Търся съвет

• 5 068
  • 81
  •   1
Отговори
Здравейте. Ето я и моята история. Отчаяна съм. Заради детето се караме с мъжа ми. Детето ми е на 4 години. След майчинството, двете години, пробвах да си намеря работа, но не се получаваше и два пъти напусках, защото все бях обвинявана,че нямало кой да.заведе детето на лекар, не съм можела да изляза когато трябва от училище, за да я водя на физиотерапия и не издържах и напусках. Ситуацията е следната. Живеем в къща, на първия етаж са.свекъра и свекървата, а на вторият етаж сме ние. Непрекъснато ми се повтаря как живот съм си била живеела тука
Свекървите са пенсионери. Гледането на детето е просто да се пусне телевизора и то да.седи пред телевизора по 5-6 часа на ден. Свекървата била много болна, но иначе готви и си чисти втория етаж и после цял следобед лежи на дивана. Мъжът ми изкарва много добри пари, работи на ден по 3 часа, няма да влизам в детайли, но понякога и даже не работи, но взема страшно много пари. Има си хоби и се занимава.Предимно с неговото хоби, баща му също му помага там. Накратко 4 души сме и аз трябва да не работя, за да гледам детето. Но всеки месец се почва едно искане за пари и се чудя как да си платя телефона, здравните и т.н. Случвало се е детето да иска да му купя нещо, а да нямам пари. Нямам пари за дрехи, нямам пари да напазарувам да сготвя нещо. Дава ми оскъдно малко пари, а в същото време дава много пари за хобито си. Даже имам зъб да си правя и от месеци седя с болката в зъба само, защото нямам пари да отида да си го направя. Чувствам се ужасно. Преди като работех покривах моите нужди и нуждите на детето. Отделно детето е голям и ат, удря ни, държи се лошо. Просто не издържам. Нервите ми не са добре. Мъжът ми покрива всички сметки за ток, вода, кредит, храна. Но храната е само за първия етаж и майка му готов за всички. Много ми е криво и започнахме повече да се караме, защото аз искам да се чувствам като човек - да работя, да си имам пари и да не се чудя как да отида на зъболекар. Отделно това,че живеем със свекърви, а те не желаят да гледат детето,защото е трудно допълнително ме настройва. Струва ли ви се нормална тази ситуация? При мен ли е проблемът, че искам малко спокойствие, да работя, поне на работа мозъкът ми да почива, но съм заробена да гледам детето. Моля за съвет. Мъжът ми понеже съм била много нервна не можел да ме търпи и иска да се разделяме. Аз нямам къде да отида, не работя, пак казвам, защото трябваще да гледам детето, понеже по негови думи родителите му не били детегледачи. Чувствам се много зле, никой не зачита моето психическо здравословно състояние. Моля за съвет. Благодаря за тези хора, които ме изчетоха. Бъдете здрави.

# 1
  • София
Ами, тръгни на работа и търси път за спасение.
На мъжа си му обясни, че той има равни права с теб и равни задължения.
Както, че трябва да се бърка по- дълбоко, сега и на момента искай 500 лв и върви си оправи зъба. Да подсилиш ефекта се просни на дивана и почни да виеш от болка.

Не знам как очакваш да ти помогнем, ако имаше воля да си беше оправила нещата.

