Бързи здравословни въпроси и отговори – 46

• 33 461
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
Защото не се прави често. Но това не значи, че не може да се направи.

# 121
Благодаря, Мили! Flowers Rose

Питах и в "Бодимед", където по принцип обичам да си правя повечето изследвания, та оттам също потвърдиха, че може да бъде реализирана тази микробиология. Може би ще си я пусна скоро, че нещо, имам проблеми с повърхността на езика. Simple Smile

Момичета, като споменах "Бодимед", се сетих за нещо, което с радост ще ви споделя, с идеята, ако мога да съм от полза на някого и да му спестя някой лев. Тази информация не е упоменати никъде - не знам защо?! Аз я научих по случайност - просто един ден реших да попитам ей-така. В "Бодимед" може да си изкарате виртуална клиентска карта, която ви дава право на -10% отстъпка от всяко изследване в тяхната лаборатория, стига да не се праща в чужбина и да не е пакетен тип (т.е. няколко показателя, обединени в обща цена). Имаше условие, че за да ви изкарат картата, трябва да сте направили 10 отделни теста, в рамките на 1 календарна година, но разбира се, това може да са много евтини изследвания, например - да си пускате само по 1-2 показателя, при всеки тест - така бързо бихте могли да натрупате необходимата бройка и да си извадите карта. Simple Smile Надявам се да ви е от полза тази информация!

И още нещо - преди малко пуснах тази тема, във връзка с мой здравословен проблем. Ще се радвам, ако някой тук има информация по въпроса и може да вземе отношение директно в темата. Благодаря! Flowers Hibiscus Simple Smile

# 122
О, мерси за инфото, Гърненце. Много полезно. Ще видя дали мога да изкарам тази карта, защото кръвните си пускам в Бодимед.
Между другото, пиша и тук, писах в темата за гъбичките, но да се отчета и в тази.
Любимата ми микробиология в 4 МБАЛ затваря. Микробиоложката вече работи в Кандиларов на Бузлуджа, д-р Бобчева. Тъй че ако имате нужда от свястно микробиологично изследване - там.

# 123
Здравейте! Мъжа ми пи Сумамед пет дни, а сега е на Флажил вече седми ден. Успоредно приема и пробиотик.
От два дни по езика му има млечнобял налеп. Казва, че не усеща дискомфорт, няма болка при хранене или рани по езика. Дали са гъбички или е някакъв страничен ефект от антибиотика?

# 124
Какво противоалергично мога да взема за смесена кашлица, основно се проявява като легна в леглото? Пия и някакъв сироп от 2 дни, безрезултатно за момента.

# 125
А сигурно ли е че противоалергично трябва? Има ли вероятност от рефлукс да е? Поне аз като чуя само при лягане, първо за това си мисля.
Стрелям в тъмното, разбира се, просто давам още един вариант за обмисляне.

# 126
Кашлицата да не е от задна хрема? Щом е само в легнало положение? Не бих се насочила към алергия и аз.

# 127
Ами и през деня подкашлям, но легна ли е най-зле. Бях болна преди около 2 седмици и оттам си остана тази кашлица. Рефлукс не знам да имам, само гастрит, който понякога се обажда, ама там е друго.
Принципно имам алергии към брезови и кръстосана към киви, череши, лешници. Понякога и от това кашлям.

Дева, принципно вече нямам секрети сутрин (тогава беше най-зле), но усещам как се стича назад на моменти. Обаче това няма оправия вкъщи. Освен да почна да си промивам носа...

# 128
Пробвай с промивки със спрей с морска вода. Освен това можеш да добавиш противоалергичен спрей за нос - Алергодил. Той е най-щадящия, антихистамин е, може да се ползва дълго време, не е като Ксилометазолините и подобните, освен това не е и кортикостероид.

# 129
Смучи ментови/евкалиптови бонбони. Хем за кашлицата, хем за гърлото.

# 130
Знаете ли кое е турското лекарство, което е идентично с Фисфомицин зентива? Щерката е в Турция и я хвана цистит. И ако може да препоръчате добавка с д- меноза, която я има в турските аптеки. Благодаря предварително!

# 131
Турското не знам, но Монурал е аналог на Фосфомицин.
Да си вземе Цистостоп Рапид, на мен той ми действаше най-бързо.

# 132
За цистит си трябва антибиотик, вероятността след добавки да се върне по-зле е голяма. Имала съм такива случаи и връщането беше още по-зле. С монурал може, но трябва и пробиотик, че разстройва стомаха. Аз при АБ не пия пробиотици, ама този ми разказа играта, точно преди изпит щях да се таковам в гащите 😀😀😀

# 133
Здравейте,
Идвам с въпрос - дете до 15 години има ли възможност да бъде изследвано за Лаймска болест безплатно и къде? Става въпрос за град София. Благодаря!

# 134
Май няма безплатно тестване за лаймска болест.

Усещам нещо като леко изтръпване на дясната ръка, почти цялата, включително и на пръстите. Какво може да е?

Общи условия

Активация на акаунт