Бързи здравословни въпроси и отговори – 46

• 33 470
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
Aко имаш магнезиево олио, пробвай да масажираш, но това ако е тип мравучкане.

# 136
Пиеш ли някакви лекарства? При мен първите лекарства за мигрена ми предизвикваха такова боцкане и изтръпване в ръката и два от пръстите. Било нормално.

# 137
Допълвам - налагай зелев лист, много облекчава.
Барбалена, може да е и прищипан нерв. Случвало ми се е

Последна редакция: чт, 30 май 2024, 22:50 от smilinglady

# 138
Момичета, как да разбера дали е раничка или кърлеж ?

# 139
Не е кърлеж.

# 140
Здравейте. Преди година от едни профилактични изследвания се установи повишена пикочна киселина 420umol/l и повишени триглецириди. Започнах диета, не ям месо, яйца, бобови храни, овесени ядки, много рядко риба.Основно съм на зеленчуци и млечни. Триглицеридите са около нормата, но вчера правих кръвни изследвания и пикочната киселина се е качила на 514umol/l.Не знам вече какво да правя, къде греша в храната ли? Може ли да ме посъветвате какво да правя?

# 141
Здравейте,потрепвания на мускулите по цялото тяло на какво може са се дължат?
Запознах се вече от Интернет със страшни диагнози. Утре съм и на невролог.

# 142
Здравейте. Преди година от едни профилактични изследвания се установи повишена пикочна киселина 420umol/l и повишени триглецириди. Започнах диета, не ям месо, яйца, бобови храни, овесени ядки, много рядко риба.Основно съм на зеленчуци и млечни. Триглицеридите са около нормата, но вчера правих кръвни изследвания и пикочната киселина се е качила на 514umol/l.Не знам вече какво да правя, къде греша в храната ли? Може ли да ме посъветвате какво да правя?
Точно тези двете могат да са повишени и заради висок инсулин, а ако е така малко по-различни промени се правят. Може в тази насока изследвания евентуално.

Здравейте,потрепвания на мускулите по цялото тяло на какво може са се дължат?
Запознах се вече от Интернет със страшни диагнози. Утре съм и на невролог.
Ако са като крампи, може недостиг на магнезий и/или калий да е, особено както си стана пак горещо и се потим повече, губим и повече електролити.

# 143
Хора, помощ! Какви са тези пльоски? Забелязах ги вчера през деня и все още не са изчезнали, нямам представа откога са там и какво е. Не ме сърби, не ме боли, не е издуто (или ако е то е съвсем малко и не се усеща на допир) алергия ли е какво е ? Намират се от едната страна на хълбока и мисля, че и от другата страна имам съвсем мъничко обаче

С какво да го мажа и какво е някой има ли идея

# 144
  • София

Висок инсулин? Аз от това имах. Оправих ПK сaмо с една добавка - черешов концентрат. Пих преди това и лекарства, които хич не ми подействаха. Боли ли те някоя става?

Последна редакция: нд, 02 юни 2024, 20:52 от catty m

# 145
Момичета, имам един въпрос, ама не съм сигурна, че някой тук ще знае. Simple Smile

Взех си такава "пръчка" за вземане на гърлен секрет. Питането ми е дали, ако взема пробата сама у дома и веднага я занеса в лабораторията, ще е проблем, че тампонът е без транспортна среда. Поне така пише в описанието. Отделно, фармацевтката ми каза, че точно такъв ми трябва. Някой наясно ли е, обаче, дали е така? Замислих се...

# 146
Момичета, имам един въпрос, ама не съм сигурна, че някой тук ще знае. Simple Smile

Взех си такава "пръчка" за вземане на гърлен секрет. Питането ми е дали, ако взема пробата сама у дома и веднага я занеса в лабораторията, ще е проблем, че тампонът е без транспортна среда. Поне така пише в описанието. Отделно, фармацевтката ми каза, че точно такъв ми трябва. Някой наясно ли е, обаче, дали е така? Замислих се...
Да, сутринта на гладно и преди да е пито каквото и да е. Взема се, поставяш в контейнера ( или хартийката) и го носиш. Не трябва транспортна среда. По възможност гледай хубаво да го отъркаш.

# 147
Благодаря ти! Simple Smile Аз точно, поради този факт, искам да си взема пробата у дома - ще натрия хубаво, точно там, където смятам, че може да има проблем.
Всъщност, от повърхността на езика ще събирам материал, както е показано в това клипче.

# 148

Висок инсулин? Аз от това имах. Оправих ПK сaмо с една добавка - черешов концентрат. Пих преди това и лекарства, които хич не ми подействаха. Боли ли те някоя става?

Аз съм с инсулинова резистентност и висока пикочна киселина. Имам и хронично възпаление на става в таза, от която болката тръгва и по крака. Ревматолог ми каза, че няма как да се оправи това възпаление освен с НСПВС (тип нурофен при болка). Този черешов концентрат дали е подходящ? И на капсули ли го приемахте?

# 149

Да, сутринта на гладно и преди да е пито каквото и да е. Взема се, поставяш в контейнера ( или хартийката) и го носиш. Не трябва транспортна среда. По възможност гледай хубаво да го отъркаш.

Преди време носих проба за изследване за ковид, взета в лекарски кабинет, в една лаборатория. Искаха да е стерилна, във физиологичен разтвор. Купих от аптеката ампула физиологичен разтвор и стерилно флаконче за урина, така занесох пробата, независимо, че отидох веднага след вземане на пробата  до лабораторията.
Може и да се компрометира нещо, ако не е стерилна, знам ли.

Общи условия

Активация на акаунт