# 2
  • София
Скрит текст:
Здравейте. Ето я и моята история. Отчаяна съм. Заради детето се караме с мъжа ми. Детето ми е на 4 години. След майчинството, двете години, пробвах да си намеря работа, но не се получаваше и два пъти напусках, защото все бях обвинявана,че нямало кой да.заведе детето на лекар, не съм можела да изляза когато трябва от училище, за да я водя на физиотерапия и не издържах и напусках. Ситуацията е следната. Живеем в къща, на първия етаж са.свекъра и свекървата, а на вторият етаж сме ние. Непрекъснато ми се повтаря как живот съм си била живеела тука
Свекървите са пенсионери. Гледането на детето е просто да се пусне телевизора и то да.седи пред телевизора по 5-6 часа на ден. Свекървата била много болна, но иначе готви и си чисти втория етаж и после цял следобед лежи на дивана. Мъжът ми изкарва много добри пари, работи на ден по 3 часа, няма да влизам в детайли, но понякога и даже не работи, но взема страшно много пари. Има си хоби и се занимава.Предимно с неговото хоби, баща му също му помага там. Накратко 4 души сме и аз трябва да не работя, за да гледам детето. Но всеки месец се почва едно искане за пари и се чудя как да си платя телефона, здравните и т.н. Случвало се е детето да иска да му купя нещо, а да нямам пари. Нямам пари за дрехи, нямам пари да напазарувам да сготвя нещо. Дава ми оскъдно малко пари, а в същото време дава много пари за хобито си. Даже имам зъб да си правя и от месеци седя с болката в зъба само, защото нямам пари да отида да си го направя. Чувствам се ужасно. Преди като работех покривах моите нужди и нуждите на детето. Отделно детето е голям и ат, удря ни, държи се лошо. Просто не издържам. Нервите ми не са добре. Мъжът ми покрива всички сметки за ток, вода, кредит, храна. Но храната е само за първия етаж и майка му готов за всички. Много ми е криво и започнахме повече да се караме, защото аз искам да се чувствам като човек - да работя, да си имам пари и да не се чудя как да отида на зъболекар.
Отделно това,че живеем със свекърви, а те не желаят да гледат детето
Скрит текст:
,защото е трудно допълнително ме настройва. Струва ли ви се нормална тази ситуация? При мен ли е проблемът, че искам малко спокойствие, да работя, поне на работа мозъкът ми да почива, но съм заробена да гледам детето. Моля за съвет. Мъжът ми понеже съм била много нервна не можел да ме търпи и иска да се разделяме. Аз нямам къде да отида, не работя, пак казвам, защото трябваще да гледам детето, понеже по негови думи родителите му не били детегледачи. Чувствам се много зле, никой не зачита моето психическо здравословно състояние. Моля за съвет. Благодаря за тези хора, които ме изчетоха. Бъдете здрави.
Не е тяхна работа да ви гледат детето. То е твое и на мъжа ти задължение – колкото твое, толкова и на другия родител. И проблемът е в него. Доколкото разбирам, той не си гледа детето. За мен не е нормално:
1. Че си се съгласила да живееш при свекъри;
2. Поведението на мъжа ти
3. Очакването, че други хора, освен родителите, са длъжни да гледат детето.

Според мен трябва да настъпи прекалено голяма промяна в поведението и отношението на мъжа ти, за да има смисъл от брака. Не вярвам, че такава промяна е възможна. Най-вероятно винаги е бил такъв. Бих търсила начин да се махна с детето от там.

Последна редакция: чт, 30 май 2024, 12:20 от milenaka

# 3
Къде живееше преди да отидеш в къщата на родителите му?

# 4
Проблемът е в теб от гледна точка на това, че натоварваш детето си с вината за твоите отношения с бащата, със свекърите и изобщо с недоволството си от живота.

Вашите отношения с бащата си ги изяснете помежду си, пари, време, грижи - това не е отговорност на детето, та да му се пише на детската сметка.
Свекърите са си отгледали децата, гледай с мъжа ти как ще отгледате вашето.

# 5
Просто тръгни на работа и на всички укори отговаряй - "Парите не ми стигат, трябват ми за зъболекар, не съм просякиня, да ми даваш джобни. Трябва ми и професия, осигуровки, трудов стаж и среда".

Когато трябва да се гледа детето си поделяте задълженията с мъжа ти. Детето трябва да е на градина, не ли? Вече май е задължително от четиригодишни. Когато боледува, или трябва да се води на физиотерапия водиш един път ти, един път той. Както си описала, той време има.

И да - ти си "виновна", че търпиш това положение. Техните ги остави, те не са длъжни да ви гледат детето, достатъчно е, че ви дават дом. То и това не е наред, но е следващ етап.

