Нарцистична майка!

• 14 777
  • 307
  •   1
Отговори
# 285
Аз пък съм убедена, че говори на приятелят си за майка си. Въпроса е колко често го прави. Аз също я посъветвах да внимава с оплакванията, че да не й изиграе лоша шега. За мен би било подигравка мъжът ми да е блокирал токсичната ми майка пък аз да се натискам да си общувам с нея? Ми утре ще му писне и ще й събере багажа. Къде ще отиде като даже и брак нямат? Малко в перспектива трябва да се мисли.
Да не говорим за това какво могат и да му наговорят родителите му (споделяла е доста лична информация за майка си с тях).
Сериозно, Naixi мен би ме било страх да не се окажа на пътя и бременна (или с дете) само и само защото не знам кога да замълча.
Силно се надявам родителите му да не знаят за психичната ти диагноза, че ако загрубеят нещата и детето могат да ти вземат. Мисли трезво момиче. И аз като теб съм сама в чужда държава - ако аз не се защитя, няма кой.

Аз си имам собственост в Австрия (собствен апартамент) наследство от баща ми, на улицата няма да остана, от това не ме е страх. Имам си и много хубава работа, не става изобщо въпрос за това. Държавата за мен не е чужда, по скоро България е чужда защото не съм живяла никога там. И там няма къде да отида.

Но психичната ми диагноза е сериозна да, тука си права. И може наистина да се стигне да ми вземат детето, така че почти никой не знае за заболяването ми.

Благодаря на всички за отговорите. Ще сменя психолога. Аз съм сигурна че цялата работа е свързана и със заболяването ми бордерлайн. И заради това не мога да се откъсна от нея.

# 286
Аз пък съм убедена, че говори на приятелят си за майка си. Въпроса е колко често го прави. Аз също я посъветвах да внимава с оплакванията, че да не й изиграе лоша шега. За мен би било подигравка мъжът ми да е блокирал токсичната ми майка пък аз да се натискам да си общувам с нея? Ми утре ще му писне и ще й събере багажа. Къде ще отиде като даже и брак нямат? Малко в перспектива трябва да се мисли.
Да не говорим за това какво могат и да му наговорят родителите му (споделяла е доста лична информация за майка си с тях).
Сериозно, Naixi мен би ме било страх да не се окажа на пътя и бременна (или с дете) само и само защото не знам кога да замълча.
Силно се надявам родителите му да не знаят за психичната ти диагноза, че ако загрубеят нещата и детето могат да ти вземат. Мисли трезво момиче. И аз като теб съм сама в чужда държава - ако аз не се защитя, няма кой.

Аз си имам собственост в Австрия (собствен апартамент) наследство от баща ми, на улицата няма да остана, от това не ме е страх. Имам си и много хубава работа, не става изобщо въпрос за това. Държавата за мен не е чужда, по скоро България е чужда защото не съм живяла никога там. И там няма къде да отида.

Но психичната ми диагноза е сериозна да, тука си права. И може наистина да се стигне да ми вземат детето, така че почти никой не знае за заболяването ми.

Благодаря на всички за отговорите. Ще сменя психолога. Аз съм сигурна че цялата работа е свързана и със заболяването ми бордерлайн. И заради това не мога да се откъсна от нея.

Много важно кой знае и кой не, това няма значение в случая. Роди ли се детето ти, това не е една голяма радост само, а огромно предизвикателство да се сблъскаш с тотална промяна и системно недоспиване, направо си на ръба за всичко. И апартамент и работа да имаш и кой знае, кой не няма никакво значение, когато не си в състояние да си гледаш детето, да си адекватна, да си психически в кондиция и мъжът ти да е зад гърба ти е най-важното, но с майка ти това не става, тровиш себе си и нероденото си дете. То усеща и попива всички твои емоции, чувства, всичко вие сте едно цяло. И вместо да не се занимаваш с глупостите на майка ти, ти сякаш сама търсиш сблъска с нея.

# 287
  • Washington,USA
Стига нападахте жената. Явно има чувство за вина също. Едно е да скъсаш връзка с някакво си гадженце или приятелка, друго е с майка.

# 288
Naixi това, че имаш собственост в Австрия пак не ти гарантира нищо. Внимавай наистина. Ако не можеш да се спреш сама почни да пиеш лекарства защото шанса на близките ти да им писне е много голям. Апартамент казваш имаш - чудесно да се нанесеш там сама в най-лошият случай.
Сериозно, наистина не осъзнаваш ли какво може да ти се случи, като си с диагноза и без брак?
Мен честно казано много би ме било страх особено с бебе на път.

