Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 18

• 48 338
  • 764
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Тая комисия в парламента много интересно защо я сформираха след като Ивелин Михайлов влезе в парламента, хм? Интересно съвпадение, а парка е от години.
Някой би свидетелствал и? Хайде не сме 95-та, че да вярване на всичко по телевизора, и ние се понаучихме малко. Има ли осъдителни присъди, има ли заведени дела? Има ли доказателствена материал, защото изслужване не е нищо друго освен изслушване.
Изобщо не защитавам никой, но съм против тенденциозните изказвания. И не, няма да инвестирам в парка, защото за моите възможности не ми се вижда добра инвестиция. Въпросните измамени имат ли договори? Имат ли акции или дялове от фирма? Сега ако са дали едни 100 000 евро и нямат нищо насреща това вече е измама, добре, ако е така съм съгласен. Ама ако някой е дал 100 000 евро и не печели в момента каква е разликата от инвестиция на борсата?

Как така инвестиралите нямат собственост, те парите на честна дума ли са ги давали? Извинявайте, но ако е така за какви хора говорим? И ако е наистина така трябва да има заведени дела. Има ли такива?

И нещо за размисъл. Вие като си купите шоколадче в магазина и чипс на него пише ли диабет и високо кръвно? Не нали, каква е хранителната стойност на 80% от стоките в магазина, ще ви кажа = 0, но това е ОК. Просто нещо леко за размисъл що морал и що е измама.

# 601
Обяснете ми как точно ИП е загубил? ИП са тухли, бетон и арматура. От както е почнал нали цените им скочиха. Как ще са на загуба инвеститорите, ако няма изтекли пари, а всичко е вложено в бетона. Себестойността се е покачила, пък ако ще и нулева печалба да има ИП. С имотите не е ли същото?
Просто увереността на народа е различна. Ами ако стане рецесия или се смени конюнктурата и никой не иска вече да купува имоти? В такъв случай дали МИЛИАРДИТЕ набити в имоти ще могат да се освободят? Ще може ама друг път на две за лев. Тогава кой ще е виновен на българина?

# 602
Гого, знаеш за призрачните градове в Китай,същото може да се случи на ИП. Това нещо за да се поддържа трябват приходи, секнат ли паричните потоци, това място може да западне и да не струва нищо. Предполагам шепа хора ще се мъчат без пари и предимно с труд да запазят мястото, но ще е обречена мисия.

# 603
  • при Arctic Monkeys

Как така инвестиралите нямат собственост, те парите на честна дума ли са ги давали? Извинявайте, но ако е така за какви хора говорим? И ако е наистина така трябва да има заведени дела. Има ли такива?
Ей така, инвестиралите нямат собственост. Няма собственост дори Ангел Тодоров, на двете къщички, които е построил. Представяте ли си да си прецакаш съдружника? За две къщи в селото?  Моля ви, господа, ако се интересувате толкова живо от парка, седнете, прочетете, гледайте, информирайте се, намъдрувайте се и не задавайте глупави въпроси. Освен това има и нарочна тема за ИП тук и на други места.
https://www.youtube.com/watch?v=aGUcX9EY87Q&t=2408s

Може ли сега да попитам отдаващите под наем - предстои ми да търся квартиранти за двустаен, работя с брокер и за разлика от друга година не виждам някакъв особен интерес.
Излязли са повече жилища на пазара ли, или?

# 604
Здравейте! Моля за информация ако имате за фирма-строител Брик 17/Брик 3/ Сайт вю инвестмънт. Имам интерес към апартамент в тяхна сграда, който е с а15 от повече от година, въпреки че е присъединен към ВиК и енерго.
Също така ме интересуват мнения за СО Кочмар - води ли се свлачищна зона, как е инфраструктура ( има план ПУР от 2002г за изграждане на пътища, но не изглежда скоро да стартират). Кои училища посещават децата.

# 605
  • Варна
Брокера ти е кофти, всичко се отдава поголовно. Доколкото си спомням имотите ти са нови, така че не би трябвало да е проблем отдаването особено в момента, когато се стичат ученици и студенти в града.

Ангел не знам какъв документ за какви къщи няма, какво се е уговарял и какво е правил с Ивелин ама самият Ангел споделя, че има акции в парка, така че ей на - има собственост. Пак внушение - понеже Ангел нещо не се разбрал с Ивелин за две къщи, значи никой няма собственост в парка. А, самият Ангел открито казва, че има.

