Отношения между семейството ми и приятелката ми

• 13 085
  • 267
  •   1
Отговори
# 180
Явно все пак го обича по някакъв начин, щом само вдига скандали, а не го е върнала на мама.

# 181
И аз да бях, щях да направя проблем за стола. Що за схема да влачиш стол, вместо да свалиш една палка? Ама ти наистина не си съвсем на център. Съгласна съм с изказването, че лично ти създаваш много такива ситуации, които за нормален човек са просто абсурдни - такова поведение показва, че нямаш свързана мисъл. Ти си по-рисков от тъкмо проходило бебе. Тая жена трябва да е луда да седи с теб.

# 182
Явно все пак го обича по някакъв начин, щом само вдига скандали, а не го е върнала на мама.

Може и да се опитва да го върне, ама той вместо да си ходи, на психолози иска да я влачи... 😂

# 183
И щом не го е бутнала от стола от 10'я етаж.

# 184
Една история нямаща общо с казуса: На позната с доста устато дете (то и тя голяма устатница), свекърва и се натриса у тях ненадейно, да ги види и да им носи някви покупки, които е решила, че трябва да им носи. Свекето обичала да чупи стойки и обяснявала как се изморила от ходене, колко и било гадно в автобуса до тук, как и тежали тези торби и как ще умре направо от умора и жега.
Детето казало на баба си: "Я да си отиваш по-добре, недей да ни умираш тук, кой знае какви проблеми ще имат мама и тате после".

Та и приятелката така, кой знае какви обяснения ще трябва да пише, ако падне от 10 етаж, затова се е вбесила. Кой ще и повярва, че се е качил на стол, при положение, че просторът се смъква?

Последна редакция: ср, 29 май 2024, 18:02 от sorscha

# 185
Дамата може да е права за стола, аз също съм страхлива, но такъв език и обиди не са приемливи, не мога да ги оправдая. Аз преди повече от месец в къщи, така паднах назад от един стол, опитвайки се да сложа от летящите комарници на един прозорец, че ей го на -още ме е страх да го сложа, хем си купих от стабилните стълби. За работата аз не бих се месила, имам едно познато семейство, жената беше сервитьорка, а сега второ заведение си открива, просто с кеф и желание го работи и това й носи много пари. Мъжът й е ИТ специалист в столицата, понякога в почивните дни и той застава зад бара, с желание се занимават, като си е техен бизнес. Била съм  против да се работи без осигуровки или някаква работа, която налага да се разделяме с месеци, когато ставаше въпрос за моя мъж, иначе не съм се месила, каквото го влече. И той на мен не се е месил. Приятелката ти може да е на друго мнение естествено, но е редно да го обсъдите разумно, без кавги и скандали. Да не би да иска да те разкара, пък да се притеснява, че няма къде да идеш в града, в който живеете и да иска да те накара сам да си тръгнеш? Аз не бих могла да живея с човек, който ме обижда и нагрубява, но ти си преценяваш за себе си.

# 186
Да ти дойде на акъла да отидеш да вземел стол, за да свалиш 5 парцала от простора, който се смъква с въженце.... Де да знам, но ми е много странно. Я разкажи и за други такива ситуации, с нестандартни решения. Нарцис е права, и мен би ме дразнил такъв типаж 😁😁

# 187
Авторе, не си добре. И приятелката ти е зле, ама ти пък съвсем. Съгласна съм с Нарциса.

# 188
И аз имам една позната, която с кеф си прави от вкъщи бутикови торти и и носи пари. Имаше обаче един дълъг период, който не и носеше никакви пари, или не можеше да си избие вложението (за курса, за инструменти, материали, сайт - говорим за такива произведения на изкуството). Но мъжът и е IT и тя нямаше никакви финансови ангажименти към семейството и детето им. ( Хората, които са имали бизнес знаят, че той не се започва с 0 лева бюджет, трябва да предвидиш поне шест месеца ти да го издържаш бизнеса, не той теб, ако се наложи и е хубаво да имаш отделно финанси или мъжът ти да е IT 😉).

