Отношения между семейството ми и приятелката ми

• 13 115
  • 267
  •   1
Отговори
# 90
Има такива хора, дето все някой им е виновен за личните провали. Или за събития в живота им, които те възприемат като провали.
Майката - няма да се оправи, но тази претендираща мрънкалана също няма да се оправи.

# 91
Пиша достатъчно кратко и ясно и недоумявам защо като заговоря за крокодили, все някой ще контрира с борчета, понеже и двете са зелени.

# 92
Момата иска мъж със собствен апартамент у град, авторе. Не такъв на квартира, без образование, общак, и с къща на село, където иска да се прибере. Ама то едно е да искаш, второ е да можеш, трето е да го направиш. Да не е тя като авторката на съседната тема, без жилище, без образование, която си търси мъж, който да я приюти и храни, и скача от мъж на мъж. Кой печели повече от двамата? Ако парите едвам ви стигат за наем и храна, нормално е да вика, че за нищо не ставаш. Ти и говориш за деца, а има ли с какво да ги гледате, или като не ви стигат парите за наема, искате, не искате, ще се върнете на село?

# 93
Оф, този селски манталитет. Да не се обиди някой. Къщата, етажа, свекървата. Авторе, 21 век сме. Жената не се навирам при свекърва, хората вече може да скиторят навсякъде. Това не ти е преди 200 години, когато да отидеш до съседно село е пътешествието на живота ти. Може да идете в Америка примерно.
Вече не е необходим такъв живот, 100 човека под един покрив.
Етажа та етажа.Остави го този етаж. Учи, развивай се. Време има, след 10, 15 години може да се нанесете на заветния етаж. Много хора избират да живеят на село, но дай шанс на големия град. Учи, професия си намери, апартамент си вземете, кола.Етажа няма да избяга.

# 94
Има такива хора, дето все някой им е виновен за личните провали. Или за събития в живота им, които те възприемат като провали.
Майката - няма да се оправи, но тази претендираща мрънкалана също няма да се оправи.
Това са най-токсичните хора. Все някой им е виновен, те все онеправдани, все неразбрани ходят и неоценени.... Пък още по-токсично е да казваш на някого, че не си щастлив с него, ама да не искаш да се разделите! Да не го пускаш, а да искаш да го видоизмениш по свои представи. Ужасна манипулация, която може да те държи години на кукичката.
Авторе, разделяй се с момичето. Като не е щастливо, пускай го на свобода да си търси щастието. А ти си гледай своя живот, своите цели. Ама без мама да ти казва какво що. Ти си реши за себе си. И запомни, в рози живот не дължиш никому нищо, освен на себе си и на децата си.

# 95
  • Пловдив
Колкото до изречението с намирането на булка - май този тип мъже точно така разсъждава - излиза от родното място, за да намери булка, а като намери, я довежда в бащиния дом.
Е тъй де, ама булките нещо се дърпат.

Ако тя взима 1600 като продавачка, а той 1900 като общак, НЕ бих го нарекла, че взима повече от нея.

# 96
Сега се върнах да прочета първото мнение, защото бях пропуснала това, че са заедно само от шест месеца и друго нещо ми направи впечатление - авторът иска да отидат с приятелката му на село и да си "оправят" етажа. Т.е. освен всичко останало и от ремонт има нужда явно.

И какво се получава - намира си жена и я води да живее на село с всички произтичащи от това негативи. Ще живее с родителите му, а майка му дори и да я одобрява принципно, очевидно е свикнала да командва и тази жена ще се наложи да се съобразява с чужди правила и мнения. И на всичкото отгоре една част от общия им бюджет като двойка ще отиде в ремонта на къща, от която жената няма да има никакъв дял, дори и 10 деца да му роди и във всеки един момент той ако реши може да я изхвърли само с дрехите на гърба ѝ.

Значи авторе, преди да мислиш за семейства и деца, си помисли ти какво изобщо можеш да предложиш на една жена, защото за момента положението е отчайващо.

# 97
Момата иска мъж със собствен апартамент у град, авторе. Не такъв на квартира, без образование, общак, и с къща на село, където иска да се прибере. Ама то едно е да искаш, второ е да можеш, трето е да го направиш. Да не е тя като авторката на съседната тема, без жилище, без образование, която си търси мъж, който да я приюти и храни, и скача от мъж на мъж. Кой печели повече от двамата? Ако парите едвам ви стигат за наем и храна, нормално е да вика, че за нищо не ставаш. Ти и говориш за деца, а има ли с какво да ги гледате, или като не ви стигат парите за наема, искате, не искате, ще се върнете на село?

Коя е съседната тема?

# 98
Отношение между интроверт и екстроверт.

# 99
Поредната драма - ''Селска чест'' от Маскани. Eтаж от къща на село. Неремонтиран. Досадна свекърва нямаща граници. Момък между чука и наковалнята. Въпросите са ти ''Как да угодя хем на мама, хем на приятелката?''' и ''Как да накарам приятелката ми да пожелае да живее с мама на село?''  21 век. Ти, приятелю, как мислиш, че ще завърши  всичко това?

