1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, дванайсееееет! Щастлив и смел полет на младите птици!

• 54 740
  • 757
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Благодаря за баловете от миналата година за УАСГ, тъкмо отворих да търся пак балообразуването, и гледам списък за изпита днес, към 500 човека за математиката.. Стреснах се леко, нали решихме да пропусне изпита.

# 706
  • София
Pisho, това не е ли за 4-ти клас?
Смесено е - започва със слайдове за 4-ти и плавно преминава в ДЗИ-та

Извинявай - коригирах линка от първат аси публикация - това е статията https://danybon.com/obrazovanie/prezentazia-mon-nvo-4-dzi-24/
И вече и самата презентация в по-човешки вид  https://danybon.com/wp-content/uploads/2024/06/prezentacziya-rezultati-mon.pdf

# 707
  • София
Това вече е друго, в сравнение с това, което четох. Значи с 3,37% повече отлични оценки спрямо 2022-ра. Ще скачат баловете. Залагам на около 0,6 повишение за високобаловите специалности с ДЗИ Бел спрямо 2022 /чисто математически е даже повече/ Тези от МОН що не пуснат едни статистики, като тези за НВО 7-ми клас, че да спретнем едни прогнозни балове? 🤣

# 708
  • София
Ох, Санака, по вашите безкрайни ексели с Дидева колко седмокласници съм "класирала" през годините, чет нямат. Крайно време е да улесните живота и на 12-класните Simple Smile

# 709
  • София
Бихме, ама нямаме необходимите изходни данни.

Дидева е с екселите, аз смятам с елката. 🤣

# 710
А кога излизаха бройките за прием по специалности, нещо не ги откривам или бързам?

# 711
Помагам на неориентирана приятелка с кандидат-студент.
Отворих табличката за УНСС. Там пише следното:
.

Коя оценка от ДЗИ се взема?
[/quote]
    С който ДЗИ реши да кандидатства.Ако има опция да избере БЕЛ или АЕ,държал е и двете, и оценката по АЕ е по-висока, посочва нея. Или география, или история, напр .

# 712
А кога излизаха бройките за прием по специалности, нещо не ги откривам или бързам?

Сигурно след 3-то класиране

# 713
  • София

Ето тук https://strategy.bg/PublicConsultations/View.aspx?lang=bg-BG&Id=8348 е публикуван проектът на постановление на МС за бройките за държавна поръчка за тази година. Срокът за обсъждане е 17 юни, след това тепърва ще отразяват забележки и становища и ще го приемат. Все пак, макар и проект все още, най-вероятно бройките в крайна сметка ще са тези.

Тук пък https://strategy.bg/PublicConsultations/View.aspx?lang=bg-BG&Id=8370 е проектът за таксите за обучение.

# 714
Честито на рождениците! Да са спокойни, да пият само за вкус и за настроение, да обичат и да бъдат обичани, да са горди майки на успешни деца!

# 715

Къде го намери това? Аз гледах едни графики, според които:

Отлични оценки:
2022 - 6,69%
2023 - 3,87%
Сега казват над 6% отлични оценки, не намирам точно колко, но съм с телефона и ми е трудно.
            2024 -  "Забелязва се ръст на много добрите оценки. А отличните такива са 6,5 на сто", добави Галин Цоков. Явили са се на ДЗИ - БЕЛ - 46916

Последна редакция: пт, 07 юни 2024, 18:25 от Didia

# 716
  • София
Честити да са рожденичките! Да са все такива яки мацки! Наздраве!

# 717
  • София

Къде го намери това? Аз гледах едни графики, според които:

Отлични оценки:
2022 - 6,69%
2023 - 3,87%
Сега казват над 6% отлични оценки, не намирам точно колко, но съм с телефона и ми е трудно.
            2024 -  "Забелязва се ръст на много добрите оценки. А отличните такива са 6,5 на сто", добави Галин Цоков. Явили са се на ДЗИ - БЕЛ - 46916
Да де и аз негово изказване четох за над 6% отлични оценки /и затова предположих съизмерими с 2022 балове/, обаче според презентацията на МОН, отличните оценки са 10,1%. А това значи сериозно покачвае на бала спрямо 2022. Да не говорим спрямо 2023.

# 718
Да де и аз негово изказване четох за над 6% отлични оценки /и затова предположих съизмерими с 2022 балове/, обаче според презентацията на МОН, отличните оценки са 10,1%. А това значи сериозно покачвае на бала спрямо 2022. Да не говорим спрямо 2023.
                  Да , де ! И аз взех да се съмнявам в умението си да изчислявам %. Yum Остава ни само да чакаме класиране там където кандидатстват. Как пък един път не се съобщи точна информация.

# 719
  • София
Честити да са рожденичките! Да са здрави и дейни!
Оценките на МС са малко над 5.20. Той е очаквал такава по БЕЛ, по История му се е искало повече. Аз.... нищо не искам, само да е жив и здрав, и да си бори задачите в живота.

Че ще минем на заден план е вярно и нормално. Помня аз колко съм се замисляла за родителите си на 20+. Дано сме здрави, за да не им създаваме тревоги и грижи без време и да успеем да се възползваме от втория план и да минем за себе си на първи 😃 Защото идва време и пак ще ни потърсят 😁

Стискам палци всички да са доволни в крайна сметка от кандидатстването. Човек не винаги знае какво да иска и добре, че Вселената не ни угажда за всяко желание 😁

Общи условия

Активация на акаунт