Бързи въпроси и отговори деца -7

• 25 879
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
Баткото все издебваше и събуждаше бебето. Последно време е по-малко, но вече ми е пресъхнала устата да повтарям. Като цяло явно свикна, че имаме бебе в нас и вече не му е толкова интересно да я бъзика постоянно.

Танче, принципно нитрити в урината са знак за налична уроинфекция. Завишеното СУЕ също е показател за възпаление.
Педиатъра пусна направление за стерилна урина днес.
Утре сутринта ще отиде татко му да я занесе във лабораторията плюс паразитология.
Ще видим какво ще покаже резултата.
За пробата трябва да го измия и подсуша и да се изпишка във контейнерчето ли.
Виждам, че пише средна порция за пробата.
Вие при пускане на стерилна урина как точно вземате проба.

# 121
  • София
Точно така, измиване, подслушване и вземате пробата.
Минимум три дни изчаквателен период за резултат.
Успех.

# 122
  • София
Здравейте,
Знаете ли какъв е обменния курс зъбче-лев? Днес е първото и феята не е наясно Grinning

# 123
Добро утро.
Малкия се събуди много рано .
За пробата със стъкалцето след като я направим колко време трябва да я занесем .
Виждам, че лабораторията към 8.00 часа отваря.
А сега е още рано.

# 124
Не е проблем да се занесе в 8:00. Да не му измиете дупето по инерция? Simple Smile)) За пробата със стъкълцето дупето трябва да не е мито, мазано с кремове и т.н, а за урината трябва да е след сутрешен тоалет Simple Smile

Аз бих повторила и обикновената урина докаро чакам резултатите от стерилната урина.

# 125
Не е проблем да се занесе в 8:00. Да не му измиете дупето по инерция? Simple Smile)) За пробата със стъкълцето дупето трябва да не е мито, мазано с кремове и т.н, а за урината трябва да е след сутрешен тоалет Simple Smile

Аз бих повторила и обикновената урина докаро чакам резултатите от стерилната урина.
Със същата урина само ,че да кажа и обикновена да се изследва

# 126
За изследване на диференциално броене и CRP на дете задължително ли е да се вземе кръв на гладно?

# 127
Да, аз нося едно контейнерче и казвам обикновена и стерилна урина. Обикновената ще имате още днес резултати и ще може да видите дали има отново нитрити. А стерилната, зависи в коя лабиратория, проверявай от време на време... Първо излиза резултатът дали изобщо се изолира нещо и ако е чиста - супер. Ако не - чака се още ден-два за антибиограмата.

Мисифу, аз предпочитам да не рискувам и пускам на гладно, но пък при кърмено дете например, няма как... Ако е по-голямо детето, мушни в чантата нещо за ядене, за да го дадеш веднага след боцкането.

Иначе в сайта на Циналаб пише на гладно...

# 128
  • София
За CRP са ни пращали и вечерно. А за ПКК в Цибалаб са ни казвали да пие вода преди вземане (баткото), за да тече по-добре кръвта. Иначе и аз гледам да е гладен като го водим, но това за ПКК.

# 129
Здравейте.
Готов е резултата от обикновената урина

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 14:42 от Танчето_30

# 130
Здравейте. Има ли родители, които са участвали или чиито деца са били в Родителски кооператив?
Интересува ме как се случва всичко, родителят каква роля има, колко струва месечно и тн.

# 131
Здравейте,
Днес къпахме детето на 1.9г. непоследствено след хранене.
Тя много плаче като я къпем, особено като мием косата.
Та, плака много и повърна. Стори ми се, че при последния напън за повръщане има съвсем лека кървава нишка в повърнатото.
Възможно ли и нещо да и стане от напъването? Чудя се дали може да и нещо сериозно?

# 132
Видях, че коментирате Саностол, знаете ли какви са плюсовете и минусите? От няколко места ми го препоръчаха за повишаване на имунитет, но лично аз нямам никакви наблюдения и ще съм благодарна за мнения.

# 133
Щом детето плаче при къпане бих чакала поне 30 Мин след хранене, даже час. Друг път повръщала ли е когато плаче? Ако да, не бих се притеснявала, ако не е може и да не е от плач, а просто съвпадение.

# 134
По изключение така се случи, да я изкъпем след хранене веднага.
Много пъти е повръщала от плач, не ме притеснява това в случая.
Притеснява ме тази нишка, която видях в повръщаното.
Надявам се всичко да е ок, изглежда си добре.

Щом детето плаче при къпане бих чакала поне 30 Мин след хранене, даже час. Друг път повръщала ли е когато плаче? Ако да, не бих се притеснявала, ако не е може и да не е от плач, а просто съвпадение.

Общи условия

Активация на акаунт