Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 18

• 48 299
  • 764
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Хора, безпредметно е да се карате къде е по-добре да се живее. Радвайте се, че всеки предпочита нещо различно, защото ако всички искахме едно и също, сещате се колко по-скъпо щеше да е то.

# 61
Никой не се кара с никого. Просто да се обяснява за инфраструктура на село, каквато очевидно липсва за мен е смехотворно. Най-много един магазин и една кръчма в центъра на селото. За болници, аптеки, банки и някакви услуги пък изобщо не ми се говори. Все неща, които на седмична база да речем се налага. Друго важно-транспорт. Ако нямаш личен такъв си изгубен. Което отново го свързвам с допълнителни разходи. А градини и училища....
Допълвам се:ако миризмата на кокошки, кози и овце се счита за чист въздух...

# 62
Никой не се кара с никого. Просто да се обяснява за инфраструктура на село, каквато очевидно липсва за мен е смехотворно. Най-много един магазин и една кръчма в центъра на селото. За болници, аптеки, банки и някакви услуги пък изобщо не ми се говори. Все неща, които на седмична база да речем се налага. Друго важно-транспорт. Ако нямаш личен такъв си изгубен. Което отново го свързвам с допълнителни разходи. А градини и училища....
Допълвам се:ако миризмата на кокошки, кози и овце се счита за чист въздух...
Инфраструктурата наистина липсва и това е големият проблем, не толкова пътуването. Но, това че сравнявате смрадта във Варна с няколкото кокошки на съседа примерно, е направо смехотворно. Въздухът по селата е много по чист, ако нямате кравеферма до вас (пак примерно), но това естествено се проверява преди покупката. Също така, не знам защо някои сравняват центъра на Варна със селото по цени и казват, че е е еднакво? Един апартамент в центъра, с дневна поне 30кв, три стаи по 15кв и 2 тоалетни + баня ще около 250хил в момента. И то по БДС или за основен ремонт. В някое село, ще можеш да си направиш къща на същият етап за по малко, дори и да дадеш 50хил за парцел.
За кварталите е по различно. Там единственото предимство е инфраструктурата, като визирам предимно училища и детски градини. Пътуването пак е мъчение, независимо къде си.

# 63
Качеството на въздуха по селата страда не само от "съседът има кокошарник, крава, прасе, нещо от сорта". Както писа назад един потребител девет десети от къщите са... по-скромни да ги наречем, хората масово се отопляват на твърдо гориво. И когато се топлят на дърва е добре, защото има хора, които от немотия горят каквото им падне, а всички останали го дишат.

# 64
Качеството на въздуха по селата страда не само от "съседът има кокошарник, крава, прасе, нещо от сорта". Както писа назад един потребител девет десети от къщите са... по-скромни да ги наречем, хората масово се отопляват на твърдо гориво. И когато се топлят на дърва е добре, защото има хора, които от немотия горят каквото им падне, а всички останали го дишат.
В циганските села, може и да горят гуми, но в българските все още не, доколкото знам. А имам познати, които живеят по околните села. Хората от хиляди години се отопляват на дърва, без да знаят че дишат мръсният въздух, но иначе е много по здравословно да живееш в един 300+ хиляден град с целият му трафик и боклук, който се генерира. Това беше топ сравнение.

# 65
  • Варна
И аз като divka1 съм за 15 минути до Катедралата от село. Ако и ти казват колко са "намазани" къщите тук, значи селото ми е селото ти. Grinning
Прави ми впечатление, че доста дворове са с райграс. Ние сме едни от малкото с моя мъж, дето садим зеленчуци, ей така, да сме си ги отгледали ние, чисти от химии. Ще видим докога ще ни се занимава. Grinning
Къщата я купихме преди няколко години още преди цените да литнат в космоса.
И да, апартаментът в града си стои и го ползваме понякога. С подземно парко място е. Предстои да му направим основен ремонт.
Утре ще се срещнем с един брокер, да чуем и друго мнение за парцела в Пчелина.

# 66
В циганските села, може и да горят гуми, но в българските все още не, доколкото знам. А имам познати, които живеят по околните села. Хората от хиляди години се отопляват на дърва, без да знаят че дишат мръсният въздух, но иначе е много по здравословно да живееш в един 300+ хиляден град с целият му трафик и боклук, който се генерира. Това беше топ сравнение.

Така е, супер беше преди хиляди години, когато още никой не знаеше какво причинява мръсният въздух Simple Smile Развалиха се днешните.

# 67
Съвсем се уляхте.. във Варна само на ток и тец се топлят всички и въздухът е кристален, нищо че по булевардите сноват основно дизелаци...Баш в некраен квартал съседите топлеха двуетажната фамилна къща с парно, в което горяха гуми..от идиотите не моеш избега ни на село, ни в града

# 68
Относно чистия въздух - в безветрен ден който иска може да се качи до ТВ кулата и да погледне към града, та да види докъде се простира облакът с мизерии. После може да погледне как е и над близките села.

