1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, дванайсееееет! Щастлив и смел полет на младите птици!

• 55 173
  • 757
  •   1
Отговори
# 375
  • София
А те и от двете ли матури трябва да излязат на 7-ми? Слушах, че и на 4-ти клас НВО-то ще излязат на 7-ми.

# 376
Гледах снимки, много сте ми далеч момичета.

Днес имах среща с една девойка моя ученичка до 7 клас, два три пъти се видяхме през годините. В петък ми пише: Искам да ви видя може ли да дойда?  Та днес изкарахме час заедно. Момиче неуверено преди 5 години, срамуваше се че не успя от първо класиране в желаната гимназия и паралелка. Съжаляваща  донякъде към днешна дата заради профил, които е искала и който я е измъчил. Приета да учи каквото иска, където иска.  Много ми беше приятно да видя израстването и.

# 377
  • някъде ... тук ...
Следващия път ще гледам да се класирам за среща, девойки.
Изида, късмет с класирането!
Не знам кога ще дават дипломи, но дано е до 27ми, че после заминаваме семейно да празнуваме юбилея на баща им.
Резултатите - когато тогава и каквито такива. Нужни са му, ама...
Днес му беше първият раб. ден като помощник-технически на обект. Доволен е.

# 378
Момичета ,  срам, не срам, моят син не познава столицата. Ходил е веднъж, но беше в градинска възраст и на път за Италия, нищо не помни.
Много му се ходи, но тъй като и двамата работим, ще организираме лятото един уикенд. Молбата ми е да ми припомните какво може да се види за два дена и къде да отседнем
Вероятно, през август, но може и по-рано. Аз съм живяла и учила в София 5г,после съм ходила на обучения, но последното ми посещение беше доста объркващо заради много промени.
Моля, за съвети, да си направим стройна програма!
А, да Дай, Боже, може и да се запознаем с някои от вас, но не искам да ви притеснявам, само за логистика питам и моля!

Последна редакция: вт, 04 юни 2024, 07:25 от Светкавица

# 379
Добре сте дошли, Светкавица … не знам какво да ви посъветвам да й гледате на столицата …  “туристите” висят на капаните по Витошка.  Освен да го съчетаете с някакво събитие като концерт или подобно… Иначе, може да проходите от НДК, Витошка , х-л Балкан (Шератон), “триъгълника на властта”, бившата сграда на ЦУМ и руините около нея на станция “Сердика”, БНБ и през ларгото —Художествената галерия, Народния театър (малко се отклонявате), руската църква,  Александър Невски, сградата на Парламента и стигате Софийският университет. Там около докторската градина е хубаво за разходка, има и много кафенета и ресторанти. Ако намерите air bnb  в този район би било супер.

# 380
  • София
Светкавичке, ще изберем апартамент в близост до метрото. С него бързо ще стигате до центъра.
Освен изброеното от Сафрон интересен е музеят на София /бившата Централна баня/. В съседство е актуалният напоследък Квартал. Това е част от Стара София, която се оформя като бохемска и малко арт зона. Приятно е там.
https://www.facebook.com/kvartal.art.district

# 381
Светкавица, разгледайте airbnb за нощувки. Всичко в центъра и някъде по линията на метрото ви върши чудесна работа.
Момичетата вече са казали, да дам и аз предложения. Може да отидете да изпиете по едно кафе на последния 29 етаж на хотел Милениум. Мисля, че заведението се казва OZONE SKYBAR & LOUNGE, събота и неделя работи през деня. Идеята е гледката, не толкова кафето, София се вижда като на длан. Пешеходно може да минете по Витошка, Ларгото, Народния театър, Графа, площад Славейков. На мен любима улица ми е Шишман, с всички арт хенд мейд магазинчета, барове и ресторантчета. Оттам през Народното събрание, Университета до Докторската градинка, после през Орлов мост до Иван Асен и оттам през подлеза при Полиграфическия до Борисовата градина в частта с езерото с лилиите, оттам се спускате в посока Орлов мост, където може да разгледате Розариума в Борисовата градина. Всички това спокойно може да минете в рамките на един ден.
За музеи - на мен ми харесват Природонаучния и Галерията Квадрат 500.

