Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 18

• 48 310
  • 764
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
ЕmmaT, напълно подкрепям думите ти. Хората го правят от безсилие, когато нямат какво повече да кажат, но държат да продължат да говорят. Анонимното интернет пространство е като бял лист хартия, където всеки има публика и може да се изявява/излага.

# 76
Според мене, пък някои хора от безсилие се мъчат да прокарат тезата си, че в селата въздухът бил по мръсен, защото хората имали печки на дърва и гледали по 10 кокошки, а някои даже и прасета.
И двете места си имат позитиви и негативи, но не виждам смисъл, да се налагат някакви измислени твърдения, за да си наложиш мнението.
За мене, на селата около голяма град, в случая Варна, най големия минус е липсата на адекватен градски транспорт, което те прави изключително зависим от личен автомобил. За сметка на това имаш много повече пространство, както и тишина и спокойствие.
Всеки сам си решава, къде ще живее.
Иначе съм съгласен, че колкото повече се отдалечаваш от центъра, респективно и цените намаляват.

# 77
Колко да са измислени тези твърдения щом единственото, което успяха да измъдрят обиждащите всичко неселско, е, че и в града било мръсно, и в града било шумно, и в града имало задръстване, и в града било същото.

Да, всеки решава къде да живее, и да бъде така добър да не замърсява форума с конфронтации и обиди.

Както виждате тук никой не е бил обиден на селянин, никой не е унижен на тема местожителство извън града, не е имало подигравки, но в обратната посока провокациите са ежедневни.

# 78
За мене, на селата около голяма град, в случая Варна, най големия минус е липсата на адекватен градски транспорт, което те прави изключително зависим от личен автомобил.

До всички близки села има редовен автобусен транспорт. На теб колко "адекватен" ти трябва - през 10 минути?

# 79
  • Варна
Три пъти на ден е микробуса до Варна и обратно до моето село. Събота и неделя няма.
Личният транспорт е приоритет.
Срещнахме се с новия строител, хареса ми. Ще избираме между тях
Вторият ни кара да изкараме документ от енергото, че нашата кооперация ше бъде обезщвтена с ток. Ако енергото каже не, сори, не строиш
Вярно ли е, че във Виница примерно, има проекти на трупчета, заради енергото

# 80
Доколкото знам, вярно е. ( За един знам със сигурност)
И считам, че е добре

# 81
  • Варна
До всички близки села има редовен автобусен транспорт.
Това не е вярно.

# 82
Е колко да е редовен този транспорт , един сутрин и един вечер.
Не знам вие е какви села живеете, аз село нямам, но съм гостувала и такава простотия не съм виждала. Единия сутринта (7ч)дърва реже, кучетата лаят , от съседна къща някаква мазна чалга се чува, две баби съседки - глухи явно-си крещят през оградите кой на кой филм кого зарязал. Е къде е тва спокойствие? Да, ако си последна къща в края на селото може ама иначе....
Да, за въздуха съм съгласна, обаче тая миризма на животни, аз лично не мога да я търпя. Пак казвам, село нямам, никога не съм имала и са ми многооо далечни селските битовизми.

# 83
Колко да са измислени тези твърдения щом единственото, което успяха да измъдрят обиждащите всичко неселско, е, че и в града било мръсно, и в града било шумно, и в града имало задръстване, и в града било същото.

Да, всеки решава къде да живее, и да бъде така добър да не замърсява форума с конфронтации и обиди.

Както виждате тук никой не е бил обиден на селянин, никой не е унижен на тема местожителство извън града, не е имало подигравки, но в обратната посока провокациите са ежедневни.

Ами, измислено е, защото едва ли не твърдиш, че въздуха по селата е по мръсен от Варна, защото хората имали животни и печки на дърва.
Напълно игнорираш, колко повече хора живеят във Варна на кв метър и съответно, колко повече замърсяват, което влошава и качеството на въздуха. В центъра на града, има едно малко село, Максуда, където освен дърва, горят, каквото им падне. Стотиците бездомни кучета, котки, домашните любимци, които в живеят по апартаментите, да не би да подобряват качеството на въздуха? Бетона и строителните работи, по десетките блокове, които се строят, да не би да са полезни за дишане? Колите, камионите, автобусите и т.н.? Пълните казани, които често не се изпразват с дни?
Искаш, да ми кажеш, че всичко това е по здравословно от 500-1000 човека, които сие отопляват на дърва? Сериозно ли.
Доколкото си спомням, класациите за най мръсен въздух все се оглавяват от големи мегаполиси, където гъстотата на населението на м² е голяма. Не съм видял, досега някое село или кравеферма в такава класация.

