Бързи здравословни въпроси и отговори – 46

• 33 092
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
Black Scorpio, бъди бдителна моята кашлица много се задълбочи, имам и задух, утре отивам на пулмолог и рентген.

# 676
Моята кашлица се проточи 2 седмици. АБ не ми помогна, сироп за кашлица - хич, даже повече кашлях. Накрая почнах да пия противоалергично, имах го изписано, но викам айде няма нужда, то е вирусно. Обаче накрая пак стигнах до него.
Рентген не съм правила, хрипове нямах. Само в трахеята страшно дразнене и непрестанни позиви в будно състояние. По време на сън - нито кашлица, нито хрема.
Много странна работа.

# 677
Deva, за това с трахеята имах и аз преди време. Много ми помогна ялоклийн за инхалации, това е хиалурон, който заздравява меките тъкани на гърло, трахея. Оправих се за три дни. От тогава без такова не оставам.

# 678
Дами при проблем с трахеята какви са симптомите ?Освен кашлица и то продължаваща ?

# 679
Боли самата трахея, усещам въздуха, който преминава през нея, при здрава трахея не се усеща.

# 680
Сухота, болки, също и Т имах. Плюс хрема, започна от 7 ден. Абе, ужас.
На едното око ми се появи мушица, на другото конюктивит, какво беше това чудо, не разбрах.

# 681
Скрит текст:
Black Scorpio, бъди бдителна моята кашлица много се задълбочи, имам и задух, утре отивам на пулмолог и рентген.

Благодаря за съвета, akekina, днес съм по-добре и само този проблем имам. Полека лека отшумява. Хич не е приятно освен жегите и този вирус да ни мъчи. Пожелавам ви от утре да сте кукуряк както казваше баба ми.

# 682
Днес не можа да ми излезе снимката на белия дроб за час, а ми беше много зле, за да чакам. Някой от вас карал ли е пневмония, какви симптоми е имал? Почвам да се филмирам.

# 683
  • София
Днес не можа да ми излезе снимката на белия дроб за час, а ми беше много зле, за да чакам. Някой от вас карал ли е пневмония, какви симптоми е имал? Почвам да се филмирам.

Потене дори седнала, липса на енергия, едвам се качавах до 2 етаж, имах ниска Т около 37,7, не съм кашляла, чак след това почна зверска кашлица. Не те ли прослуша ЛЛ поне? Тогава моята ЛЛ на слушалка я хвана и веднага ме прати на ренген.

ЦРП беше над 100, левкоцитите към 20. И при мен първо беше уж вирусче леко, да не ви казвам, че беше точно 10 дена преди да почне Ковид официално в БГ и как се бях изкоркала, че съм го хванала.

# 684
Ами аз писах малко по-назад в темата. Оказах се с пневмония и сега излизам от болницата, като продължавам лечение вкъщи. 😔
Температура около 38-39, която трудно се повлияваше, не можех да стана от леглото, кашлица, яко потене, CRP - 150. Преди това ме преглеждаха и ми казваха, че нищо ми няма! Било вирус, да съм чакала да мине! На снимката всичко лъсна.

# 685
Здравейте момичета. Пиша тук за да помоля за съвети и към какъв лекар да се насоча, защото съм много объркана и вече започвам да се филмирам сериозно след постоянно четене и ровене в нета да търся причините за моето състояние.
Накратко - преболедувах наскоро инфекциозна мононуклеоза, след което получих сковаване във всички стави и подуване на дланите и пръстите на ръцете. Наблъскаха ме с антибиотици - имах леко завишено CRP  /10/ и антострепотилизинов титър - /290/
След като се пооправих о започнах да мога да се движа започнах да получавам изтръпване на ръцете и краката, гъделичкане и мравучкане в крайниците, настръхване на кожата и изтръпване на главата. Това настръхване и изтръпване е за кратно време около 10-20 секунди. Спрях антибиотика преди седмица.
Консултирах се с ревматолог понеже лежах и в болница и според него трябва да направя ЯМР - на кръста ???? Според лекарите тези симптоми не са свързани нито с вирус нито с бактериалната инфекция. Въпроса ми е, че не искам да се лутам само по лекари и моля за съвет към какъв лекар да се насоча, какви изследвания мога да си пусна - за да занеса нещо готово на лекаря, а не да ме пращат насам натам както досега и никой да не може да ми даде някаква диагноза.
П.П Направих си изследване за ревматоиден артрит и нямам завишение на нито един показател, така че това за момента го изключвам.

# 686
Може би трябва малко време и ще отзвучи
Здравейте момичета. Пиша тук за да помоля за съвети и към какъв лекар да се насоча, защото съм много объркана и вече започвам да се филмирам сериозно след постоянно четене и ровене в нета да търся причините за моето състояние.
Накратко - преболедувах наскоро инфекциозна мононуклеоза, след което получих сковаване във всички стави и подуване на дланите и пръстите на ръцете. Наблъскаха ме с антибиотици - имах леко завишено CRP  /10/ и антострепотилизинов титър - /290/
След като се пооправих о започнах да мога да се движа започнах да получавам изтръпване на ръцете и краката, гъделичкане и мравучкане в крайниците, настръхване на кожата и изтръпване на главата. Това настръхване и изтръпване е за кратно време около 10-20 секунди. Спрях антибиотика преди седмица.
Консултирах се с ревматолог понеже лежах и в болница и според него трябва да направя ЯМР - на кръста ???? Според лекарите тези симптоми не са свързани нито с вирус нито с бактериалната инфекция. Въпроса ми е, че не искам да се лутам само по лекари и моля за съвет към какъв лекар да се насоча, какви изследвания мога да си пусна - за да занеса нещо готово на лекаря, а не да ме пращат насам натам както досега и никой да не може да ми даде някаква диагноза.
П.П Направих си изследване за ревматоиден артрит и нямам завишение на нито един показател, така че това за момента го изключвам.

# 687
На кръста какво ти има?
А кой беше АБ? Да не е от хинолоните?
И аз съм на мнение да изчакаш.

# 688
На кръста какво ти има?
А кой беше АБ? Да не е от хинолоните?
И аз съм на мнение да изчакаш.
Личната ми беше дала оспамокс 1000 по три пъти на ден за 5 дни - който изпих. В болницата после ми казаха, че бил противопоказен при мононуклеоза и ми изписаха да пия Азитрокс около три седмици.
П.П не знам какво ми има - уж изтръпването можело да е от проблеми в кръста…

# 689
А защо антибиотици при вирусно заболяване? Доколкото знам, точно при Мононуклеоза не се пият принципно.

Общи условия

Активация на акаунт