Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 85

• 28 605
  • 786
  •   1
Отговори
# 120
[quote author=Деница Веселинова 640349 link=topic=1661337.msg48131891#msg48131891 date=171770244
Ами, тъкмо това и аз се чудех и проверявах, за да се уверя, дори за активното вещество в клацида пише, че може да предизвика гъбични инфекции..
Вече изпих първото хапче, но със сигурност няма да го продължа.
Кремът, който ми е изписан е гиназол за вагинално приложение, но той също ме притеснява, защото пише да не се прилага първите 3 месеца.

Относно оплакванията имам симптоми като цистит, който не се проявява всеки  ден, но достатъчно често и неприятно.

И аз използвах Гиназол, 2ма гинеколози питах, нямах проблеми.
[/quote]

Гиназола - да, но не разбирам антибиотикът с каква цел е

Последна редакция: чт, 06 юни 2024, 23:13 от Деница Веселинова 640349

# 121
От една изпита таблетка нищо няма да стане.  Циститоподобни симптоми може да има при вагинална кандидоза. Говорете отново със своя лекар или отидете при друг за второ мнение. Попитайте дали нещо друго не е причина за изписване на антибиотика.

# 122
Здравейте, дами, този път по темата с цистита 😁 Преди 2 седмици имах симптоми на остър цистит и след излязла антибиограма и консултация с АГ, пих амоксицилин/клавуланова киселина за 7 дни. Спазвах лечението, не съм си позволявала своеволия, не съм бързала да спирам антибиотика. Всичко мина, но седмица по-късно имам моменти през деня, в които леко ми пари, но после утихва и все едно ми няма нищо. Не е същото като първия път, в никакъв случай. Нямам и болки в слабините, не вдигам температура. Направих си пак контролна урокултура+антибиограма и се оказа, че бактерията си е там. Обясних всичко това на АГ, пратих му отново антибиограмата и той ме съветва да пия Неоренал SR за 10 дни.

Никога не съм имала хроничен цистит досега, спазвам хигиена, знам как да се бърша след тоалетна правилно и т.н. За.първи път ми се случва и не знам какво аджеба не правя като хората. Дами, някоя от вас доизчиствала ли е тази гад с Неоренал? Подейства ли й, имаше ли полза?

# 123
Неоренал е хубав продукт. Ако не бъркам и е на билкова основа. Не би следвало да навреди.

# 124
Консултирайте се с уролог. Малко вероятно е да се справи неоренал с инфекция, с която не се е справил антибиотик. Сигурно е трябвало да се пие 10 дни. Ще трябва да пиете отново антибиотик и е хубаво отново антибиограма да се направи. Пийте много вода.

# 125
При мен се оказа, че имам утреаплазма, затова е клацида, още се чудя колко е безопасен обаче

# 126
Уреаплазмата е по-опасна за бременността.

# 127
Деница, VaniaK е права - уреаплазмата е бактерия, която е по-добре да се лекува скоро, отколкото въобще, когато сте бременна. Рисковете от нея са по-големи, отколкото от антибиотика. Ако все пак имате опасения, консултирайте се с втори АГ.

# 128
Клацид е разрешен по време на бременност. Изписва се на бебета дори.

# 129
Да, и аз прочетох, че се изписва за уреаплазма по време на бременност и е ефективен, успокоих се малко, но има и противоречива информация.
Ще се доверя на АГ все пак.

# 130
Смятам, че на доста лекарства пише, че не се препоръчват по време на бременност, защото има малко тестове върху бременни или въобще. Според мен се презастраховат. Разбира се, че винаги има опасност, но понякога бактериите могат да бъдат още по-опасни. За това лекаря изписва АБ. Ако все пак се съмнявате, потърсете второ мнение.

# 131
Мит е, че билките не могат да навредят на бременните, напротив, но пък не са много добре изследвани и е трудно да се каже. Аз не бих пила билки, за които няма хубави данни.

Иначе за цистита - освен антибиотика, на мен ми помага и пробиотик, както и много, много течности. Вода, пресни плодове, такива работи. Пресният ананас супер ми се отразява. Та пийте много течности, яжте много плодове и определено е по-лесно. Ще трябва често да ходите до тоалетна, но като има много течности, поне няма да пари

# 132
С първата бременност половината ми лекарства бяха по лекарско предписание, в чиято листовка пише, че не са за бременност. Лекарят е този, който преценява риска и ползите в конкретния случай. Ако се съмнявате търсите второ мнение от лекар. Ние тук имаме опит, но не сме компетентни.

# 133
Споделяла съм, че при циститоподобни оплаквания съм пила саше Урикод Форте. Той е разрешен за употреба при бременни, основно съдържа Д-маноза в голямо количество, както и екстракт от червена боровинка и витамин Д /малко количество/. Буквално от едно саше оплакванията от парене и щипене по време на уриниране изчезваха. Zimk02 е дала много хубав съвет - пийте повече вода, това е задължително " предписание" за всеки пациент, страдащ от цистит.

# 134
Здравейте! Преди месец направих спонтанен аборт без кюртаж. С приятелят ми решихме да не чакаме и да пробваме веднага след 1ви цикъл за бебе. Цикъла ми закъснява с 2 дни. Направих 2 теста като са положителни, но втората черта е много бледа. Според вас възможно ли е да показва тази черта в следствие на миналата бременност? Имам симптоми като умора, болки в гърдите и повишен апетит, но не съм сигурна, че е от това.

Общи условия

Активация на акаунт