# 84
Единия сутринта (7ч)дърва реже, кучетата лаят , от съседна къща някаква мазна чалга се чува, две баби съседки - глухи явно-си крещят през оградите кой на кой филм кого зарязал. Е къде е тва спокойствие? Да, ако си последна къща в края на селото може ама иначе....

Ахам, точно така - във Варна никой шум не вдига преди 12, чалга въобще не слушат, деца не врещят и кучета не лаят.
А после се събуждаш...

# 85
Големите мегаполиси, които даваш за пример, в България ги няма Simple Smile Няма мегаполиси в България, още по-малко Варна е мегаполис.

Варна е малък град с малки разстояния. Между другото задръстванията в него в значителна степен ще намалеят, ако мигрантите от селата бъдат препятствани по някакъв начин да задръстват центъра. Безкрайно съжалявам, че извън община Варна няма градски транспорт до Варна, то е и логично напр. община Аврен да не субсидира междуобщинския транспорт, но и хората във Варна не са виновни, че да им задръстват улиците точно тези, които най-много плюят по града.
Средното семейство - двама родители с 1-2 деца, - сметнете сами колко таралясника вкарват всеки ден в града. И после - как може по моста и в центъра да има задръствания... Ами може, всеки над 18 години се друса в личната си щайга и претендира за ексклузивност Simple Smile

За замърсяването - разбира се, че в селата значителен процент се топлят на дърва в добрия случай, въглища, всякакви боклуци. Минаваш по селските улици и си пълниш дробовете със саждите.
В Максуда било същото? Ами браво, перфектен довод, значи ти е ок да живееш като в Максуда.

Сметоизвозването, което си зачекнал, по села, вилни зони, местности и пр... Ти виждал ли си какво е през лятото по тези места, когато всички виладжии се юрнат натам - светкавично образувани сметища, разлагаща се храна, глутници кучета ровят за кокали и се бият денонощно. Сметоизвозващите фирми - когато минат, 1-2 пъти седмично или по-рядко, - имат ангажимент само за кофите, тези сметища ги оставят на природата, кучетата и котките.

Та така. За голяма част от проблемите в града са виновни точно хората, които са заети с плюенето на същия този град.

Ами, измислено е, защото едва ли не твърдиш, че въздуха по селата е по мръсен от Варна, защото хората имали животни и печки на дърва.
Напълно игнорираш, колко повече хора живеят във Варна на кв метър и съответно, колко повече замърсяват, което влошава и качеството на въздуха. В центъра на града, има едно малко село, Максуда, където освен дърва, горят, каквото им падне. Стотиците бездомни кучета, котки, домашните любимци, които в живеят по апартаментите, да не би да подобряват качеството на въздуха? Бетона и строителните работи, по десетките блокове, които се строят, да не би да са полезни за дишане? Колите, камионите, автобусите и т.н.? Пълните казани, които често не се изпразват с дни?
Искаш, да ми кажеш, че всичко това е по здравословно от 500-1000 човека, които сие отопляват на дърва? Сериозно ли.
Доколкото си спомням, класациите за най мръсен въздух все се оглавяват от големи мегаполиси, където гъстотата на населението на м² е голяма. Не съм видял, досега някое село или кравеферма в такава класация.

# 86
  • Варна
…Стотиците бездомни кучета, котки, домашните любимци, които в живеят по апартаментите, да не би да подобряват качеството на въздуха?…
Умирам да разбера по какъв начин домашните любимци в апартаментите са в ущърб на качеството на градския въздух.

# 87

До всички близки села има редовен автобусен транспорт.

Това не е вярно.

Айде бе. Я да чуем едно населено място в общината, до което няма?
А освен до всички в общината, такъв транспорт има и до много в съседните общини.

# 88
........ Не съм видял, досега някое село или кравеферма в такава класация.

Класации може да няма, но съм обикалял в южна и централна Англия. Там се гледа много добитък и всички биологични отпадъци се ползват за торене на много големи площи. Може два часа с кола да караш и тази миризма си я има навсякъде. Но не е някава миризма на пръст или тор. Такава миризма се среща много рядко, не знам с какви боклуци си хранят кравите, но спокойно можеш да си издрайфаш червата. Доближава се до миризмата на Варненското сметище, ако някой е ходил. Съответно селата около нашето сметище, какъв ли въздух дишат.

# 89
Няма ли някаква тема град срещу село и т.н ? Да се излива енергията натам. Човека еле па простия и сам в гората да го пуснеш пак ще я съсипе. Варна наистина е неголям град и с оптимизиран транапорт може да е мн по-чиста. За селата проблемите също си ги има. Даже и в малки от рода на 200-300 човека.

Общи условия

Активация на акаунт