява с дипломата на всяко едно от другите училища ( където има и от двете с високи и с чак дотолкова критерии). А успехът има значение за университетите, както за приема, така и за стипендиите ( извън тези в БГ)...
Но все пак голяма част от децата там са изключително читави и амбициозни ( но такива има във всички училища), а имат и страхотни учители, които доста ги мотивират...така, че ...ще го мислим
Абсолютно съм съгласна. И аз вече играла това хоро с баткото, който догодина завършва.
наборът завърши с една петица - по БЕЛ...по БЕЛ ИУЧ е 6....абе все не му достига една точка до шестицата на контролните
Както и дае.
По история тази година имат супер готин господин по история. Млад, амбициозен и....интересуващ се от децата.
Всички са захласнати по историята.
Вече сме - ваканция здравей!
Книгите ще почакат малко.

# 178
Моят пък откри, че му било по-интересно да чете уроците в учебника отколкото да слуша учителката по география и история. Само, когато им пускала академико разбирал нещо от урока.

# 179
  • София
Не са важни сега оценките, но догодина и общият успех може да е важен - ако се окажат кандидати с еднакъв брой точки, след НВО, БЕЛ и МАТ, следващ критерий е общият успех от 7 клас /предметите група А, или как се наричаха./
и още  проблем - има 5 по КМИТ - не мога да разбера как ги изпива госпожата, детето уж знае нещата, но госпожата им пускала някакави тестове на компютъра и за кратко време трябвало да е напише отговора на български и после изчезвал въпроса, а моята не може да пише бързо на  компютър, на фонетична горе-долу, на БДС съвсем не може, Не знам, догодина трябва да говори с госпожата да иска да я изптва допълнително, сега направо й остави 5.

Общи условия

Активация на акаунт