Паническо разстройство - 62

• 36 185
  • 868
  •   1
Отговори
# 825
Никога не съм имала проблеми със спирането на клонарекс.

# 826
Никога не съм имала проблеми със спирането на клонарекс.
Явно сте го пили малко време!

# 827
Не е така, за съжаление.

# 828
Здравейте,  искам да попитам тези от вас, които приемат антидепресант и са се разболявали от грип, температура.  Какво приемате? Чета, че нурофен не може, а парацетамол или нещо друго?

# 829
Аз приемам нурофен, моята Пси каза, всичко може без жълт кантарион.

# 830
  • Planet Earth 🌏
Здравейте,  искам да попитам тези от вас, които приемат антидепресант и са се разболявали от грип, температура.  Какво приемате? Чета, че нурофен не може, а парацетамол или нещо друго?

Спокойно може да си пиете и нурофен. Аз също съм се притеснявала точно поради описаното в листовката, но след консултация с лекари (а и при положение, че все още съм жива след многократни приеми на нурофен) разбрах, че не е такъв проблем. Ако обаче все пак Ви притеснява приема — аналгин и парацетамол.

# 831
Казала ми е с два часа отстояние може всичко ( без жълт кантарион).

# 832
  • Швейцария
Аз веднъж пих Тайлол Хот и се изринах цялата в лицето. Дадоха ми кортозон да ме оправят. Докторът каза само парацетамол. Никакви комбинирани препарати.

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 23:26 от JennyBG

# 833
А каква е драмата с жълтия кантарион? Знам, че е алтернатива на АД?
Аз сега пия добавка с аврамово дърво (витекс) и действало много благопроятно върху ПМС и хормонален дисбаланс. Питах психи, каза, че не знае да е противопоказно ама все пак ми е малко на мисъл.
Иначе съм пила и Нурофен и други с ибупрофен, не съм имала проблеми.

# 834
Вчера не изпитвах кой знае какви неприятни телесни усещания с малки изключения, предполагам защото предната вечер някак си успях да спя към 6-7 часа (което си е постижение за мен). Обаче снощи пак изкарах една доста гадна нощ без почти никакъв сън и стряскания/кошмари и разни изблеци на страх (без да съм консумирал алкохол от 3 дни). И естевено днес отново съм с голяма част от усещанията... едно трептене в тялото, напрежение, слабост в крайниците, леко замъглено зрение и т.н. Напук на тези усещания, реших да си направя една кратка разходка и даже умишлено реших да отида до едно място, където преди няколко дни получих паник атака. Този път реално не получих, но страхът от евентуална такава и напрежението си го имаше, като наближих мястото се усилиха за 1-2 минути тези усещания, но не успяха да се разгърнат до паник атака. Обаче този страх преди излизане и по време на самия престой навън е ужасен. И то страх от нещо, което даже може и да не се случи. Много неприятно е да се излиза с този страх. Усещам на моменти някакво леко подобрение все пак, но много бавно се случват нещата, реално направих един месец с този страх. През цялото време се опитвам да си повтарям, че нищо няма да ми се случи и т.н., обаче осъзнах, че самият факт че непрекъснато си го повтарям, означава че мисля за страха от евентуална паник атака и това не е решение. Единственият начин е всичко да се изкорени от основи, иначе не се получава, не и в дългосрочен план. Днес си взех Мелатонин да опитам за безсънието, защото не съм пробвал, а вече чувам няколко добри мнения за него, та дано има някакъв ефект. А който от тук е получавал няколко силни паник атаки и съответно е развил страх от тях, как се справя със самия страх, освен ако не го подтиска с медикаменти?

# 835
Аз пък реших от тази вечер да намаля Тритико на 1/3 и от следващата седмица да не го пия изобщо. Еми не ми действа добре това лекарство и това си е. За 2 месеца само негативи имам, никакво подобрение.

# 836
И аз пак спрях Флуанксола на своя глава. Да ме извинява лекарят ама като го пия наистина имам някакъв дискомфорт със сърцето сякаш. Ще видя тези дни как ще е без него. Оставам си на АД и различните добавки, които пия. Писна ми и с лекарства да бера душа та..

# 837
Направих 1 седмица без Клонарекс, имам си ПА по 2-3 пъти в деня /и то винаги,когато съм навън/,но засега удържам положението и не посягам към него. Обаче спирането му доста ме "удари" в очите /почти постоянно виждам замъглено/,ходих на очен лекар,като си помислих,че съм увеличила диоптъра,но тя,каза че не вижда проблем, диоптъра ми е същия, също от време на време си бъркам говора.В момента пия Деанксит и Тритико да заместя Клонарекса, ми да Ви кажа ефект не виждам.
Въпроса ми е към спрелите Клонарекс, колко време Ви отне да го спрете и след това кога се почуствахте добре?
Една седмица без Клонарекс нищо не е. Поне месец трябва да мине за да започнат да отшумяват някои ефекти от спирането му. Проблемите със зрението е един от страничните ефекти от спирането на Клонарекс. Има много и различни странични ефекти които се появяват от спирането на Клонарекса и не всеки ги получава.
Трябва да стискаш зъби и да не се предаваш. След месец ще се изчистят повечето странични ефекти от спирането. Но има хора които са казвали че и 6 месеца след спирането на Клонарек получават от време на време симптоми на отнемането.

# 838
Лиана, благодаря за новата тема!
Дано скоро почнем да се хвалим с повече позитивни неща. Аз пак съм на вълна МС ...
Ще подновя и посещенията при психотерапевта си.
С тези потрепвания обаче не знам какво ще правим...
и аз така ,вие какво симптоми си откриватв

# 839
За н-ти път ме започнаха тревожността и съм решила че няма да пия лекарства. Започнах ги за 4 дни,но ми действаха мн зле.
Сега ходя на спорт, вземам добавки,магнезий,започнах психотерапия при клиничен психолог. И 2 седмици бях мн добре. Пих алкохол онзиден и пак 2 дни тревожности. Ще мине,но съветът ми е- без алкохол. Установих че на следващият ден мн влошава.
Поздравления на потребителя който го е спрял. И аз взех такова решение.
Магнезият мн добре действа,вземайте по 2т вечер. Отпуска.
Някой да е приемал 5нтр и по каква схема?

Общи условия

Активация на акаунт