Последна редакция: ср, 29 май 2024, 18:29 от sorscha

# 189
Та и приятелката така, кой знае какви обяснения ще трябва да пише, ако падне от 10 етаж, затова се е вбесила. Кой ще и повярва, че се е качил на стол, при положение, че просторът се смъква?

И щом не го е бутнала от стола от 10'я етаж.
Вие се бъзикате, ама то си е точно така, а накрая и като за човек може да го лежи.
Не знам нейният ум колко е като бръснач, със сигурност е по-остър от неговия, пък той, се притеснил, че щял да остане без гадже. Душата камбана! С такъв акъл пò бива да се тревожи да не се окаже вкъщи с кибритче в ръката и без надзор от възрастен, поглеж запалил къщата.

# 190
Съжалявам, че трябва да го кажа, но проблемът е в теб. И ще ти кажа защо. Защото нямаш самоуважение, нямаш увереност в себе си, нямаш смелост, нямаш кураж, нямаш достойнство. Работи върху себе си. Приятелката ти е нарцис. Ще те тормози, докато те съсиспе напълно. Приеми го и приключи този кошмар.
Не го казвам с цел да уязвя, или за обида. Аз бях същата. Даже по-зле, защото търпях 16 години подобно отношение, а думата "боклук" беше нарицателно за мен. Така, че знам какво е, знам как се чувстваш, знам как от всяка безобидна ситуация ставаш "боклук, който не може д амисли адекватно, не мисли по правилния начин" и пр. А ти не мислиш адекватно, защото си жертва на системен психически и емоционален тормоз. Вземи чети по темата и всичко ще ти се изясни.
Не си заслужава,.човече! Намери силата в себе си и прекрати тази агония. Заради себе си. Ти заслужаваш повече! Ти си достатъчен! И заслужаваш човек, който ще те оцени! Не се предавай! Бори се за себе си. Изкарай си агресията и се бори за себе си!

# 191
Нямам да нямам и самочувствието защото така и за 6 год не съумях да заформя сериозна връзка , нито имам кой знае какви бройки които да допълнят това самочувствие и увереност , имам базата просто не все ми куцаше нещо. Може би за това съм така в тази връзка , не си казвам е има и друга или да приключвам всичко лесно без да се боря щото знам че след седмица ще
си хвана друга

# 192
Оххх
Имаш дълъг път да извървиш.
Първо разбери, че не ти трябват други хора, за да те валидират. Ти си единствното мерило за собствената си стойност. Ако ти не обичаш и цениш себе си, винаги ще привличаш такива като настоящата.
И кво ако няма друга? Кво ако си сам? Намери стойност в себе си и няма да ти пука.
Аз също съм сама след раздялата ми с БНД. И кво? Това нещо ме определя ли? Ми не, аз си знам каква съм и какво заслужавам. И мога да го дам сама на себе си. Това е.
Научи се да бъдеш самодостатъчен. И да се уважаваш.

# 193
Авторът от властна майка на властна жена е отишъл. За мен да се говори по този начин на партньор в живота (че и на някой случаен на пътя даже) е недопустимо, пък каквито и ще глупости да прави този човек. Особено пък толкова рано. Все по-зле ще става. То по-добре сам отколкото с някой, който постоянно те обижда. Но пък и да се върне авторът пак при мама не става, тя майката и тя здраво се налага, не знам дали и тя ръси обиди. Така че най-добре без тази жена и далеч от мама

# 194
Авторе, защо се оставяш другите да определят колко струваш, какъв човек си, какво значиш? И как може по този начин да самоопределяш себе си?
Самочувствието се гради от самия човек, не от мнението на околните. И както ти се поставяш и виждаш, така те вэзприемат и хората.
Поработи над себе си и своите дефицити, защото не са малко.
Постарай се да постигнеш уют със себе си, утвърди се в професия, постигни финансова стабилност и тогава ще вдигнеш и своите акции.

Общи условия

Активация на акаунт