# 382
А има ли изложби все още на Шипка, някога там имаше много интересна галерия
Съществуват ли все още "Пролет" и "Берлин" до СУ, да види младежът къде основно ми минаха студентските години Confused
Къщата на Яворов на ул"Раковски" дали все още е отворена като музей? Младежът след като гледа постановката "Нирвана" беше много впечатлен от историята(да вземе да се впечатли от същото, написано в учебника, трудна работа)

Съзнавам, че говоря като от миналия век, но наистина, основните ми спомени са от миналия век.

Благодаря за споделеното, ще го обмислим.

# 383
“Пролет” няма - мина през много трансформации и сега пак е нещо. Берлин ??? Това да не беше срещу паметника на Васил Левски? Къщата-музей на Яворов си е там. Изложби на Шипка все още има.  Май там някъде е и най-нашумелия бар ЕХЕ.  
И аз така исках преди време да ги разходя из Търново и като отидох, половината сгради бяха стъклени, а заведенията от наше време се бяха изпарили… Добре, че Царевец си беше на мястото😁

# 384
Сградата на бившето кино Сердика със сладкарница и  р-нт Берлин я разрушипа и на нейно място построиха х-л Хаят (води се най-скъпият в Сф.). Запазиха формата-полукръг.
Сладкарница Варшава отдавна я няма.
В църквата Св.София разкриха крипта, в която личат 3-те предходни църкви. И Криптата на Ал. Невски е добре да се погледне.
Има ФБ група "Бохемска София". Те правят турове в т.н. писателски квартал - къщата на Славейкови, Яворов и тази, в която е живял след загуба на зрението, на Яна Язова, Боян Пенев...., като придружаващ техен представител  разказва малко известни моменти от живота на писателите. Намери ги във ФБ и провери дали през лятото ще почиват или обратно - заради туристите, ще са активни.
Бих отишла с Тр. 10 от пл. Славейков до Семинарията, с акцент на сп. Вишнева.
Ако ви остане малко време близо до последната спирка на метрото (от м.с. Сердика или Орлов мост) - в Младост 4, са Камбаните. Относително поддържан е комплексът и ще добие представа за размаха на Л.Живкова (там е щяла да строи градче, в което да привлече най-талантрливите деца от света и да им даде възможност да работят за България). Ако сте с кола, съвсем на близо е Икея, където може да хапнете кюфтенца с боровинков сос и пюре.
И моля те, преди да тръгнете, дай знак. Ако сме в Сф., с радост ще ви придружим на някои от обектите.

# 385
Да, непременно се обади и набързо ще спретнем една августовска форумна вечер!

# 386
Аз пък друго да кажа. Девойката почна работа извън Варна, вчера си стегна куфара и замина. Едно ми е много особено, нервна съм, държа се доста по-прямо (да не кажа грубо) с хората, не ги изслушвам, давам нареждания, изобщо - не съм си аз. Уж всичко наред, аз съм изключително либерален родител, детето - изключително самостоятелно от малко, винаги съм я насърчавала да си избере университет в друг град и т.н. Ама то дяволчето изглежда си работи вътре в мен.
Как се адаптирате към тези усещания?

# 387
Triger, моята девойка миналото лято работи в Аква парка на Несебър и сега пак ще иде, харесало й е. После ще е студентка във Варна, което си е далеч от нас. И на мен ми е свито, но тя поне е от децата, които не те тревожат излишно - винаги си вдига телефона или ми пише, ако я търся. Господ да ги пази, това е!

# 388
  • София
Моят младеж планира от есента да учи навън. Може би тогава ще преживявам синдрома на празното гнездо.

# 389
  • Варна
Със сина миналата година ходихме на един музей ТехноМеджикЛенд.
Толкова му хареса, че не можехме да си тръгнем. Аз само посядах по диванчетата и давах зор, а той най-старателно разглеждаше.
Другото нещо е, че има Метро до Парадайс център  с топла връзка и после от него има директно метро до жп гара. Това, ако ще пътувате с обществен транспорт. Прекарахме няколко часа в мола, докато стане време за влака.

Общи условия

Активация на акаунт