# 69
Съвсем се уляхте.. във Варна само на ток и тец се топлят всички и въздухът е кристален, нищо че по булевардите сноват основно дизелаци...Баш в некраен квартал съседите топлеха двуетажната фамилна къща с парно, в което горяха гуми..от идиотите не моеш избега ни на село, ни в града

По-леко с речника, вчера темата ескалира достатъчно.

Една и съща мизерия е чудесна на село, но лоша в Младост, защото... сме на село. Мръсният мъздух е вреден само в града, задръстванията са гадни, само когато са от Младост към центъра, съседите са простаци само, когато са в града, шумът по селата е приемлив, в градовете - обратното, кучетата по селата са коренно различни от кучетата в града... И всеки, който каже, че мизерията и в града, и на село все си е мизерия е обиждан, че живее в мизерия, а ние на село сме "едни други хора" Simple Smile

Сигурно сами разбирате, че по този начин няма как да се води смислен разговор.

# 70
За първи път виждам граждани да се сърдят на селяни Simple Smile. Не знам за вас, ама аз овца не съм виждала не помня от кога.
По темата- наш познат строи по кварталите от Гранд мол нататък. Но ще се отказва вече. Казва, че места  не се намират, притежателите им искат 50% от построената сграда. На зелено той продава на 2600 евро и се избивали да се надпреварват.

# 71
За първи път виждам граждани да се сърдят на селяни Simple Smile

Когато се стигне до преки обиди и ехидни включвания "къде сме ний, къде сте вий"... всяка тема стига до ескалация.

Нека всеки да живее там, където се чувства добре, без да обижда останалите. Ако е възможно. Ако не е... ще продължаваме все така.

# 72
Никой не се сърди за нищо. Напротив, ако устроят селата както е било преди, даже ще се радвам. Всеки пише за себе си, но и е факт, че не всеки го влече селския начин на живот,да пътува за всяко нещо до града и тн.
Пък и темата е за имоти, а не за качество на живот.

# 73
ЕммаТ,  с купуването на имоти за момента съм приключила, всичко, което пиша е реален опит и лично мнение. Имам имоти и в града (апартаменти с гаражи), и извън града.
Е не са мега лукс и 300+м2, но нас си ни устройват.
 В момента заради младежа живеем 50/50 и за съжаление плюсовете на града стават все по-малко.
Споделям алтернативни решения на млади хора с малки деца, които искат собствен дом, но няма да го изплащат с цената на много лишения. Средната вноска по ипотечен кредит във Варна е към 1300лв, и срокът на кредитите средно е над 25г, и това на ниските лихви и цени от преди шест месеца...

За мръсния въздух Евгени ти е казал къде да идеш да погледнеш сивата пелена над града, особено зимата много ясно се вижда. Отделно има едно сайтче аirbg.info, ще се смаеш за какво иде реч в града зимата. Има сензори и в някои от околните села и може да сравняваш

# 74
"Сайтчето" за качеството на въздуха сто на сто го ползвам доста преди теб, при това със сигурност сравнявам доста повече точки. Знам и как функционира и доколко може да се разчита за цялостна информация там, където няма станции - за последното едва ли много хора се замислят, но е нещо, което навремето сме обсъждали надълго и нашироко в общата тема за НИ.

Иначе за цените на имотите - аз всъщност казвам същото - колкото по-далече е от центъра и от града, толкова по-евтино е. Нормално и логично за българските реалности.
Често съм писала в общите теми за НИ - необходимо е и е добре, че има имоти от всякакъв вид и за всеки джоб. Така и трябва да бъде.

Вече, кой какво има - това мен не ме интересува, даже се чудя защо мислите, че трябва да се обяснявате за броя на имотите си. Коментирам принципни положения относно цени на имотите, чистота на въздуха, състояние на инфраструктурата и пр.
Не съм аз тази, която се присмива на хората заради местожителството им, въщност намирам такива подмятания за доста нискоинтелигентни включвания. Всякакви обиди, провокации, подмятания ги намирам за контрапродуктивни и влошаващи темите, затова и се чудя какво удовлетворение изпитват потребителите, които много държат да влязат в конфликт с отсрещния и да му обяснят, че тяхната мръсотия и какво още беше е по-добра от тази на другата страна в диалога.

Приемете, че никой не се интересува колко имота имате, нито защо сте решили да живеете в града или в селото. Няма нужда да оборвате несъществуващи опоненти.

Нормалните хора успяват да комуникират без скандали и обиди, вярвам, че повечето от потребителите в темата са такива, и че диалогът би могъл да продължи въпреки по-конфликтните включвания.

Общи условия

Активация на акаунт