Бързи здравословни въпроси и отговори – 46

• 33 531
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
Ухапа ме комар. Имаше кръв върху мястото. Какво да правя специално и има ли риск от зараза като хепатит и т.н. Мерси

# 556
Олей, докато пътувахме от морето онзи ден, влезе комар в колата и мъжът ми като го уби, кръъв. Дадох му мокра кърпа, бърсахме се, михме се, ама като почна да ми се върти и на мен идеята за хепатити…
В твоя случай, smilinglady, кръвта може да си е била твоя. Според моя research по темата - няма как да се предаде по този начин хепатит, а за твое успокоение, като се тествах последният път за хепатити, в центъра по Сексуално здраве ми казаха, че в БГ те са разпространени предимно в гей обществото.
Всички, родени след 1991 г. са ваксинирани срещу хепатит B.
Така се успокоявам и аз като почна да се филмирам 😀.

# 557
Не знам на колко години е smilinglady, но само да кажа че аз съм родена 1986 и също съм ваксинирана срещу хепатит B. Мисля че и преди 1991 са слагали, но не съм сигурна в кои години. Бях проверявала преди време, но съм забравила какво точно съм чела. Grinning

# 558
Аз съм 1982 г. - не съм ваксинирана.

# 559
  • до най-прекрасния мъж
Аз и мъжа ми също не сме. Аз съм 1983, той 1984 г. Майка му твърди, че той е ваксиниран, но не е много сигурно.
А за това как се разпространява - не е само сред гей обществото. Майка ми почина преди 8 месеца от цироза, вследствие на прекаран хепатит Б. Изобщо не знаем как се е заразила, но със сигурност е от последните й 15-тина години. Нейна приятелка също е с Хепатит Б. Общото между двете е, че са посещавали един и същи стоматологичен кабинет. Но нямаме нищо, с което можем да го докажем. Майка ми няма операции, няма преливане на кръв, изобщо няма друг логичен начин да е заразена. Освен масово лечение и вадене на зъби преди 15-тина години.

# 560
Хора като коментирате заразите хайде и аз с моя филм. Преди малко в обедната почивка сядаме с колеги на една пейка и аз без да се усетя съм взела бутилката вода на едната колежка (тъкмо си бяхме купили всички еднакви води) и си пия от нея. Отскоро работим заедно не знам какъв начин на живот води ( млада е необяързана) и много се притеснявам дали може с нещо да съм се заразила и ако да - с какво??? Ужас

# 561
  • столицата
При болезнен МЦ какво пиете нош-па, спазмалгон, нещо друго? Въпросът е кое най-много ви помага.

# 562
Спазмалгон

# 563
При бенка с черен цвят и бързо нарастваща форма, която искам да премахна превантивно при дерматолог или при хирург трябва да отида?

# 564
За мен дерматолог.

# 565
  • София
Хора като коментирате заразите хайде и аз с моя филм. Преди малко в обедната почивка сядаме с колеги на една пейка и аз без да се усетя съм взела бутилката вода на едната колежка (тъкмо си бяхме купили всички еднакви води) и си пия от нея. Отскоро работим заедно не знам какъв начин на живот води ( млада е необяързана) и много се притеснявам дали може с нещо да съм се заразила и ако да - с какво??? Ужас

Малко параноично ми се струва това. Случват се такива неща, не е приятно, но чак такава драма ми се струва излишна.

# 566
При болезнен МЦ какво пиете нош-па, спазмалгон, нещо друго? Въпросът е кое най-много ви помага.

Зависи колко силна е болката.
Ако е умерена - Ибупром Спринт Макс
При силна - Кетонал прах (това за мен е най-силното без рецепта)

# 567
Catty благодаря това имах нужда да прочета. Параноична съм и ужасно гнуслива и страхлива на тема болести (заразни)

# 568
Ние вкъщи редовно си пием от чашите, ядем с едни и същи прибори понякога… Гледам детето да не го прави като е болно, ама…
Аз боледувам наравно с него, мъжът ми рядко. Според мен - при здрава имунна система, едно отпиване от чужда бутилка не носи риск.
А как, под ягодите, се целуваш с мъже, Catty 😀?

# 569
Мила предполагам въпроса ти е бил насочен към мен 😃 преди като имах ново гадже в началото все ми беше странно, но после вече като се влюбвах до уши не ми пукаше не ме е било гнус. Все пак ако от любимия те е гнус, какъв любим ще ми е, но така чужди хора бляк. Даже в заведение като седна си трия приборите със салфетка преди да ям с тях (не че нещо ще им почистя с едната салфетка, ама там да знам, че съм си направила труда). Болен мозък, не ми е лесно и на мен, но от дете съм такава не обичах да ям от едни прибори с родители си, да пием от едно шише, те също са избягвали да ми дават, може би от тогава съм си станала такава странна, но от бутилката на мъжа си пия не ме е гнус, е за вилицата е малко под въпрос, но в краен случай😃

Общи условия

Активация на акаунт