Бързи здравословни въпроси и отговори – 46

• 33 489
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
Подкрепям натка, че висока ПК е свързана с диабет или ИР. Майка ми също има по-висока ПК, с диабет е.

# 166
Благодаря, Мили! Ще споделя, ако има някакво развитие при мен и съм намерила решение. Wink

Здравейте,
от няколко дни усещам болка в десния яйчник, ...
Може да е киста. Естествено, не е задължително да е това.

# 167
  • София
Здравейте. Преди година от едни профилактични изследвания се установи повишена пикочна киселина 420umol/l и повишени триглецириди. Започнах диета, не ям месо, яйца, бобови храни, овесени ядки, много рядко риба.Основно съм на зеленчуци и млечни. Триглицеридите са около нормата, но вчера правих кръвни изследвания и пикочната киселина се е качила на 514umol/l.Не знам вече какво да правя, къде греша в храната ли? Може ли да ме посъветвате какво да правя?

Висок инсулин? Аз от това имах. Оправих ПK сaмо с една добавка - черешов концентрат. Пих преди това и лекарства, които хич не ми подействаха. Боли ли те някоя става?
Здравейте. Нищо не ме боли, нямам проблем с глюкозата. Тази добавка черешов концентрат от къде се купува, трябва ли да мина през лекар? Каква е дневната доза?

За черешовия концентрат - това е, което пия
Скрит текст:

По 1 на ден. Аз все още съм с висок инсулин, въпреки че го свалих наполовина. Но за ПК споделям, защото това е, което ми помогна наистина е тази добавка и на който съм я препоръчла, му е помагала. Имах и подута става на едната ръка, която вече не е подута. Но да се има предвид, че не става с магическа пръчка.

# 168
Здравейте,
Можете ли да препоръчате нещо ефективно срещу гъбички по краката?
Мазилата от аптеката имат временен ефект.
За мъжки крака, ако има значение Grinning

# 169
Консултация с дерматолог, посявка да се определи каква е гъбичката и съответно - назначаване на схема. Понякога се налага да се пият лекарства по схема, а не само локално с мазане.
Иначе може да прочетеш всякакви съвети за йод, чесън, калиев перманганат, сода, оцет и т.н., ама колко ще помогнат…
Това, което е важно е краката да са максимално сухи, чисти чорапи всеки ден, миене сутрин и вечер, смяна на обувките. Чорапите да са дишащи - най-добре памук, бамбук, да се перат на високи градуси, ако носи маратонки - редовно изпиране в пералнята. Изобщо всякакви хигиенни мерки, за да не се реинфектира.

# 170
Здравейте,
от няколко дни усещам болка в десния яйчник, започна в дните на овулация, но не отшумя бързо. Ще отида на гинеколог след следващия ми цикъл, но единственото ми обяснение в момента е простуда. Случвало ли се е на някой да го боли яйчник от простуда?
Да, имах възпаление на яйчника и тръбата в дясно, болката отиде и към крака една придърпваща. Оофорит и салпингит беше. От тогава гледам кръста да ми се пази винаги, зимата и с бодита ходя и чорапогащници, завивам си кръста винаги с нещо дори лятото. Отделно и с бъбреците имам проблеми, та да, пазенето от изстиване на тези зони е най-важно за мен. С антибиотик ще се оправиш.

# 171
Здравейте, от известно време при по-продължително бързо ходене или физическо натоварване (вдигане на тежко, почистване и др.) получавам замайване и стягане в главата и тила, което продължава часове след преустановяване на дейностите. В този момент меря кръвно, пулс, нормално е всичко, няма аритмия. Дали знаете от какво може да е?! Благодаря!

# 172
Виж КЗ и инсулин.

# 173
КЗ, кортизол ли е? Благодаря Дева!

# 174
Кръвна захар. И имунореактивен инсулин/ИРИ, akekina.

# 175
Трябва ми най якия възможен пробиотик.

# 176
Аз съм супер доволна от Синкванон. Пих 3 АБ буквално един след друг, 25 дни общо за месец и половина и ме спаси, нито разстройство съм имала, нито някакви други проблеми.

# 177
+1 за Синкванон. На мен ми е действал доста добре и LactoFlor Opti6.

# 178
Тъй че причини много - направи си МБ на езика, обаче според мен няма да излезе нищо.

Права беше, чисто излезе всичко. Simple Smile Ама, според мен, зависи и за какво тестват. Не знам една стандартна микробиология дали обхваща всички възможни патогенни микроорганизми. Сигурно - не...

# 179
Е, разбира се, че няма как да се хванат всички-всички патогени. Има си набор от стандартни - разните там коки, мораксели, Клебсиели, гъбички, че и дори чревните като Е.коли… Веднъж ми бяха изолирали Е.коли в носа, наред с обичайния стафилокок, щях да падна. Така и така си изпих АБ, бях със синузит.
Търси друга причина за налепа. Между другото - ходила ли си на стоматолог скоро? Те също се занимават с такива проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт