Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 18

• 48 369
  • 764
  •   1
Отговори
# 90
Уаууу, тука някои са надминали и комунистическите идеи за ограничаване на достъпа до градо.. Пък едно време поне са пускали селяните в града.. Simple Smile
Не виждам какво ще правим тези с имоти на двете места, ще има ли национализация?
Ники, то нв само околи сметището не се живее, а и в посока Девня .. Нормално е да се избягват райони с мръсни "производства"

Айде със здраве и успех с покупките !

# 91
Тъпо е едни и същи хора да обясняват как за тях друг начин за влизане в центъра освен личния автомобил не съществува и денонощно да се оплакват от градските задръствания.

Когато оплакващите се започнат да си оставят автомобилите в покрайнините и да ползват ГТ, евентуално тогава може да имат претенции. Същото е и със замърсяването, и с паркирането, и с всичко.

# 92
Аз лично чист град не съм виждала.  Нормално е в града да е шумно, мръсно, трафик на коли, мръсен въздух. Обаче не разбрах аргументите за селата, понеже аз такива чисти(всеки си хвърля боклука където свари) , уредени(нищо повече от магазин и кръчма) и тихи(сега, ако на някой петела в 5ч сутринта не му пречи или данданията от съседната къща с чалгата) села не съм виждала. За мен не е нормално в едно населено място да няма лекар, болница или една аптека. Не дай си боже, ако ти потрябва линейка.... Попа от съседното село ще дойде по-бързо! Или пък стане нещо, докато стигнеш до града ще си умрял.
Така че избор има, всеки да живее където му харесва.

# 93
Няма ли някаква тема град срещу село и т.н ? Да се излива енергията натам. Човека еле па простия и сам в гората да го пуснеш пак ще я съсипе.

Напрежение се вкарва с такива коментари.,когато почва да се набляга на разделянето.
Тук по-скоро се обсъждат плюсове и минуси в града и извън града. Града за мен е необходимост. Все пак сме пазарна икономика. Това, което можеш да постигнеш в града, няма как да го постигнеш на село. Извън града хората търсят спокойствието на село и удобствата на града, но в повечето случаи трудно се намира. Аз съм от търсещите такова спокойствие и не искам да правя компромиси,за това трудно ще намеря нещо, което да ми хареса.

# 94
Замърсяването, включително и на въздуха е предимно от човешката дейност. Съответно, колкото повече хора имаш на едно място, и колкото повече е гъстотата на м², толкова повече замърсяване се генерира и това включва и качеството на въздуха. Може да потърсите, кои населените места с най мръсен въздух в България, едва ли ще намерите някое село там.
Максуда, е част от Варна и съответно, като се отопляват на гуми, това го дишат варненци.

Иначе, това сравнение как по селата хората едва ли не са някакви мизерници, които тънат в боклук са някакви небивалици. Може и да е така в циганските села, но аз където съм ходил, визирам Яребична, Куманово, Константиново предимно. Мога да включа и Белослав към тази група, защото въпреки че е град в по голямата си част са къщи, по улиците е чисто, а хората не си хвърлят боклуците наляво и надясно, също и фасовете.
А, това че съседите били чалгаджии, и петелът кукуригал са пак някакви нелепици. Ще кажеш, че в блоковете и по специално панелките не се чува нищо. Да не говорим за хората, които живеят до оживени булеварди и заведения. Не ме карайте да се смея, с тези изсмукани от пръстите сравнения.
За лекар и спешна медицинска помощ съм напълно съгласен. Това е минус определено.

# 95
Абе колкото и в панела да се чува, не е като бай Мангал да е изкарал тонколоните на двора и да слуша Кондьо.... Повярвай ми, има разлика.

# 96
Абе колкото и в панела да се чува, не е като бай Мангал да е изкарал тонколоните на двора и да слуша Кондьо.... Повярвай ми, има разлика.

Дори и да приемем, че е така, защо представяш един частен случай като нещо общо? Това е голяма рядкост и много по често има проблеми със съседи в апартаментите.

