Паническо разстройство - 62

• 35 826
  • 868
  •   1
Отговори
# 780
Ън, аз мисля, че трябва да опитате.
Той вече е на лечение. В крайна сметка ако се случи нова криза може да се коригира лечението.
Работи ли с психолог. Аз мисля, че четенето и работата с психолог много помагат. Просто става по бавно и е доста скъпо за съжаление, защото няма какво да се лъжем трябват години за промяна.
Ако можеш да разбереш какъв му е страха...да поговорите, да ти има доверие на тази тема. Макар, че и аз не съм казала с подробности за моето окр и натрапчивите мисли на ММ.
Отделно позволявам си на теб да ти го напиша, защото те знам от другаде на мен ми влияят доста земетресения и други енергии. Ти наблюдавала ли си влошаване на състоянието му в тази връзка.

# 781
Опитахме работа с психолог около 6-7 пъти. Той отгказва, те го натоварвали. Сменяхме различни психолози - мъже, жени, дано хареса някого, но не стана и накрая се отказахме.
Страха му основно е дали ще се справи с нещата от живота казано просто. Поне така казва. Иначе има и някакви други неща, които го тормозят. Гледал веднъж в интернет за някава зараза или нещо подобно и сега това му е натраплива мисъл, не знам точно за какво става въпрос. когато изпадне в криза, всякакви натрапчиви мисли го тормозят. Има проблем със съня. Спи само с ремирта, иначе осъмва. От най-малкото нещо се разстройва, кой какво казал, къде какво видял, ако нещо се напрегне в работата....абе, най-дребните неща от ежедневието него явно го побъркват. Давам си сметка, че има някакъв проблем с биохимията на мозъка, но все пак чак такова щадене дали е правилно....идея си нямам. Аз съм на принципа да скачам в дълбокото и да решавам така проблемите, но при него...не... Изобщо не му влияят земетресения, разни изригвания и подобни. Някакви негови си неща го тровят.

# 782
Опитахме работа с психолог около 6-7 пъти. Той отгказва, те го натоварвали. Сменяхме различни психолози - мъже, жени, дано хареса някого, но не стана и накрая се отказахме.
Страха му основно е дали ще се справи с нещата от живота казано просто. Поне така казва. Иначе има и някакви други неща, които го тормозят. Гледал веднъж в интернет за някава зараза или нещо подобно и сега това му е натраплива мисъл, не знам точно за какво става въпрос. когато изпадне в криза, всякакви натрапчиви мисли го тормозят. Има проблем със съня. Спи само с ремирта, иначе осъмва. От най-малкото нещо се разстройва, кой какво казал, къде какво видял, ако нещо се напрегне в работата....абе, най-дребните неща от ежедневието него явно го побъркват. Давам си сметка, че има някакъв проблем с биохимията на мозъка, но все пак чак такова щадене дали е правилно....идея си нямам. Аз съм на принципа да скачам в дълбокото и да решавам така проблемите, но при него...не... Изобщо не му влияят земетресения, разни изригвания и подобни. Някакви негови си неща го тровят.
Там е работата,че при тези проблеми човек не знае коя е причината и все си измисля някаква.Точно тука помага психологът.Не е негова работа да променя мисленето на някой,а да му помогне да открие своя проблем и да го реши.Мисля,че първо трябва да се почне от психологически анализ и така да се работи с човека дали с психолог,дали с психиатър.

# 783
Пак ще кажа струва си да го натиснете за психотерапия. В случая говорим за осъзнат човек не за дете. Даже бих го манипулирала щом иска да живеете заедно е длъжен да ходи.
Аз също съм сменила доста психолози, но от всеки съм взела по нещо. В момента не ходя но ако се наложи бих отново.
Също констелации. Щом има такива страхове, че не се справя с живота може назад в родовете да е причината.
Паралелно с това е лечението за биохимия.
Много полезен съвет за мен беше да си намеря хоби, така че да ме вади от фокус мен самата. Спорт също.
Намирам за проблем и хоум работата, така се ограничава злободневното общуване и сблъсък с всякакви предизвикателства.

Допълвам се. Важно е суплементиране на вит.Д3,Б12 ако не са оптимални и задължително магнезий.

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 19:40 от СлънцеЛунаВъздухОгънВода

# 784
  • София
Моите килограми са + 30. Не мога да се справя със сладкото и това е. Много ми се яде. Ако някой знае с това как да се справя?!

