1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, дванайсееееет! Щастлив и смел полет на младите птици!

• 54 759
  • 757
  •   1
Отговори
# 720
Балът за КСИ дали ще е по-висок от миналата година? Как мислите? Резултатите по математика тази година май май са по-високи от миналата

# 721
Току що по Нова телевизия, министърът(когото иначе харесвам повече от предходните) :"15550 ученика" Joy

Толкова, за матурата Blush

# 722
  • София
А за мен този е най-тъпото парче от всички. Joy

# 723
Балът  по математика е по-висок от миналата година. Не съм сигурна, дали е по висок и от 2022г или е подобен.

# 724
  • София
А за мен този е най-тъпото парче от всички. Joy
Днес гледаше  толкова  стреснато, кухо на пресконференцията..

# 725
  • София
Не бих искала да влизам в полемика, нито да предизвиквам такава, но за мен е грозно да направиш лесна матура и да искаш да обереш лаврите на успеха. Лошото е, че децата ни са потърпевши, това не е добра услуга за тях и няма да им помогне особено. Освен това масовото ходене на уроци си остава, при цялата похвала колко се е подобрило качеството на образованието. В моята работа периодично идват млади хора за сътрудници, студенти, имат самочувствие, да - наистина са работещи, дейни млади хора, но са неграмотни, страшно е, поне за мен. Сигурно затова толкова се притеснявам и за сина ми, защото е факт, че изразяването му (писмено и устно) не е това, което би следвало да е. И не, не го подценявам, просто съм реалист, виждам колко не чете (на български), виждам колко чуждици са заменили думите. Не твърдя, че съм толкова грамотно, но съм от онова поколение, което четеше, пишеше, явяваше се на изпити с много по-голяма трудност. Исках да кажа, че занижаването на нивото не е атестат за повишаване на знанията и пак казвам - не подценявам децата, те не са виновни за това как им се преподава. Хубавото е, че сега имат  източници на информация по всякакви канали, така ме могат да грабят с пълни шепи.

# 726
Сигурно ли е, че е чак пък толкова лесна?

Иначе като цяло моите лични впечатления са, че момичетата по принцип четат повече от момчетата. Имам тийн момче, който освен комикси и книги за игри друго не иска и да погледне. А у нас има много богата библиотека и аз чета постоянно, имат пример. Момичетата ми четат.

# 727
Определено е била лесна и сега си обяснявам високата оценка на дъщеря ми. За 5 години все петици по БЕЛ, а сега 5,75 без уроци!.
Просто това е начин управляващите да си отчетат добре свършена работа от някакви измислени мерки и да се бият в гърдите

# 728
Не харесвам обобщенията. И аз контактувам в работата с млади хора, някои от които биха могли да ми бъдат деца, повечето будни младежи с поне 2 езика; виждам, че ходят на концерти, театър, пътуват, учат се на по 25-26 години да свирят на инструмент, имат интересни хобита, купуват си книги, за четене не знам, не съм била свидетел, няма и как. Голямата ми дъщеря започна да чете по-сериозно може би година след като мина натоварването от НВОто и да, предпочита да чете на английски това, което може да прочете в оригинал. Изчете си с интерес изучаваното в 11 и 12 клас и на български. Малката още не е узряла, но тая надежда. Не ми харесва да заклеймяваме цяло поколение, защото е различно от нас.

Не знам лесна или трудна е била матурата, но смятам, че резултатите на децата са справедливи, доколкото имам поглед наоколо.

# 729
Да. Друго си е . Цял ден се бият в гърдите как са изпълнили обещанието си да подобрят образованието.

# 730
Ето и ключа от бараката: “проф. Галин Цоков, който благодари на учители, директори, ученици и др. По думите му още след миналогодишните матури е започнал анализ на причините за слабите резултати, след което пред регионалните управления на образованието е поставена задача за повишаване на успеха”

# 731
  • София
Martea, в никакъв случай не обобщавам, затова и казах, че не искам да споря. Шапка свалям на четящите деца. Факт е, че в днешно време пътуват, контактуват, не случайно казах, че са космополити. Но моето скромно мнение е, че матурата е лесна (без последния модул принципно) и като проверяхме със сина ми отговорите бях меко казано озадачена какви грешки е допуснал. Имам наблюдение вече второ поколение как тече образователния процес, моите деца не са отличници, но виждам с какво количество усилия, какви резултати се постигат. Разбира се, че има ученолюбиви деца, резултатите го показват. Разбира се, че щеше да ми е безкрайно неприятно да не беше изкарал матурата наборът, но за мен това не е идеята на образованието. Не налагам мнение, може и аз да греша. Прекрасно е обаче, че животът е пред тях и и имат толкова много възможности.

# 732
Оф, вече ми е любопитно и утре ще я погледна лесната матура. А какви са тези 4т. дадени служебно на всички заради технически гаф? И това съм изпуснала…

# 733
Наистина беше много забавен този професор Цеков, с какъв комсомолски плам говореше само!
Повишаването на т.нар. "среден успех" не се дължи на учителите и МОН, а на учениците - за 32СУИЧЕ поне съм сигурна, за другите училища не знам. Има добри учители, но за съжаление повечето не са. Профил "Биология и химия" беше загуба на време.
Дъщеря ми е с 5.70 БЕЛ и 5.50 АЕ ПП, очакваше 6 по БЕЛ, макар да нямаше време да учи, ще кандидатства медицина, а по АЕ очакваше по-ниска оценка от петица заради ужасния звук на reading-a. Но министърът май изобщо не коментира "малките" гафчета от матурите.
Стискайте палци на 9 юни  - неделя, за биологията в СУ.
Скрит текст:
Изпитът е 4 часа и половина!

# 734
Всъщност с тази манипулация направиха доста семейства щастливи (вкл. и моето)
Иначе местата в университетите пак си оставят Х броя, за тях пак се състезават Х деца и приема е същия, просто при малко по-висок бал.
Само където остава измамно усещане за постигнат успех - на министерство , на учители, на ученици

Общи условия

Активация на акаунт