Астрология - 25 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 32 494
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
Напротив, от практикуващи астролози съм чувала често да повтарят това клише за ретроградните планети.
Доколкото си спомням, тук имахме преди време дебат и относно произхода на така наречената "сатурнова дупка" – често използвано клише в астрологията. В крайна сметка така и не се разбра откъде е дошло. Но месеци по-късно в страницата на астролог, който освен това е антропософ, имахме дискусия по този въпрос и стана ясно, че тези неща идват в изопачена форма от християнизирани езотерични учения. Не съм чела нищо от Щайнер, може би там ще намерите отговорите.

Имам 5 ретроградни планети в натала, сред тях и една бърза планета. Не мога да потвърдя, че изказването е вярно за техните транзити в ретроградна фаза. А транзитите освен това са финалният щрих, след като сме разгледали хороскопа по всички други прогностични техники. Не знам защо ги слагат на първо място по значимост – и любители, и практикуващи астролози.

# 631
Това и аз съм го чувала, как щом съм била с ретроградни Меркурий и Венера, значи в транзита като се обръщали това било "хубаво".
Абсурд.
Вярно е, че миналата година, точно в седмицата, в която Венера тръгна назад и възлите влязоха в моите асцендент - десцендент, в рамките на точно седмица защитих магистърска теза и завърших с пълна шестица, смених жилището, свързано и с лична стъпка, напуснах старата си работа и получих предложение за нова, но това в никакъв случай не беше лесно и в директен смисъл "хубаво". Дойде ми много, ама много с повече, и буквално се поболях от нерви.

Не може да се каже, че една ретроградна рождена планета е лоша или добра. Хората, които имат ретроградна планета в рождената си карта, с изключение на Меркурий и Венера са родени в близост до кулминацията от нейният цикъл. Може да се каже, че ретроградността астрономически е част от цикъл, който в астрологичната интерпретация върви с някаква специфика.Твърдението, че ретроградната планета е по-добра за тези с такава в натала, идва от тяхното сходство. По тази причина по време на ретроградност, това което изразява е в познати води.
Най-яркият пример от актуалните теми е Тръмп. С ретрограден рожден Юпитер. Юпитер в момента е ретрограден.

Монетата има две страни. За всяко нещо се плаща някаква цена, компромис. Добър в някаква област се става с много работа. Не искай много, може да не можеш да му платиш цената. Пътят към успеха е осеян с провали, трудности. Успехът върви в комплект със завистници,  хейтъри.

# 632
Това за сатурновата дупка не идваше ли от някаква идея за това как всеки месец от личната година се управлява символично от някаква планета, и Сатурн просто беше последния период преди следващия рожден ден?

Няма време в един живот да прочете човек всичко, за съжаление.

# 633
Мисля, че имате предвид Sade-Sati , периода който е на Shani (Сатурн) в индийската астрология . Този период е свързан с доста изпитания, но също и постижения ако се работи в правилната посока. В България може да го наричат Сатурнова дупка, не знам. Шани Саде Сати или просто Саде Сати е период от живота, обхващащ приблизително седем години и половина, който е свързан с трудности и предизвикателства. Саде Сати започва с влизането на планетата Сатурн или Шани в зодиакалния знак непосредствено преди джанма раси (зодиакален знак на луната според рождената карта). Периодът завършва с излизането на Шани от зодиакалния знак непосредствено след зодиака на луната. Шани отнема две години и половина, за да премине всеки зодиак.

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 13:41 от •MERA•

# 634
Сатурнова дупка не беше ли 40 дни преди рождения ти ден всяка година?
При мен Меркурия освен че е ретрограден, и и съвпад със слънцето натално... има ли как да си пазя нервите или кожата, защото и на това мисля влияе, или на комуникацията?

# 635
  • София
И аз с питане за ретроградна планета,но прогресивна.Конкретно Марс.По натал е ретро,а по прогресии предтои да тръгне директен.В кои сфери ще се прояви?И в положителна или отрицателна насока?Може би ще засегне дома в който се намира,дома,който управлява и 1-ви дом?

# 636
И аз с питане за ретроградна планета,но прогресивна.Конкретно Марс.По натал е ретро,а по прогресии предтои да тръгне директен.В кои сфери ще се прояви?И в положителна или отрицателна насока?Може би ще засегне дома в който се намира,дома,който управлява и 1-ви дом?

