УМБАЛ Софиямед - ТЕМА 3

• 29 737
  • 290
  •   2
Отговори
# 285
  • София
А родих наскоро в болницата естествено раждане без упойка и бях с ниски очаквания, заради коментарите тук, но имах много позитивно раждане и преживяване.
Моята лекарка д-р Нур Алсалех беше през цялото време до мен и мога да кажа само прекрасни неща за нея. И втора и трета бременност бих си следяла при нея. Направи моето раждане приятно въпреки, че доста бързо прогресираха нещата при мен и накрая имах и шевове. Идваше и следващите дни да ме провери, показа ми как да кърмя и да сменям памперс. Препоръчвам я с цялото си сърце, защото е наистина добър лекар и човек преди всичко.
За акушерите в Софиямед мога да кажа само хубави неща. През цялото време там не съм срещнала лошо отношение от никого.  Напротив каквото съм поискала и попитала винаги са ми отговаряли и помагали.  
Храната идва на порции и не е нещо кой знае какво, но моя мъж идваше всеки ден да ми носи и допълнителни неща така че нямаше проблем. Стаите са нормални, има си баня с тоалетна и на мен ми беше комфортно.
Неонатолозите имаше някои много мили, други малко по-дръпнати, зависи кой ще е на смяна, но нищо фрапантно не съм срещнала освен една консултантка по кърмене, която за 5 минути дойде да ми помогне и си отиде без нещо да разбера. Санитарките също бяха супер мили и всеки ден идваха да чистят стаите.
Може би защото нямах много високи очаквания за болницата, не останах разочарована. Като всяко място си има плюсове и минуси. Аз съм благодарна на моята лекарка и на целия екип, че родих здраво бебче и всичко останало е временнен дискомфорт.
Ако има бъдещи мами, които имат конкретни въпроси за болницата с удоволствие бих споделила.

Малко страничен въпрос, но знаете ли по кой метод оперира при раждане чрез цезарово сечение д-р Нур Ал Салех?

# 286
А родих наскоро в болницата естествено раждане без упойка и бях с ниски очаквания, заради коментарите тук, но имах много позитивно раждане и преживяване.
Моята лекарка д-р Нур Алсалех беше през цялото време до мен и мога да кажа само прекрасни неща за нея. И втора и трета бременност бих си следяла при нея. Направи моето раждане приятно въпреки, че доста бързо прогресираха нещата при мен и накрая имах и шевове. Идваше и следващите дни да ме провери, показа ми как да кърмя и да сменям памперс. Препоръчвам я с цялото си сърце, защото е наистина добър лекар и човек преди всичко.
За акушерите в Софиямед мога да кажа само хубави неща. През цялото време там не съм срещнала лошо отношение от никого.  Напротив каквото съм поискала и попитала винаги са ми отговаряли и помагали.  
Храната идва на порции и не е нещо кой знае какво, но моя мъж идваше всеки ден да ми носи и допълнителни неща така че нямаше проблем. Стаите са нормални, има си баня с тоалетна и на мен ми беше комфортно.
Неонатолозите имаше някои много мили, други малко по-дръпнати, зависи кой ще е на смяна, но нищо фрапантно не съм срещнала освен една консултантка по кърмене, която за 5 минути дойде да ми помогне и си отиде без нещо да разбера. Санитарките също бяха супер мили и всеки ден идваха да чистят стаите.
Може би защото нямах много високи очаквания за болницата, не останах разочарована. Като всяко място си има плюсове и минуси. Аз съм благодарна на моята лекарка и на целия екип, че родих здраво бебче и всичко останало е временнен дискомфорт.
Ако има бъдещи мами, които имат конкретни въпроси за болницата с удоволствие бих споделила.

Малко страничен въпрос, но знаете ли по кой метод оперира при раждане чрез цезарово сечение д-р Нур Ал Салех?

Оперира по стандартния начин.

# 287
  • Бургас
Оперира си по стандартния начин. Моето секцио при нея беше на 08.12, още на следващия ден си се разхождах и усещах само леко дърпане. Към днешна дата нищо почти не се усеща

# 288
Здравейте,

Включвам се с няколко въпроса - предстои ми естествено раждане в СофияМед.

1) Дават ли веднага бебето? Мога ли да го взема да си го кърмя, да си спи при мен и тн веднага?
2) През нощта ако си е при мен, те ли осигуряват памперси и дрешки при смяна/напикване и тн? Ако се напишка да кажем в 2 през нощта.
3) Кога избираш в каква стая да бъдеш? Каква стая ще ми препоръчате?
4) Кърпи за баня - трябва ли да си нося или ни дават (за нас)?
5) Дрехи за изписване за бебето и за мен - в предишната болница, в което раждах, бащата ги носеше в деня на изписването. Сега как се процедира? Събирам си ги в багажа или таткото ги носи в деня на изписването?

Благодаря предварително!

# 289
  • София, България
1. Да, при естествено раждане почти веднага го дават след като са му направили всички необходими прегледи и  изследвания и ако Вие се чувствате добре. Да, и за през нощта.
2. Оставят 3-4 памперса и един кат дрешки в креватчето му, с което Ви го водят.
3. Не знам. Аз си бях в двойна.
4. Носите си
5. Предния ден когато ми казаха, че ако всичко е наред може би ще ни изпишат на следващия, казах на ММ да ги донесе. Може и в деня на изписването. Може и да си ги носите с Вас. За персонала няма значение. Въпрос на Ваша организация. Simple Smile

# 290
Здравейте,

Пиша ви малко отзиви от раждането ми, ако на някой би му било полезно.

Като цяло съм много доволна от АГ отделението, както от докторите така и от акушерките, санитарките и всички, които работят там. Всичко от което имах нужда го получих, бях в самостоятелна стая и ми беше много спокойно.

Относно неонатологията съм с много смесени чувства, даваха ми много противоречива информация относно грижите за бебето. Особени наставления от тях не получих, освен как да му сменя памперса и как да го нахраня. Много от нещата, които показаха, като грижа за пъпа и къпането, не бяха правилни и бебчето имаше инфекция на пъпчето. Слава богу имах домашно посещение от педиатъра ми, който показа как правилно да се грижа за пъпа и не стана по голяма беля.

Общо взето на АГ давам 10/10, а на неонатологията 5/10.

Надявам се да е полезно.

Общи условия

Активация на акаунт