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 22:04 от Contest

# 785
Изрично написах, че съм на зърнена диета и не се ограничавам от нищо. Това също е избор, както дали ще пия хапчета.
Сигурно, ако съм стриктна кантара ще го отчете. Може да е по трудно но ще има ефект.

# 786
В.И.Т това с меренето на пулс много ми прилича на моето мерене на кръвно,  което ми докарваше ПА и мисли за инсулт. Въртях се в този омагьосан кръг дълго време. Мерех непрестанно, естествено от страх винаги ми беше високо и в тези моменти започвах едно въртене в омагьосан кръг и съответно паникьосване и ходене в спешното. Това не беше нормален живот нито за мен, нито за съпруга ми. Не исках да причинявам това на семейсивото си, но бях решила, че АД ще са последен вариант и започнах посещения при психолог. Сега съм много по-добре, много ми помогна, въпреки, че изобщо не вярвах. Твърдо бях решила, че проблема ми е кръвното, а се оказа бъг в психиката ми. Не стигнах лесно до този извод, но стана. Но....първото нещо, което трябваше за осъзная беше, че трябва са спра да меря кръвното, защото това мерене ме вкарваше в кръга: мерене, страх, повишено кръвно, мисли за инсулт, спешно отделение, като там се успокоявах, че всичко е наред и така до следващият път. Вече не меря кръвно и съм наистина много по-добре.

Колкото до подкрепата от близките ни не трябва да получаваме уверения и успокоения от нашите близки, и думи от сорта на "нямаш високо кръвно, спокойно, няма да получаш инсулт", трябва сами да се изправяме пред страховете си и да ги борим, за да разберем, че в крайна сметка няма страшно и по този начин тревожността ще отшуми бавно и полека. Нашите близки биха могли да ни хванат за ръка или да ни прегърнат в едни от тези моменти. Трудно е, но това е моя път! Все още се боря с тревожността, изобщо не съм се излекувала, но се опитвам да не се давам, както преди.
Успех на всички, ще се преборим с тези мисли и усещания, няма друг начин! Нали си искаме живот обратно, все пак!

# 787
Точно така се чувствам в момента.Цялото ми семейство страда с мен.,приятели ,всички съм натоварила с моето състояние.Чак си взех болничен тази седмица и така натоварвам и колегите.Добре,че шефката ми влезе в положението и ме подкрепя.Ако съм на друга работа да са ме изгонили.Трети ден без Деанксит и втори ден на Серопрам.Чувсрвам се ужасно ,цялата треперя.Вдигнах и кръвно.Вчера пих Атаракс ,но вместо да ме успокои още повече ми вдигна пулса и ме смачка,спеше ми се ,но не можех да заспя.Явно няма да мина без Ксанакс.И така ,боря се като тигрица с тази мисъл.На моменти се хващам ,че не мисля за това и пулса ми стига до 70 даже не и в покой,но само при мисълта стига 100.А сутрин като стана да не говорим.Купих си диамантени гоблени.Големи красоти,но и те не ме успокояват,мисълта ми тече.Пробвам с книга ,пак мисля,гледам филм пак мисля....незнам.Да не ви натоварвам повече .Борба.

# 788
В. И.T., и дума не става за това, че ни натоварваш, нали трябва да си помагаме! Hands Thumbsup

По време на моите епизоди с кръвното си казвах, "Ок, високо си, давай да видим, да става каквото ще става, ако ще умирам да умирам, така или иначе с тези ПА не се живее нормален живот!". Естествено трудно беше в началото, НЕ  стана от веднъж, но толкова ми беше изтощено и ми беше писнал този ад, че наистина ми се искаше или да се свърши, или да отмине и.......отминаваше! Пак имам включвания, но ги боря, включително и с дълбоко дишане, между другото, то помага много за пулса. Кратко и дълбоко вдишване и много бавно издишване, като издишването може да е плавно или на пресекулки, както ти е по- добре. Важното е издишането да е по-дълго от вдишването, защото тогава се получва мускулната релаксация. Лягам си, взимам валидол и магнезий, ако имам под ръка, отпускам се и започвам да дишам! В събота имах подобен епизод с ускоряване на пулса.
Разбира се всичко това важи след като си направила консултации с кардиолог и той не е установил патологии, но мисля, че ти каза, че си го минала това.