# 606
  • при Arctic Monkeys
Акциите в парка имат отрицателна стойност, защото освен хилядите публични задължения, има задължения към облигационери , десетки милиони лева. Ангел няма нищо. Тези фирми - парка и сателитите около него, отдавна са в реална несъстоятелност. Собствеността в парка е на дружествата, не на акционерите. А повечето хора и акции с отрицателна стойност нямат.
Работя с един и същ брокер, не е причината в Брокера, явно пазарът нещо се изменя, или  и аз не знам..

# 607
Възможно е и цените ти да са нереални.
Вчера гледах едностайка в гръцката за 1600лв наем. Полусоц обзавеждане.

# 608
  • Варна
Ангел сам си признава, че притежава акции за няколко милиона. Има го в youtube. Не съм чувал за акции и дялове с отрицателна стойност, може вече да са го въвели Simple Smile. Може някое от дружествата или всички да са в несъстоятелност, не съм наясно, но това не прави акциите или дяловете във фирмата без стойност - зависи какви са активите и задълженията. Може в Исторически парк собственици да са дружества, но тези дружества нали имат дялове собственост на физически лица?

Не може пазара за наеми да се счупи за два дни, до оня ден всички ревяха как няма квартири.

# 609
  • при Arctic Monkeys
Възможно е и цените ти да са нереални.
Вчера гледах едностайка в гръцката за 1600лв наем. Полусоц обзавеждане.

Наемът ми е по-нискът от средния за квартала и напълно реален, на фона на това,което виждам и нищо общо с горната сума.

Акция с отрицателна стойност - единствената стойност, която носи, е стойността на хартията, на която е напечатана.Simple Smile

Акции за няколко милиона викаш Simple Smile. Чак жал да му стане на човек за изгубените мечти. Че и като се осмелиш да си искаш акт за собственост, ритуално те изхвърлят като мръсна котка.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 16:18 от karmacoma

# 610
  • Варна
Въпросният Ангел, може да има и акции в терени на Марс. Стайлингът му със сако- одеало винаги е бил в унисон с бизнес пропагандата му. Кичът и семплите цитати не кореспондират с екстравагантността и реалните постижения на успели бизнесмени, тип Мъск.

# 611
Ако се върнем на темата имоти, моите наблюдения, че вече не се продава като топъл хляб на каквато си искаш цена, на хората взе да им идва нагоре с тия цени. Наблюдавам много имоти широк център ами седят си повечето.
До 125 000 евро нещата се случват бързо но минели тая цена и на горе нещата са тегави.
Ето един пример седи си повече от 6 месеца на тая цена и хоп гледам намали ли го от 179 000 на 139 000 на веднъж не по етапно намалиха цената. Такива примери мога да кача доста с цени на долу и от имот портала.

# 612
  • 🌊
А всъщност кой е сайта? Напомня на alo.bg, но по зеленото не съм сигурна.
Иначе абсолютно същите наблюдения. Да, ние можем да изтеглим и 200 000 евро, но това, което се предлага е шантаво. Виждайки обявите просто не мога да кажа "Да, това си заслужава цената"

# 613
3000 евро/кв.м до ОУ "Ст. Караджа"- още ще трябва да намалят,ако искат да продадат тези 46 кв.м.

Аз смених наемател в юли чрез брокер, дадох го още на първия желаещ,който се появи,когато стана реално свободен. Докато се изнесат наемателите минаха 2 месеца, през които имаше много интерес .

# 614
  • Варна
Бясна инфлация, украинци, ФЕД намалява лихвения процент, основен жилищен фонд амортизирани панелки, продължаващо движение от села и малки градове към Варна и какво имаме отсреща - БНБ ограничава кредитите, това до месец, два ще се продолее по някакъв начин, имаме и ситуацията в Германия.

В извод не мисля, че разумно ценоообразувани, хубави имоти ново строителство с паркоместа и на добри места ще паднат като цена. Двустайни обзаведени в центъра на Виница ще са си 120 000-130 000 евро, същото важи и за Възраждане 1 и 2. Сега Възраждане 3 и 4 са друга работа.

Или моята прогноза, е че нещата ще са според зависи. Ще има някакво обуздаване на растежа, но за хубавите имоти спад няма да има.

Същото се отнася и за наемите.

Общи условия

Активация на акаунт