Ретроградните планети, това са фазите на планетите спрямо Слянцето, и в зависимост от това положение, дали са източни или западни се прави оценка за тяхната "сила".... Това е дълга тема и в момента нямам възможност да обяснявам, но тези дни ще се опитам да обясня как се тълкуват....

# 637
  • SF
Сатурнова дупка не беше ли 40 дни преди рождения ти ден всяка година?
Не беше.
Това е най-редовно задаваният към мене въпрос. Сатурновата дупка и ретроградният Меркурий... И отричам, отричам, обяснявам, когато видя, че би имало смисъл, мине време и пак: Абе аз сега нали съм в Сатурнова дупка.... едикаква-си ми се случва. Или друго любимо: Ами като няма сатурнова дупка, защо всички говорят за сатурнови дупки???
А, де... Защо всички говорите за сатурнови дупки?

# 638
За да имат оправдание защо са в лошо настроение Simple Smile

# 639
Здравейте моля за съвет !
Преди около започнахме да правим постъпки дъщеря ми да закупи дял на брат ми от наследствения апартамент ,тя е подала документи в банката ,но се притеснявам ,че подписването в банката и пред нотариус за сделката може да съвпадне с ретрограден Меркурий

# 640
Този ретрограден Меркурий много се преекспонира, той е в тази фаза по няколко пъти в годината. И мислете, че тогава спират всички сделки и търговският оборот? Не се подписват международни споразумения, не се сключват бракове  и т.н.?

Тази фаза за Вас ще е важна дотолкова, доколкото Меркурий има сила на влияние в хороскопа Ви, трябва да се види дали управлява годината или не, ако управлява – как е конфигуриран в солара... Четох днеска същия въпрос в една голяма астрологична група във фейса. Там също сте получили смесени мнения. Даже се чудех дали да не отговаря там, но нека да е тук, за по-дискретно. ))

# 641
Току що приключи семинара на английски на Kepler college за зачеването и 12 дом. Идвам да споделя най- интересното :
 8-ми дом се отнася за оплождането на яйцеклетката
9 дом за имплантацията на ембриона
10 дом за формирането на органите
11 дом започва комуникацията и обратната връзка с родителя
12 дом ( отнася се за 7-9 месец от бременността) - това беше темата на семинара и няма как да обобщя с две - три  думи, но ще ми е интересно да чуя мненията на практикуващите астролози

# 642
Искам да попитам нещо запознатите.. бях на консултация и ми казаха опасни дати за инцидент, шофиране, пресичане, като аз доста се стреснах и още на момента явно ми пролича. Астроложката каза да съм спокойна и че ако на тези дати не шофирам и стоя вкъщи или внимавам като пресичам, няма да се случи нещо лошо. Според мен просто искаше да ме успокои...но доста се вглеждаше по всички методи, беше угрижена и със сигурност виждаше нещо сериозно.Питах я като аспектите са толкова лоши, как ще се избегнат, няма ли да се изявят по друг начин, защото то и вкъщи може да ти се случи инцидент все пак... Но тя каза да не го мисля толкова, да внимавам и да се успокоя, защото транз. Юпитер ми се върти около Асц и ще ме пази.
Е честно казано аз място не си намирам, много го мисля, страх ме е и постоянно мисля как ли ще се изявят тези аспекти.... А понеже Уран ще е и ретро 2025 , периодите са няколко... Моля кажете ми наистина ли може да се избегне нещо лошо, ако примерно не шофирам като съм предупредена? Наистина ли ако да кажем стоя вкъщи , тези лоши аспекти ще си отминат без тежки последици? Питам тук, защото има много разбиращи и практикуващи сред вас, а мисля че жената  искаше да ме успокои, защото доста се уплаших ...

# 643
Въз основа на какви методи е направена тази прогноза?
Ако са само транзити на Уран, не е сериозно. Трябва и Марс да направи активация, но да има такива указания по дирекции, профекция и в годишната карта. Транзитите само показват кога може да се случи нещо.

# 644
Въз основа на какви методи е направена тази прогноза?
Ако са само транзити на Уран, не е сериозно. Трябва и Марс да направи активация, но да има такива указания по дирекции, профекция и в годишната карта. Транзитите само показват кога може да се случи нещо.
Да, и Марс се включва. За съжаление и Меркурий, който ми е У3. Уран ми управлява и бременностите и каза, че малко вероятно, но може и нежелана бременност да е. По всички методи гледаше. Въпросът е сега наистина ли може да се избегнат толкова негативни аспекти....

Общи условия

Активация на акаунт