# 100
  • Пловдив
Поредната драма - ''Селска чест'' от Маскани. Eтаж от къща на село. Неремонтиран. Досадна свекърва нямаща граници. Момък между чука и наковалнята. Въпросите са ти ''Как да угодя хем на мама, хем на приятелката?''' и ''Как да накарам приятелката ми да пожелае да живее с мама на село?''  21 век. Ти, приятелю, как мислиш, че ще завърши  всичко това?
Честно казано НИКОЙ не може да предвиди как ще завърши всичко. Има няколко варианта. Момата може да го зареже. Момата може да не го зареже, ама никога да не се съгласи да живее на село - и сега тук той може да я зареже за да си отиде на село при мама, или да остане с нея в града. И момата може да се съгласи да живее на село на етажа, заедно с мама - е те ТОВА ще е истинската драма.

И това го казвам от позицията на човек съгласил се да живее в апартамент на мъжа в семейна кооперация, свекърите на долния етаж. МНОГО БЯХ ГЛУПАВА! МНОГО! Но .... млада и глупава. Чест му прави на моя мъж, когото уважавам, харесвам и обичам, че когато казах, че повече така не мога, мисли три дни и излезе с план как и кога ще се изнесем. Плана не се изпълни точно както го беше планирал във времето, но активно работехме по изнасянето. И мъжът ми се изнесе с мен и децата в наш собствен апартамент (и на банката). 12 години след инасянето от неговия апартамент (който бяхме ремонтирали заедно) - все още сме си заедно, децата пораснаха, свекърите са на 60 км, тъщата на 140 км, и най-добре така.

# 101
Не й се ще на момата и туй то. Аз съм живия пример от темата. Обичам си етажчето в селската  къща, със свекито си разменяме гозби, обаче мъжа ми е полицай и майка му не му казва кое и как откакто е завършил средно, поне. Аз  от раждането си съм живяла в селската ни къща с още три поколения и после си взех мъж от село, но така съм си свикнала, никога не съм живяла в град и спокойствието е незаменимо. Разбира се, искаме да се преместим, но сега покрай бебка имаме и други разходи, без драми, нека има разбирателство и във вашия дом. Та, мисълта ми е, че и нашата порода съществува все още и не живеем в 18ти век, въпрос на напасване и на общи възгледи. Но във вашия случай не виждам никакво свързващо вещество, два противоположни полюса сте. Няма да ви се получи, но и ти не си мъж на място.

# 102
И това го казвам от позицията на човек съгласил се да живее в апартамент на мъжа в семейна кооперация, свекърите на долния етаж. МНОГО БЯХ ГЛУПАВА! МНОГО! Но .... млада и глупава.

Това зависи от хората, не от близостта. Аз съм живяла 23 години на една площадка (врата до врата) със семейството на половинката и от това само удобства и позитива помня. Никой не ни е влизал, не ни е досаждал, не ни е казвал какво да правим. От друга страна искаме да излезем някъде - хоп детегледечката идва по чехли. Отиваме на почивка - им кой да пази къщата и да полива цветята. Ще идват разни инкасатори, майстори и прочее - има кой да ги чака и не кроим схеми. Някой трябва да взема или води детето - никакъв проблем.
Всъщност при нас и двете двойки родители даже много смешно "стъпваха на пръсти" около нас (образно казано) да не излезе, че нещо ни досаждат или ни се месят. Та, до хора си е.

# 103
Знаейки моите родители какви са, бих полудяла, ако живеят толкова близо. Свекърите са готини, но се радвам, че и те са далеч.

# 104
  • Пловдив
И това го казвам от позицията на човек съгласил се да живее в апартамент на мъжа в семейна кооперация, свекърите на долния етаж. МНОГО БЯХ ГЛУПАВА! МНОГО! Но .... млада и глупава.

Това зависи от хората, не от близостта. Аз съм живяла 23 години на една площадка (врата до врата) със семейството на половинката и от това само удобства и позитива помня. Никой не ни е влизал, не ни е досаждал, не ни е казвал какво да правим. От друга страна искаме да излезем някъде - хоп детегледечката идва по чехли. Отиваме на почивка - им кой да пази къщата и да полива цветята. Ще идват разни инкасатори, майстори и прочее - има кой да ги чака и не кроим схеми. Някой трябва да взема или води детето - никакъв проблем.
Всъщност при нас и двете двойки родители даже много смешно "стъпваха на пръсти" около нас (образно казано) да не излезе, че нещо ни досаждат или ни се месят. Та, до хора си е.
Както казвам - откакто сме по-далече от всякакви роди, брака ни потръгна по-добре. Сигурно има изключения, за които говориш ти, но в общия случай и 90% е по-добре по-далече.

Общи условия

Активация на акаунт