# 97
Проблемите със съседите по къщите никак не са по-малко, с разликата, че нито полиция ще дойде заради оплакване от шум в часовете за почивка, нито съседът ще разбере къде му е грешката.

# 98
Представям това, което съм видяла аз. Не ангажирам никого с мнението си, но имам право на такова!
На който му харесва на село, да живее там. Казах, че бих се радвала, ако устроят селата, така както трябва да бъдат,не защото ще се пренеса там, а заради хората които живеят там. Също и за себе си обясних защо селото за мен не е опция. Хайде да не вадим думи от контекста и да има разбиране с цел по-добра комуникация.

# 99
В наше село има аптека,училище, детска градина, магазини,кафене,пицария,сергии,личен лекар и мн. други. Има и цигани. Не създават проблеми.
Зимно време обаче отоплението  на дърва трови въздуха, не можеш да проветриш преди полунощ,когато им изгаснат печките/котлите на дърва.
Имаме и недостатъци като негодна за пиене вода,лятото липса на налягане,токови удари, кофти пътна инфраструктура.

# 100
  • Варна

До всички близки села има редовен автобусен транспорт.

Това не е вярно.

Айде бе. Я да чуем едно населено място в общината, до което няма?
А освен до всички в общината, такъв транспорт има и до много в съседните общини.
Всички нямат. Дай да направим обратното! Ти посочи поне едно село, до което да има редовен автобусен транспорт…

Дори в едно от най-добре уредените села - Звездица, автобуса (номер 36) е през час или през два часа. Това не е редовно. Имах съученичка в гимназията от там. Помня, че като бяхме втора смяна, редовно си тръгваше по-рано от часовете, за да може да се прибере вкъщи.
В няколко други села има по 5 автобуса дневно и това е. В някои села като Баново пък изобщо няма автобуси.

# 101
Вярно е това за автобусите до селата в състава на общината. Хем ги има, хем са удобни само на малките ученици, пенсионерите и хората със заетост тип от 9 до 18 ч. Ако човек работи на смени, или трябва да е с кола, или да вика роднина да го води и прибира.

Погледнах споменатият номер 36 - https://www.varnatraffic.com/bg-BG/Line/Index/36
Последният курс от гарата е в 20 ч., който не е успял да хване автобуса, губи.
Замислете се какви ограничения налага това на хората - и за училище, и за работа, за социален живот да не говорим.

И това е Звездица - едно от живите и привлекателни села...

Последна редакция: нд, 02 юни 2024, 20:27 от EmmaT

# 102
Има толкова много села из България, пък и около Варна. Невъзможно е да сложиш всички под общ знаменател. За да има полза от темата, а не просто да се заяждат участниците ще е хубаво селата които са по сносни да с назовават.

# 103
  • Варна
Доколко едно село е сносно, е донякъде субективно, но наличието или отсъствието на редовен автобусен транспорт е фактология. Нелепо е да се лъже, че всички села около Варна обезпечени в това отношение, при положение, че ни едно не е.

# 104

Дори в едно от най-добре уредените села - Звездица, автобуса (номер 36) е през час или през два часа. Това не е редовно.

Аха, през час не е "редовно", ама през 15 мин. е "редовно"? Тълковен речник подръка имаш ли?

Вярно е това за автобусите до селата в състава на общината. Хем ги има, хем са удобни само на малките ученици, пенсионерите и хората със заетост тип от 9 до 18 ч. Ако човек работи на смени, или трябва да е с кола, или да вика роднина да го води и прибира.

Погледнах споменатият номер 36 - https://www.varnatraffic.com/bg-BG/Line/Index/36
Последният курс от гарата е в 20 ч., който не е успял да хване автобуса, губи.

Градските линии са до полунощ, на сума люде сигурно пак няма да им е удобно... Транспорт до селата ИМА, който наличното не го устройва - спасява се поединично. Или си намира квартира до работното място, че да има една причина по-малко да хленчи.

Общи условия

Активация на акаунт