Bundyrose - и двамата ми родители са токсични. Чувам ги веднъж седмично и отбягвам да ги посещавам защото почти след всеки разговор рева по няколко часа. За мое добро, не заради тях.

# 289
Naixi това, че имаш собственост в Австрия пак не ти гарантира нищо. Внимавай наистина. Ако не можеш да се спреш сама почни да пиеш лекарства защото шанса на близките ти да им писне е много голям. Апартамент казваш имаш - чудесно да се нанесеш там сама в най-лошият случай.
Сериозно, наистина не осъзнаваш ли какво може да ти се случи, като си с диагноза и без брак?
Мен честно казано много би ме било страх особено с бебе на път.

Bundyrose - и двамата ми родители са токсични. Чувам ги веднъж седмично и отбягвам да ги посещавам защото почти след всеки разговор рева по няколко часа. За мое добро, не заради тях.

Не знам какво общо има това че нямам брак.
Това не е въпроса тука. Ние имаме „eingetragene Lebenspartnerschaft“ което в Австрия е наравно с брака.

https://www.oesterreich.gv.at/themen/familie_und_partnerschaft/p … eite.1890200.html

Та какво може да се случи като сме без брак ? Не разбирам  връзката с майката.
Лекарства вече взимам, има леко подобрение, но явно сега защото отдавна не съм била на психолог, нещата станаха зле психически за мен.

Аз усетих че на мен ми е добре, майка ми като е в София. Но сега за жалост ще остане цял
Месец в Австрия и се побърквам.

# 290
Е значи имаш някакъв документ, а не си просто "бременната приятелка". Това е различно.
И какво като е в Австрия? Обясняваш й колко ти е лошо и как трябва да те остави да си почиваш. Лъжи. Толкова ли е трудно? По-добре да си жертваш психиката заради нея.

# 291
Стига нападахте жената. Явно има чувство за вина също. Едно е да скъсаш връзка с някакво си гадженце или приятелка, друго е с майка.
Не става въпрос за чувството й за вина, а за това, че тя не си помага и периодично се самонавива.

# 292
Е значи имаш някакъв документ, а не си просто "бременната приятелка". Това е различно.
И какво като е в Австрия? Обясняваш й колко ти е лошо и как трябва да те остави да си почиваш. Лъжи. Толкова ли е трудно? По-добре да си жертваш психиката заради нея.

Ами да, защото щяхме Да правим инвитро (поради мой здравословни проблеми) и нотариалния акт е задължителен при такъв процес.
Как се успокояваш след разговор с родителите ти? Пишеш че плачеш
Смисъл с какво те нападат ?

# 293
  • София
Наикси ако наистина е с гранично, не може да се очаква да се откъсне сама. Нито ние тук да я убедим. Трябва си сериозна и непрекъсната работа със специалисти, защото самото заболяване не й позволява да се пребори. То това е трудно дори за хора без такива разстройства. Сега най-важното е да осъзнае, че не трябва да допуска нейното заболяване да повлияе на детето й, така както това на майка й е повлияло на нея, съответно да ходи на терапия.

# 294

Ами да, защото щяхме Да правим инвитро (поради мой здравословни проблеми) и нотариалния акт е задължителен при такъв процес.

Обиждат ме. Омаловажават успехите ми и то с много грозни думи. Сякаш избиват комплекси от яд, че без да дадат една стотинка за образование не съм станала ядрен физик. Най-голямата простотия беше да съм се молела на свекърите да ми "спонсорират" едно висше образование, за да не ги било срам родителите ми от мен. Самите те са обикновени хора с нормални професии - явно неудовлетворени от живота си избивайки си комплексите върху мен Приятелят ми също ме е окуражил да огранича контакт с тях - сега съм добре и нямам нужда от терапия

# 295

Това не може да е вярно, каква е връзката между инвитро и Нотариален акт,  сякаш всички които правят инвитро са длъжни да имат собственост иначе не може. Има държави където условието е брак, но Нотариален акт? Много си объркана, изписа се много по темата, ти обаче нищо не промени, търпиш си токсичната майка, въртиш се в кръг и не осъзнаваш, че ако ти не направиш промяната никой няма да ти помогне.

# 296

Това не може да е вярно, каква е връзката между инвитро и Нотариален акт,  сякаш всички които правят инвитро са длъжни да имат собственост иначе не може. Има държави където условието е брак, но Нотариален акт? Много си объркана, изписа се много по темата, ти обаче нищо не промени, търпиш си токсичната майка, въртиш се в кръг и не осъзнаваш, че ако ти не направиш промяната никой няма да ти помогне.

Напълни вярно си е. В Австрия за инвитро трябва или брак да, или нотариален акт, че с този партньор имате официална връзка и живеете заедно на един адрес. Това се казва “еingetragene Partnerschaft“ и е равно на брака. Ето и източник, но има само на немски за жалост.

https://www.oesterreich.gv.at/themen/familie_und_partnerschaft/g … eite.3430001.html

Няма нищо общо със собственост, а че имате официална връзка с този човек един документ.
Имам право и на пенсия, ако недай си Боже някой от партньорите почине.

Но това няма общо с токсичната майка.
Както и лъвица е написала: с това заболяване е още по трудно, но ще ср стремя.
С бордерлайн е общо взето изобщо трудно нещо да се промени.

# 297
Кой ти постави диагнозата? Психологът ли?

# 298

Напълни вярно си е. В Австрия за инвитро трябва или брак да, или нотариален акт, че с този партньор имате официална връзка и живеете заедно на един адрес. Това се казва “еingetragene Partnerschaft“ и е равно на брака. Ето и източник, но има само на немски за жалост.

https://www.oesterreich.gv.at/themen/familie_und_partnerschaft/g … eite.3430001.html

Няма нищо общо със собственост, а че имате официална връзка с този човек един документ.

Погледнах линка, освен Eine medizinisch unterstützte Fortpflanzung ist nur in einer Ehe, in einer Lebensgemeinschaft...т.е. или в брак или във връзка, никъде не пише "нотариален акт" и какво значи в твоя случая "нотариален акт"  че сте на един адрес, доказателство, че живеете заедно, че имате обща собственост с цел сигурност един ден за това дете, права върху имота.....  Разясни го, не просто, "че трябва нотариален акт за инвитро", за какво трябва, каква е целта. Или просто не се изразяваш разбираемо с понятието "нотариален акт", може би релевантно е обща адресна регистрация и примерно "договор за наем".  Защото така написано поне за мен звучи, нямаме брак, нямаме "нотариален акт", нищо, че живеем заедно и край нямаме право на ин витро. Всеки чете с различна цел и така поднесена информацията е доста подвеждаща.

# 299

Това не може да е вярно, каква е връзката между инвитро и Нотариален акт,  сякаш всички които правят инвитро са длъжни да имат собственост иначе не може. Има държави където условието е брак, но Нотариален акт? Много си объркана, изписа се много по темата, ти обаче нищо не промени, търпиш си токсичната майка, въртиш се в кръг и не осъзнаваш, че ако ти не направиш промяната никой няма да ти помогне.

Погледнах линка, освен Eine medizinisch unterstützte Fortpflanzung ist nur in einer Ehe, in einer Lebensgemeinschaft...т.е. или в брак или във връзка, никъде не пише "нотариален акт" и какво значи в твоя случая "нотариален акт"  че сте на един адрес, доказателство, че живеете заедно, че имате обща собственост с цел сигурност един ден за това дете, права върху имота.....  Разясни го, не просто, "че трябва нотариален акт за инвитро", за какво трябва, каква е целта. Или просто не се изразяваш разбираемо с понятието "нотариален акт", може би релевантно е обща адресна регистрация и примерно "договор за наем".  Защото така написано поне за мен звучи, нямаме брак, нямаме "нотариален акт", нищо, че живеем заедно и край нямаме право на ин витро. Всеки чете с различна цел и така поднесена информацията е доста подвеждаща.

Може би наистина се изразих не много разбираемо.
В линка пише “Ehe oder eingetragene Lebenspartnerschaft“
Това “eingetragene Lebenspartnerschaft” се прави/подписва при нотариус и е документ че с този човек живеете на семейни начела и имате обща адресна регистрация и той не е женен с друг човек и тн. Ако  сте прочели е равно на брака почти. Имате и право на пенсия, ало недай си Боже нещо стане.
Да за сигурност на детето е. Не знам дали в България има такъв документ.
Без брак или този документ нямате право на инвитро поне в Австрия.

https://www.oesterreich.gv.at/themen/familie_und_partnerschaft/p … eite.1890100.html

https://www.ris.bka.gv.at/GeltendeFassung.wxe?Abfrage=Bundesnorm … esnummer=20006586

Ето тука е описано какво е, не е само общата регистрация.

Но това няма нищо общо с нарцистичната ми майка, доста се отклонихме

Общи условия

Активация на акаунт