Отношения между семейството ми и приятелката ми

• 13 059
  • 267
  •   1
Отговори
# 225
Ако половете бяха обърнати, щяхте да го насочите към Анимус.

# 226
Ако половете бяха обърнати, щяхте да го насочите към Анимус.

И най-тъпата жена на света не би се качила на стол, за да сваля пране. Вместо да свали въжетата. На тераса, на 10-тия етаж. Честно и аз би казала на такъв, че е малоумен, хем съм кротка и не обиждам.
Кой знае още какви ги твори, но едва ли ще си признае.

# 227
Аха и затова тя ходи все подир него да му обяснява колко е малоумен. Ами то в такава ситуация по-скоро тя е малоумната - съзнателно да си в такава връзка и да чоплиш човека натяквайки му че е малоумен - просто си тръгваш, той като бил малоумен негов си проблем.

# 228
Да, аз също се чудя защо не го е изгонила още, хем е нейно жилището.
И той също може да се изнесе и да се върне на село, но май предпочита да му крещят...

# 229
Ми не. Никой няма право да обижда друг човек. ОК, той може да е всякакъв, ама тя като го вижда, сяда и му казва "виж кво, според мене си такъв и такъв, затова искам да се разделим" толкоз. А не да ходиш да дуднеш по някой многократно и да го обиждаш и тормозиш. Просто се разделяш като не те кефи. Елементарно.по принцип. Ама не и за токсичните хора, каквато явно е тази. Те се хранят от това да тормозят някой. Това им е целта всъщност. Затова не го е изгонила, и няма да го направи, а ще си го тормози докато му писне н анего.

# 230
Той трябва да си тръгне, не тя. Той явно е отишъл в нейната квартира, защото споменава, че не може да прави така в чужд дом.
Може и да се надява да го изгони, ама той да си седи.

# 231
Има достатъчно жени, които са непохватни, неоправни и правят нелогични неща. И достатъчно мъже, които си хващат точно такива жени да им начукват канчето, че са глупави, че са загорили манджата, че не стават за майки, защото детето се ударило, прости са, малоумни са, за нищо не стават, той ще я научи как да се държи, как пък малко не е прихванала от него...

# 232
Ама да си тръгне, бе. Както съветваме всяка тормозена жена да направи. Хем няма дете в картинката, хем има работа и доход. Никой не го е вързал при нея.
Манди Бо, нищо общо няма това с тормозените жени.
Двама селски... да не казвам какви си правят скандали. Да не мислиш, че този мълчи и не псува?

# 233
Има такива жени. И те стоят и търпят, и те са си виновни.

Някак си като е жена, слаба и тъпа, оправданието е, че няма пари, няма къде да отиде, не може да се оправи в тоя живот.
А на него какво му е оправданието, голям мъж да търпи? И той ли не може да се оправи в жестокия свят сам?

# 234
Ами не е проблемът, че няма къде да отиде, ни при жената, ни при мъжа, поне за мен това не е оправдание. За жените е забранено да си намерят работа и квартира, или какво? Да не говорим, че някои работят, и дом имат, и са приютили насилника вкъщи. Проблемът е в самочувствие, самоуважение, характер, семейна среда и произход. А за тези неща няма пол.

# 235
Има един кофти момент, че жена трудно може да изгони мъж, без да дойде друг мъж. Под друг мъж нямам предвид ново гадже,  а просто някой да се появи само за респект, да се види, че тя не се шегува.
Аз съм гонила мъж, няколко пъти му повторих да се маха - все едно не ме чуваше. И като най-сетне ме чу, пак не му се вярваше какво казвам.

# 236
Освен това е очевидно, че той не я обича, даже не я харесва, а седи с нея, защото до сега друга не го е погледнала, какво остава да си легне с него. Та никак не съм склонна да обвинявам само жената. Търкулнали се, че се намерили.
И да, наличието на дете прави тръгването много по-сложно.

# 237
Типичен пример за една токсична и отровна връзка.

# 238
  • Бургас
Значи да обобщим: когато жена е обект на психически тормоз, крясъци, обиди и скандали, то тя е жертва. Когато мъж е обект на същото, то той е слабохарактерен муньо и си заслужава да му казват, че е малоумен.

Стига сте нищили тоя пусти стол. Проблемът не е в тази случка, а във всичко останало. Столът, та столът, а истеричните изблици на драгата мома - с половин уста се коментират и то с оправдание, права била милата, то с тоя малоумник.....

Много точно коментари на Манди Бо, достатъчно много жени има, които правят тотални глупости в ежедневието, но ако тях някой ги навиква казваме, че са жертви на тормоз. И сме прави, разбира се, такива са. Защо за мъжете не важи това, не разбирам? Нима не знаем, че има и мъже жертви на психическо насилие, че и на физическо?

Оставям настрана какъв е авторът, може и да е смотан, малоумен и всичко там каквото го изкарахте. Е и? Това как точно оправдава отношението към него? Няма нещо, което да може да оправдае насилие, освен самозащита при опасност за живота и здравето. Като не ти харесва някой, сядаш и човешки му казваш какво не те кефи и търсите начин да се напаснете с компромиси. Ако не става, кой от къде е, не да си крещите като махленски ....

# 239
  • Пловдив
Е, да се маха. Както го казваме на всички жени, които изглеждат тормозени. Той е голям, пълнолетен мъж, няма дете, да се изнесе. Тя е каквато е, той е какъвто е, като не му харесва ЗАЩО стои? И плюе? След като няма никаква обективна прична да стои (тип няма пари, няма жилище, малки деца) - значи му харесва.

Общи условия

Активация на акаунт