Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 85

• 28 531
  • 786
  •   1
Отговори
# 750

Благодаря! Защото преди беше розова и се чудех дали са ги променили ...

# 751
Аз пия, моята е розова, но много светло розово.

# 752
PB88, честито, пожелавам ти бързо и леко възстановяване. И да е наред всичко с бебчето Hug

# 753
И моите са бледо розови.

# 754
Здравейте,

Преди малко видях 2те чертички. Изненадващо, но факт.

Последен цикъл 3/4.06.2024, трябваше да ми дойде на 04.07.2024, т.е. закъснението към момента е 5 дни.

Въпросите ми:

Кога трябва да се запише час за първи преглед?
Каква фолиева киселина да си купя?
Нещо друго пропускам ли на този етап?

Тъй като съм със СПКЯ и ИР ми се иска да има проследимост от лекар възможно най-рано.

Благодаря ви Heart

# 755
След положителен тест повечето лекари насрочват преглед след десетина дни. Сега вероятно сте в края на 4 г.с. или начало на 5 г.с. Сърдечен ритъм се вижда на ехограф в 6-7 г.с.
Лека бременност!

# 756
Не знам каква фолиева киселина да вземете, но вземете някаква, тя трябва да се пие още преди забременяването и е най-важна преди 6гс. Та каквато и да е, вземете я възможно най-скоро

# 757
  • София
Препоръчвам Неофолик мета. Формата, която се усвоява най-добре от организма.

Не е без значение. Например имам генетична мутация, поради която не усвоявам обикновената форма.

И не, не е каквато и да е.

# 758
Според онлайн калкулаторите, се води 6 г.с., ще се опитам да си запиша час за утре или в петък и довечера ще си взема фолиева киселина.

Благодаря ви. Heart

# 759
И моите са бледо розови.

Моите май са бели...Може ли една снимка?

# 760
На мен репродуктивния ми изписа фолиевата киселина на първия преглед и ми каза че трябва да е мета задължително.

# 761
Ina_22 честито! Според мен обаче няма как да си в 6 г.с.  На мен трябваше да ми дойде на 01.07 и съм в 5 г.с.+1 ден. ,т.е. си някъде в 4 г.с. и 5-6 дни.
Фолиевата киселина трябваше да я пиеш още при започване на опитите.

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 17:17 от Bibi85

# 762
Момичета някоя ползва ли крема против стрии на Матернеа? Би ли споделила отзиви?

# 763
Момичета някоя ползва ли крема против стрии на Матернеа? Би ли споделила отзиви?

Да, аз, доволна съм. Бях проверявала съставките, 100% безопасен е. Има приятна консистенция, попива добре, без аромат е. Не съм особено стриктна в ползването му, общо взето се мажа веднъж на 2-3 дни. Нямам стрии засега (почти в 36 гс съм), но знам, че е генетично и не зависи толкова от козметика.

# 764
Стриите са си генетични. Сестра ми няма, майка ми няма, аз съм имала периоди на качване и сваляне на кг и също не съм имала. Сега с бременността също качих доста кг и нямам стрии. Мазах се от дъжд на вятър с лосиона за тяло на Сол Дежанейро, защото това имах под ръка. Обичам всякаква козметика, но лосионите за тяло са ми едно от омразните неща. Мазах се, колкото да знам, че се мажа с нещо понякога. Но липсата на стрии със сигурност не е от лосион ползван 2 пъти седмично.

Общи условия

Активация на акаунт