Кои са най-ефикасните билки за детоксикация? Попитайте д-р Ивета Петрова!

• 12 202
  • 297
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте. Имам проблем с теглото. След втората бременност и раждане за кратко смъкнах около 10кг, след което се върнаха, че даже понякога ги надвишавам. Имам апетит като никога преди. Цикълът ми се размести много - преди беше на 30-31 дни , сега е на 45. Пусках основни хормонални изследвания, кръвна захар и холестерол. Всичко е в норми, освен холестерола. Имам нужда от детокс и смъкване на теглото. Имам нужда и от намаляване на апетита и ако има подходяща билка за този случай, ще съм много благодарна.

# 46
Повлияват ли се алергиите от билкови формули? Ако да, какви да избера. Имам силна поленова алергия, която се влияе отчасти с медикаменти. Също така имам и други алергии.

# 47
Здравейте,има ли билки които намаляват кръвната захар ?

# 48
Здравейте! Какъв тип детоксикация се препоръчва при хора с автоимунен тиреоидит на Хашимото?

# 49
Здравейте, през годините съм приемала чайове с детоксикиращи съставки. Като цяло не съм спазвала определен протокол. Сега обаче ми установиха репродуктивен проблем-запушена маточна тръба, която аз отказвам да ми бъде премахната. Та въпроса ми се мога ли чрез детоксикация на организма да подпомогна по някакъв начин тръбата да стане проходима?

# 50
Здравейте, д-р Петрова!
Година след раждане на дете съм. В хода на бременността пих дълго време ( няколко месеца) но шпа. В момента не живея здравословно - липса на съм покрай грижите за бебето, хапване на сладкиши и фаст фууд. Алкохол не често, но все пак понякога- бира или вино.
Какво бихте препоръчали за детоксикация на черния дроб и за какъв период? Благодаря!

# 51
Здравейте,

възможен ли е детокс само с вода?

На принципа, ако човек задържа вода, да пие повече вода, за да изхвърля излишната.

# 52
Здравейте д-р Петрова, благодаря за хубавата тема и за възможността да задам въпрос.
Година и повече след раждането на първото ми дете, при положение че самата аз съм над 40-годишна, се боря със свалянето на не много, но пък безкрайно упорити килограми. Преяждам всеки ден, а усещането за "незадоволен" апетит си остава. Щитовидната ми жлеза е с лека хипофункция, която контролирам с лекарства, а захарта ми е в норма. По време на бременността ми не съм била толкова лакома за сладко и килограмите ми са били по-нормални. Възможно ли е с помощта на билки този страшен апетит (доколкото изобщо коректно го наричам) да бъде овладян?
Благодаря предварително и Ви желая успех!

Последна редакция: пн, 27 май 2024, 16:06 от КалиКали

# 53
  • София
Здравейте,

От както се помня съм с епилепсия и пия един куп лекарства за нея. За това винаги съм била с наднормено тегло. Освен това имам проблеми с щитовидната жлеза.
Интересува ме какво бихте ми препоръчали в моя случай?
Благодаря!

# 54
Здравейте, може ли да споделите за билки, които подпомагат храносмилането и имат действие, което подпомагат по-лесното изходане. ( нямам предвид лаксативи, а такива, които  подпомагат ежедневно процеса)?

# 55
Здравейте, детоксикацията има ли ограничение на възрастта. Например при тинейджър с акне препоръпва ли се?

# 56
  • Пловдив
   Здравейте,
каква е разликата между двата детокса  и
кой е по-подходящ при високо кръвно и
повишена кръвна захар?

# 57
Здравейте!
Имам често къркорене на червата, понякога доста силно. Има ли билки, които да спомогнат решаването на този проблем?
Благодаря предварително

# 58
Какъв билков детокс препоръчвате на отстранена жлъчка?

# 59
Здравейте!
Интересува ме как е най-правилно да се приемат билки за детокс. Дали сутрин на гладно, преди/след спорт, в какво отстояние спрямо прием на храна и кафе?

Общи условия

Активация на акаунт