# 789
Точно така се чувствам в момента.Цялото ми семейство страда с мен.,приятели ,всички съм натоварила с моето състояние.Чак си взех болничен тази седмица и така натоварвам и колегите.Добре,че шефката ми влезе в положението и ме подкрепя.Ако съм на друга работа да са ме изгонили.Трети ден без Деанксит и втори ден на Серопрам.Чувсрвам се ужасно ,цялата треперя.Вдигнах и кръвно.Вчера пих Атаракс ,но вместо да ме успокои още повече ми вдигна пулса и ме смачка,спеше ми се ,но не можех да заспя.Явно няма да мина без Ксанакс.И така ,боря се като тигрица с тази мисъл.На моменти се хващам ,че не мисля за това и пулса ми стига до 70 даже не и в покой,но само при мисълта стига 100.А сутрин като стана да не говорим.Купих си диамантени гоблени.Големи красоти,но и те не ме успокояват,мисълта ми тече.Пробвам с книга ,пак мисля,гледам филм пак мисля....незнам.Да не ви натоварвам повече .Борба.
Мила Лиана,малко по назад написах как да се справите с ПА.Ще повторя отново,отворете ю-тюб и намерете..Видео блок доктора Шишонина-руснак,не му правя реклама!човека си има над 3 милиона души които го следват.Там доктора много внимателно обяснява,че единствения проблем за депресията и паник атаките е недоброто кръвоснабдяване и кръвоотичане на мозъка и с елементарни масажи на шията до 2-3 месеца всичко ще отшуми завинаги.Пиша Ви от собствен опит,спрете да ходите по психиатри и спрете да пиете тонове лекарства,те няма да Ви помогнат,просто нашият проблем не е психически!

# 790
Мила Лиана,малко по назад написах как да се справите с ПА.Ще повторя отново,отворете ю-тюб и намерете..Видео блок доктора Шишонина-руснак,не му правя реклама!човека си има над 3 милиона души които го следват.Там доктора много внимателно обяснява,че единствения проблем за депресията и паник атаките е недоброто кръвоснабдяване и кръвоотичане на мозъка и с елементарни масажи на шията до 2-3 месеца всичко ще отшуми завинаги.Пиша Ви от собствен опит,спрете да ходите по психиатри и спрете да пиете тонове лекарства,те няма да Ви помогнат,просто нашият проблем не е психически!
Мога да поспоря с Вас за Шишонин. Много му харесвам упражненията и ги правя, защото имам проблеми с шипове. Но не мисля, че те са решението на проблема. Правила съм ги и преди да започна лекарства и не са ми помогнали за нашите проблеми. Иначе, това са упражненията:

https://kinezia.net/%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%B5%D … 0%B0%D1%82%D0%B0/

# 791
Защо да споря с Вас,Вие страдали ли сте от депресия и ПА,десет години от живота си загубих по психолози и психиатри, имах периоди в които не можех да излизам от къщи и накрая се докарах до психиатрията на Александровска!Сега препускам като кон, без хапчета,без ПА даже кръвното ми е нормално!Д-р Шишонин много внимателно обяснява какъв е проблема и той не е психически! Има разбира се 1% от хората които са решили,че това е краят но на тях никой не може да помогне.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 10:34 от Stivy

# 792
Благодаря Ви, за окуражителните думи.Всичко ще пробвам и ще гледам.Преди малко ходих на същата аптека в която ми стана лошо и едвам издържах да чакам.Започнах да дишам както ми каза Ти  ranimi и наистина малко ми поспадна пулса,в такива моменти забравям да дишам.,тоест дишам учестено де.А този чай Демир Бозан пили ли сте?

# 793
Благодаря Ви, за окуражителните думи.Всичко ще пробвам и ще гледам.Преди малко ходих на същата аптека в която ми стана лошо и едвам издържах да чакам.Започнах да дишам както ми каза Ти  ranimi и наистина малко ми поспадна пулса,в такива моменти забравям да дишам.,тоест дишам учестено де.А този чай Демир Бозан пили ли сте?
Демир-бозан не съм пил но около година пих чай по рецепта на проф.Овчаров,купувах го от Билкова лечебница гр.София.Ще излъжа ако напиша,че се почуствах по добре.

# 794
Добре де, пия си АД, пия си Флуанксола и снощи бях смазана за сън понеже предната вечер легнах мн късно и не се бях наспала. Та лягам рано снощи, затварям очите и се почва пак тревожност, стряскане, имах чувство, че сърцето ми ще изскочи, а пулсът си ми беше нормален. Накрая пих половин Клонарекс и съм заспала....
Докога това и защо? Нали си пия хапчетата.. аман!

Общи условия

Активация на акаунт