Бързи въпроси и отговори деца -7

• 25 853
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
Случвало ви се е детето ви да изкара вирус само с висока температура?
Нашето 4-годишно преди повече от месец беше с Т в продължение на около 4 дни. Педиатърката го определи като вирус, но други симтоми не се появиха и мина.
Тази седмица в градината веднъж повърнал и му измериха 37,5. Дали му нурофен докато отидем да го вземем. Свали я и после нито е повръщал, нито е вдигал над 37 - измерени с дистанционен термометър ( който при нас дава с една идея по-висока Т). Личната не можа да установи никакъв проблем. Освен че в градината го бяха блъснали и беше насинен под окото ( аз се притесних да не е сътресение- не било). Няколко дни- нищо. Вчера пак започна да вдига. Няма сополи или кашлица. Питам го боли ли го нещо - не боляло. Аз в момента карам вирус със болка в сливиците, който въпреки антибиотика минава трудно. Не знам какво да си мисля. Уринарна инфекция евентуално - ама намаше ли да има оплакване при пишкане? Ако не мине до утре ще настоявам за изследвания.

# 106
В момента изразходвам един бебешки на Юриаж с титаниев диоксид и манговия на Wooden spoon, и двата пазят добре, което е важно. Wooden spoon стои тежък и мазен, Uriage пък белее здравата и трудно се разнася. Дъщерята е руса, светлоока, кожа с цвят на сирене и макар и на 3 годинки, има десетина малки бенки по тялото… та гледам да я пазя. Но е голям зор да я мажа на два часа с плътен слой, искам някакъв прозрачен спрей за подновяване, ама без проблемни съставки. Може би искам твърде много

Аз взех един на ИноФарм, с доста добър състав, като изключим нано-цинка

Скрит текст:

Мъжът ми е взел един спрей на Бочко, като го проверих в приложението и лошо ми стана. Директно за боклука е..

Скрит текст:

Също така, в някоя тема четох, че слънцезащитата не е добре да е на спрей, че се вдишва и всичко отива в белите дробове. Днес пък мазах мъжа ми с Пантенол, оказа се, че е спрей, вдишахме и този облак двамата. И мисля и него да го разкарам и да търса от другия, който е на пяна.

# 107
  • Terra incognita
Малката се оказа с ларингит. Естествено  събота и неделя, което наложи посещение в неотложен кабинет.
Аз всъшност не знаех какво е. Просто вчера сутрин се събуди с пресипнал глас, тежко, шумно дишане и лаеща кашлица. Изкарах си акъла, когато вечерта вдигна и Т. Реших, че прави бронхит или пневмония, т.к. има и стара кашлица.
Та, в НК лекарката каза- ларингит. Изписа калциев глюконат, вит Ц, Ксизал, отхрачващ сироп и се разбрахме и за АБ най- вече заради старата кашлица, макар да не чува нищо на слушаката. Сега малко ме човърка дали трябваше да й го давам.

# 108
Вики, вие бяхте в чужбина, нали? Тук изписват инхалации с Пулмикорт за ларингит, съдейки по нашия опит с 3-4 ларингита. АБ не помня да са изписвали, само инхалации. Но пък тази стара кашлица... Наблюдавай детето и ще прецениш по състоянието. Има ли подобрение, влошава ли се...

# 109
  • Terra incognita
В момента сме в България и за това питам.
Инхалации не ни изписаха.
Но кашлицата си я имаше, макар и да не кашляше много. По- добре да я пресечем най- накрая...Влачи я от дг, а тя не ходи от 20 дни.

# 110

Благодаря, не го бях срещала и ще го разгледам.

По принцип нано цинковият оксид е за предпочитане пред нано титаниев диоксид, защото не пенетрира толкова дълбоко. Само с нано цинков оксид е и на Uriage бебешкият слънцезащитен. Но ненано минерална слънцезащита срещнах само в Wooden spoon...

За спрейовете и аз така четох, уви, че не са удачни. А е значително по-удобно.

Колко бенки имат децата ви? Дъщеря ми е на 3 и непрестанно излизат нови и нови, има между 15 и 20 броя вече, 6 от които по лицето. Като точици са, все едно убодено от игла, но е бенка, не луничка. Водена е на дерматолог, то и аз, и баща й имаме по много бенки, каза, че просто е ген... Но не успявам да я опазя, а я пазя почти фанатично. Ето, сега на морето беше с rash vest с дълъг ръкав, клинче до под коляното и чорапки за плуване, винаги с шапка с периферия и откритите части от тялото стриктно, само на сянка, обилно и редовно мазана с фактор 50... еми пак се появиха три бенки за седмица. Ей така, вечерта я няма, на сутринта хоп - нова. Така е от бебе, тен не е имала никога, за изгаряне да не говорим.

Последна редакция: пн, 01 юли 2024, 13:19 от Макарон

# 111
Барбалена ,не го хвърляйте . Аз също съм взела слънцезащита под формата на спрей,но пръскам на дланите и тогава мажа детето

# 112
Моето едното има бенка по рождение и то не малка. Казаха ми да я следя да не се променя, ама тя си расте с детето. Сега има нови 2. На 3 г е. Аз също имам много, така че явно си е ген. Много е бяла и я пазя от слънцето, но не чак фанатично.

# 113
Въпрос към майките с две деца- как реагирате, когато голямото дете умишлено събужда бебето или го напада- с пощипване, стискане и тн? Обяснявам му много, но не помага.

И на моето излизат нови бенки, дори и зимата, когато не е изложен на слънце, почти на 3 години е. Учудващо за мен, вече има и косми, стават забележими. Второто ми дете е още бебе и вече има бенка, която се появи скоро.

# 114
И при двамата има бенки. Не съм ги броила, не са много, но си имат. На плажа са с панталонки до коляното и блузи с дълъг ръкав. Стоим до 11:00 и следобяд след 16:30-17:00 часа. Ама те новите бенки се появиха в студените месеци.

Ради, спрея на Авен ще го запазя, но Бочко е с ужасен състав.

BNHP, при нас няма такова поведение точно, но каката е ужасна. Постоянно дразни малкия, постоянно ревнува, завижда, не го иска, видяла съм се в чудо, учи го на разни неща, за които е малък и некоординиран още, катерене по дивана и тичане по дължина, скачане...

# 115
Барбалена, коя е апликацията? Благодаря предварително!

# 116
BlossomStar, приложението е “INCI beauty”.

Аз имам въпрос за враснали нокътчета на краката - как да помогна? Зачервили са се леко пръстчетата, но малката (1г7м) не дава и да припаря.

# 117
BlossomStar, приложението е “INCI beauty”.

Аз имам въпрос за враснали нокътчета на краката - как да помогна? Зачервили са се леко пръстчетата, но малката (1г7м) не дава и да припаря.

Пробвали ли сте докато спи? Аз вече само така режа нокти в първите 15мин,след като заспи е в някаква много дълбока фаза на сън и изобщо не ме усеща.

# 118
Здравейте.
Все още успявам да го навия да му орежя ноктите на ръчичките .
Малко молене пада ца ноктите на кръчетата..
Бяхме на профилактичен преглед при нашия педиатър и му  пусна изследвания.
Готови са резултатите.
Според вас нормални ли са .
Миналия месец имаше хрема .

# 119
  • София
Баткото все издебваше и събуждаше бебето. Последно време е по-малко, но вече ми е пресъхнала устата да повтарям. Като цяло явно свикна, че имаме бебе в нас и вече не му е толкова интересно да я бъзика постоянно.

Танче, принципно нитрити в урината са знак за налична уроинфекция. Завишеното СУЕ също е показател за възпаление.

Общи условия

Активация на акаунт