Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 36

• 42 405
  • 873
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
За да излиза при повече търсения вероятно, но доста глупав подход, крещящ, че нямат достатъчно работа.

# 556
  • Варна.
За да излиза при повече търсения вероятно, но доста глупав подход, крещящ, че нямат достатъчно работа.

Също да не става ясно още в началото, че е в района на Лъвов мост или Женски пазар. Може да се подлъже някой, който не е наясно за тези части на града.

# 557
Но те и другите им обяви са и за Младост, Студентски град и Дървеница. Чудо!!!! Местят един апартамент като на шахматна дъска.

# 558
Ама то открай време е така. Студентски е Дианабад, оттатък Цариградско е “в близост до Изток”.
Дотолкова че хора в мини райончето ВЕЦ симеоново, гордо заявяват че живеят в Дианабад

# 559
  • Бургас
Нищо ново.
А може и да съществува само на снимки. "Колко съжалявам, днес го наеха, не сме свалили обявата, но можем да ви предложим друго (ако евентуално се появи)" Simple Smile

# 560
Да, дали изобщо има такъв апартамент където и да е.

# 561
В брокерска драма сме и ние. На оглед на апартамент сме, брокерката казва с 10K по-малко от обявената цена. Няколко пъти я питахме, не е като да не сме чули. Обаждаме се да потвърдим, изведнъж имотът казва цената плюс 10 хиляди. Извинява се за грешката.
Следващ имот: уточняваме цената (никаква отстъпка от първоначалната), комисионът от 3 % стана 3.6, ако сме искали да плащаме по банка?!. Дадох си данните, днес си чаках предварителния договор, за да преведа уговорената сума и... брокерът спря да си вдига телефона.

# 562
Ние също имахме драма с брокер. Беше си присвоил снимки на жилището, което пуснахме под наем и го „отдаваше" по свое усмотрение. Разбрах случайно, докато разглеждам обяви за наем с подобни параметри. Едвам ги накарахме да свалят снимките.
 За съжаление професията не е регулирана и се практикува от изключителни некадърници с големи очаквания за печалба и още по-големи неспособности. Редно е да се регулира и всички измислени консултанти да напуснат пазара. Покрай некоректните и съвестните страдат.

# 563
Аз пък се натъкнах на друго безумие.От една и съща фирма ти се обаждат 6-7 различни човека,които нямат връзка помежду си и не си стиковат нито огледи,нито нищо.Явно всеки работи за себе си и сам си търси клиенти.И това,след като изрично е уточнено с управителя,че работим с един човек.

# 564
  • Бургас
Това да не е тъй наречената "компания за реализации Екс"? Бяха ни подлудили - звъняха по 5-6 пъти на ден. Спряха, като им написах официално писмо със заплахи с полиция, прокуратура и Комисия за лични данни.

# 565
Залагам на Титан пропъртис 😎

# 566
Цитат
Аз пък се натъкнах на друго безумие.От една и съща фирма ти се обаждат 6-7 различни човека,които нямат връзка помежду си и не си стиковат нито огледи,нито нищо
Случи ми се не с една, а поне с 3-4 агенции.Започнах да си запазвам в телефона номера и името на агенцията, която ме търси, за да ми ''свърши работа''.Joy Звъни, излиза ми агенция ''Р'', представят ми се от агенция ''Б'' и така няколко пъти.
Изобщо не очаквам да се направят регулации в бранша.Всички важни хора в държават са заети със собствените си интереси.Всичко останало не важно за ''нашите приятели и партньори от ЕС'' остава на самотек.Така ще сме до краят, когато и да е той.Виждам, че в темите за почивки в бълг.курорти много хора се оплакват от сиганските туристи.......така ще е вече.Навсякъде са.Предупреждаваха,че през 2050г. ще сме 50/50.Ей го къде е.Скоро ще избираме наематели между тях. No Mouth

# 567
Един въпрос от мен.
При отдаден апартамент под наем, кой заплаща разходите във входа като асансьор, почистване .  ? Наемодателят или наемателят?

# 568
  • София
Както се разберете. При мен наемателят плаща за поддръжка (почистване, ток на стълбите, асансьор и тн), наемодателят плаща ФРО.

# 569
  • София
Един въпрос от мен.
При отдаден апартамент под наем, кой заплаща разходите във входа като асансьор, почистване .  ? Наемодателят или наемателят?
Стандартно наемателят независимо дали допълнително или вече включено в наема.
Вноската за Фонд ремонти е от наемодателя.

Общи условия

Активация на акаунт