Ваксини извън задължителния ИК

• 12 283
  • 503
  •   1
Отговори
# 225
  • Sofia
Мисля, че съм писала назад в темата - никакви реакции нямаше и след двете дози.

# 226
Татко му много се притеснява, че има много странични реакции ваксината.
Да не би нещо да му стане от нея.
За това щателно разпитвам.

# 227
Ако не сте единодушни по - добре да говори с лекар, който да му разясни какви са ползите.
Аз съм слагала тази ваксина на себе си и на голямото ми дете. Нито аз, нито той сме имали някакви реакции. Като цяло той не е имал реакции към нито една ваксина.
Но....сега дъщеря ми имаше негативни реакции от ваксини - температура, раздразнителност, липса на апетит. Така че.....едно такова мнение във форума няма да ви наклони везните или да ви успокои, защото всеки организъм е различен.

# 228
  • Sofia
Татко му много се притеснява, че има много странични реакции ваксината.
Да не би нещо да му стане от нея.
За това щателно разпитвам.
Всяка една ваксина може да има странични реакции.
Специално след тази срещу варицела при нас нямаше абсолютно никаква реакция. Дори температура не вдигна, беше пълна с енергия, имаше си апетит.

# 229
Честно казано не разбирам притесненията за която и да е ваксина,ако човек е здрав при поставянето и. Нали затова се прави преглед,изследване и се избяга грипния сезон за поставянето. И да има температура, и да няма това не е драма.По-добре реакция към ваксина,отколкото боледуване от опасно заболяване. Изборът се състои в това-боледуване или ваксина.

# 230
Честно казано не разбирам притесненията за която и да е ваксина,ако човек е здрав при поставянето и. Нали затова се прави преглед,изследване и се избяга грипния сезон за поставянето. И да има температура, и да няма това не е драма.По-добре реакция към ваксина,отколкото боледуване от опасно заболяване. Изборът се състои в това-боледуване или ваксина.
Така е.
Но да не забравяме, че има деца които са осакатени от ваксините.
Въпроса ако получи температура например да .
Но да не получи тежки реакции тогава не е добре.
Все пак каквато и да е ваксина не е 100 процента безопасна.
Ще попитаме личната допълнително за тази ваксина и ще видим.

# 231
  • Sofia
Ами то и Варицелата може да доведе до вторични инфекции :
бактериална пневмония, менингит, остеомиелит (гнойно възпаление на костния мозък, което се разпространява и върху костта), сепсис, шоково състояние, както и риск от летален изход...

Така че и Варицелата не е 100% безопасна. Не случайно има ваксина за нея.

# 232
Ами то и Варицелата може да доведе до вторични инфекции :
бактериална пневмония, менингит, остеомиелит (гнойно възпаление на костния мозък, което се разпространява и върху костта), сепсис, шоково състояние, както и риск от летален изход...

Така че и Варицелата не е 100% безопасна. Не случайно има ваксина за нея.
Днес тук във София е много горещо и не ми се разкарва със малкия във жегата.
Довечера моя мъж ще ме закара до Аптеката а тя е денонощна да я поръчам.
Във Петък имаме час за 08.30 да я постави личната.

# 233
От всички ваксини, варивакса беше най-леко понесена от моето дете. Нула реакция. Нито подуване, нито нищо. Само точка от иглата.
От други ваксини е имал разни подувания, но при тази не и от двете дози.

# 234
Така е.
Но да не забравяме, че има деца които са осакатени от ваксините.
Въпроса ако получи температура например да .
Но да не получи тежки реакции тогава не е добре.
Все пак каквато и да е ваксина не е 100 процента безопасна.
Ще попитаме личната допълнително за тази ваксина и ще видим.
Не познавам нито един лекар,който твърди подобно нещо. Дори и сред антиваксърите.

# 235
Няма деца "осакатени от ваксина". Има хиляди клинични проучвания, милиони изследвания за ефекта от всяка една ваксина, не пишете фантасмагории, че да плашите други майки.

# 236
Няма деца "осакатени от ваксина". Има хиляди клинични проучвания, милиони изследвания за ефекта от всяка една ваксина, не пишете фантасмагории, че да плашите други майки.
Без да знаеш няма да говориш.
Имаме познати чието дете от подобна ваксина получи страничен ефект няма да пиша какъв точно заради хора като теб.
Аз някои не плаща .
Всеки родител сам си преценява кое е най -добро за детето си.

# 237
Имаме познати чието дете от подобна ваксина получи страничен ефект няма да пиша какъв точно заради хора като теб.
Аз някои не плаща .
Не, не си преценява. Лекарите и науката преценяват.
Ако искате да живеете без ваксини - моля, има свободни самотни острови, там няма никакви изисквания. За това общество тук - има. Ако искате училища и градини - ваксини. Ако искате да работите сред други хора - ваксини. Ако искате да се лекувате в болници - ваксини. Ако имате здравословен проблем, който не позволява поставяне на ваксини - с лекарско предписание не поставяте ваксини и всички други ваксинирани пазят вас.

# 238
Аз някои не плаща .
Не, не си преценява. Лекарите и науката преценяват.
Ако искате да живеете без ваксини - моля, има свободни самотни острови, там няма никакви изисквания. За това общество тук - има. Ако искате училища и градини - ваксини. Ако искате да работите сред други хора - ваксини. Ако искате да се лекувате в болници - ваксини. Ако имате здравословен проблем, който не позволява поставяне на ваксини - с лекарско предписание не поставяте ваксини и всички други ваксинирани пазят вас.
Той си има всички ваксини задължителни.
А тази ваксина е препоръчителна.
Така, че не смесвайте задължителни със препоръчителни.
Има си всички ваксини за да ходи на детска и след това на училище.

# 239
По принцип няма осакатени от самата ваксина. Сз познавам човек (над 40-годишен вече), който след като му поставят ваксина като бебе, започва да има проблеми с метаболизма. Впоследствие се установява, че при него е имало някаква особеност с ензимите, която се среща при около 10 процента от хората, и комбинацията от тази особеност и ваксината отключва съответните проблеми. Ваксината сама за себе си е ок, но въпросът е какво е състоянието на организма. При едно здраво дете не би трябвало да има проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт