Нарцистична майка!

• 15 195
  • 307
  •   1
Отговори
# 105
Моите деца, ако се държа така с тях няма да ме погледнат. Ако ще да се тръшкам. Ще остана сама като кукувица, мъжа ми също няма да търпи.
Винаги внимавам какво казвам, как го казвам, те не са бебета, голямата вече е семейна.
Какво е това малодушие вашето, че чак братът пита защо не се обаждаш.
Какво ще стане ако и тримата спрете да се обаждате и не й вдигате?
Ще се жалва по роднини и комшии, ама и тях отрязвате. И?
Това няма,как да стане сестра ми се премести да живее при нея , защото къщата е голяма.Отделно брат ми работи при вуйчо ми в София,аз съм най далече и по тяхното мнение съм изтеглила печелившият билет от лотарията .Както й да е , гадното ми е че всеки знае че нещо не не наред с нея ,всеки се оплаква,но никой не прави нищо за нейното състояние !Какво ще кажат хората ?По зле ще стане и повече ще се ядоса !По лесно е мен да се обвинява че аз съм далеч.

# 106
Моите деца, ако се държа така с тях няма да ме погледнат. Ако ще да се тръшкам. Ще остана сама като кукувица, мъжа ми също няма да търпи.
Винаги внимавам какво казвам, как го казвам, те не са бебета, голямата вече е семейна.
Какво е това малодушие вашето, че чак братът пита защо не се обаждаш.
Какво ще стане ако и тримата спрете да се обаждате и не й вдигате?
Ще се жалва по роднини и комшии, ама и тях отрязвате. И?
Това няма,как да стане сестра ми се премести да живее при нея , защото къщата е голяма.Отделно брат ми работи при вуйчо ми в София,аз съм най далече и по тяхното мнение съм изтеглила печелившият билет от лотарията .Както й да е , гадното ми е че всеки знае че нещо не не наред с нея ,всеки се оплаква,но никой не прави нищо за нейното състояние !Какво ще кажат хората ?По зле ще стане и повече ще се ядоса !По лесно е мен да се обвинява че аз съм далеч.

Може да си далече, но и ходите по "свирката", няма как децата да са до родителите си, за да им угажда, всъщност каквато и да е конфигурацията пак ще е недоволна.

# 107
Те може да искат да се гръмнеш, може да те упрекват, че не си се удавила - ще им ходиш ли по тяхното като изпълняваш желания всякакви?

# 108
  • София
Двама възрастни обвиняват трети, че те не са си свършили работата? Има логика...😁

# 109
  • София
По принцип в семейство с психичноболен здравите изглеждат по-луди от болния. И тук става нещо такова, затова търсят някой отвън да ги спаси насила. Реално само авторката може да сложи край на тази мъка, но на теория, на практика може и да е неспасяемо положението, защото роднините, които живеят с майката няма да посмеят да я ядосат, защото после ще трябва да я търпят.

# 110
# 111
По принцип в семейство с психичноболен здравите изглеждат по-луди от болния. И тук става нещо такова, затова търсят някой отвън да ги спаси насила. Реално само авторката може да сложи край на тази мъка, но на теория, на практика може и да е неспасяемо положението, защото роднините, които живеят с майката няма да посмеят да я ядосат, защото после ще трябва да я търпят.
Става нещо такова

# 112

Поръчах и започнах да я чета. Звучи обещаващо - препоръчвам.

# 113

Поръчах и започнах да я чета. Звучи обещаващо - препоръчвам.

Ариел имам същата книга и абсолютно се препознавам в нея.
Истинския нарцис не се оправя никога и за него всички психолози за тъпанари и само той е прав.

# 114
Била съм на терапия заради нарцистичен бивш и отново когато бивш шеф ме нападна физически - и двамата лекари казаха точно това, че за нарцисистите те са си напълно здрави.

П.С. Прави ми лошо впечатление как хора израснали в здрава семейна среда определят травмите на хора като нас за "лигавщини" и често се обяснява как трябва да се "стегнем" (дори тук във форума). Да кажеш на травмиран човек да се "стегне" е като да кажеш на раково болен да си се излекува - ти си здрав, защо той хленчи, че е болен? Лигльо...

Последна редакция: пн, 01 юли 2024, 11:35 от Arielle

# 115
Била съм на терапия заради нарцистичен бивш и отново когато бивш шеф ме нападна физически - и двамата лекари казаха точно това, че за нарцисистите те са си напълно здрави.

П.С. Прави ми лошо впечатление как хора израснали в здрава семейна среда определят травмите на хора като нас за "лигавщини" и често се обяснява как трябва да се "стегнем" (дори тук във форума). Да кажеш на травмиран човек да се "стегне" е като да кажеш на раково болен да си се излекува - ти си здрав, защо той хленчи, че е болен? Лигльо...

Точно така Ариел. И на мен една потребителка тука много, ама много лошо впечатление ми направи с нейния коментар (но общо взето всички нейни коментари са на това дередже) как трябвало да си вземем живота в ръка и че нямаме  вече вземане даване с нашите родители. Ами не е така защото тормоза продължава до ден днешен, един нарцис не спира защото сме на определена възраст. Напротив, още по нагъл става. И особено като си нямат друг живот освен да се занимават с нас, положението никак не е розово, независимо ние на колко години сме.

Има и няколко немскоговорящи групи по тази тема и общо взето такъв тип родители действат по една схема.

Да добавя: моята майка друг живот освен мен няма: тя е вдовица, приятели няма, работа откакто аз съм се родила няма: и какво остава ?  Да, да ме тормози и чрез това да се чувства по грандиозна защото тя друго в живота си няма.
Няколко психолози ме съветваха да прекъсна комуникация с нея, това е отровен човек

Последна редакция: пн, 01 юли 2024, 11:58 от Naixi89

# 116
А ти защо не прекъснеш връзката? Или поне да поставиш правила при комуникацията?

# 117
А ти защо не прекъснеш връзката? Или поне да поставиш правила при комуникацията?

Защото няма как да се поставят "граници". Ако разредиш или ограничиш контакта почват да те тормозят роднини и познати, заради това защо не се обаждаш. Представа си нямате на какво са способни подобни хора. И разбира се пак ти си "лошата дъщеря".

# 118
Добре, де. Отрязваш роднините и познатите, чуваш родителят 2 пъти в месеца, за да му кажеш, че всичко е ок. И си свиркаш. Един живот имате, от вас зависи как ще го живеете.

# 119
Аз приех, че съм най-лошата и най-черната и съм прекъснала контакт почти изцяло.
Веднъж на няколко месеца позволявам някакъв контакт, като режа всеки опит за насаждане на вина и всяка манипулация.
Резултатът е, че когато позволя контакт се държи добре и се опитва едва ли не да ми покаже, че не е толкова лош човек и едва ли не аз съм в грешка.
Да де, ама аз помня и знам що за човек е

Общи условия

Активация на акаунт