Последна редакция: чт, 30 май 2024, 12:27 от Iris04

# 6
но съм заробена да гледам детето.
Това ми извади очите. Ти се чувстваш заробена да гледаш собственото си дете и си недоволна ,че свекърите не се заробват да го гледат. Отделно ,много е гледано ,щом е  неуправляемо. Извинявай , ама заробена не съм била с гледане на децата си. Мъж по наше време рядко, като бяла лястовица  е бил да гледа деца. Моят ги видя ученици. Видя, в смисъл да го интересуват като хора, човеци. Виж , ако ми тръшнат внуците и почнат да претендират как са невъзпитани и аз нищо не правя - не знам, дано и не науча.

# 7
Авторке, така като препрочетох поста, оставам с впечатление, че не ти се ходи много на работа, а искаш да избягаш от гледането на детето.

И наистина много хора биха казали, че си живееш живота. Имате къде да живеете, мъжът ти печели много пари, свекърва ти дори готви и ти чисти. Имаш да гледаш едно четиригодишно, за Бога. Седнете и се разберете за финансите в това семейство. Ако няма да ходиш на работа, да получаваш от него достатъчно пари за отделно домакинство от техните, и за твоите медицински нужди.

# 8
Изпуснала си момента, трябвало е докато работиш при първия намек, че не си добра майка, да се разделиш с мъжа ти, а не да напускаш. Като първа стъпка детето на градина, и без това явно не се справяте с възпитанието му и трябва друг да се намеси. След това търси помощ от роднини или приятелки и си търси работа. Друг начин няма, мъжът ти като човешко същество няма да започне да те гледа.

# 9
Благодаря за отговорите. Просто съм постъпила глупаво. Свекърите ми бяха казали да купим къща да живеем заедно, ние ще гледаме детето, вие ще ходите на работа. Свекърът даже на няколко пъти каза да не съм я давала на ясла и че той щял да я гледа. Просто се почувствах излъгана,че мога да разчитам на тях. Сега когато се купи къщата естествено се отметнаха от тези си думи. Дразня се и че храна се купува само за първия етаж, а аз като не работя не мога да купя и да наготвя  нещо на втория етаж. Винарна съм си аз, че в началото не ги поставих тези неща на масата.

# 10
А ти сега поставяш ли ги на масата? Разговаряте ли с мъжа ти?
Той какво ти казва: "Нека те боли зъб и да няма храна вкъщи, аз ще зареждам хладилника на майка ми и ще си купувам въдици (примерно)"?

# 11
В повечето случаи родителите му пазарят. Той общо взето взема пари и от тях, което за мен е просто немислимо предвид високата заплата, която взема. Хобито му е много скъпо. Няколко пъти съм пробвала да му обясня, но майка му настоява всички заедно да ядем. Не може ние да се храним на втория етаж, а те на първия. Знам,че звучи абсурдно, но нали уж да си помагаме. Много са проблемите просто. Веднъж ми беше казал,че ако не съм можела да живея с родителите му, да сме се разделяли, но пак казвам аз проблеми с родителите му нямам, но просто останах излагана от тяхна страна за големите обещания за гледане на детето.

# 12
Защо детето ходи на физиотерапия? С увреждания ли е? Ако е, значи вземаш пари от ТЕЛК. Ако не е, значи ходи на градина. 4-годишно е първа или втора група в ДГ. Като е на градина през деня, ти защо не ходиш на работа?
Бащата като работел само по три час на ден, защо не си гледа детето през другото време ако е болно и не ходи на градина?
Къде си живяла преди? Не можеш ли да се върнеш при вашите поне временно докато запопнеш работа и се стабилизираш финансово?
Още днес, лягаш на.леглото и започваш да ревеш от болка в зъба. Искаш пари и отиваш на зъболекар.

# 13
Детето е постоянно болно. Не е с ТЕЛК. Физиотерапия за нос, сливици. Даже си направих труда да сметна за 9 месеца градина, то е ходило сумарно 45 дена, което е два месеца. Постоянно се разболява, трета сливица, синузит. Постоянно кашля. Изкарва буквално три дена на градина и после седи две седмици вкъщи. Даже от градината я връщат, защото много кашляла.тя ако се разболяваше веднъж месечно нямаше да е такъв проблема, но тя повече от седмица не е изкарвала на градина. С яслата беше същото. Пускахме я болна, накрая с пневмония и бях с нея в болница.

# 14
След като мъжът ти изкарва достатъчно и не иска ти да работиш, нека ти превежа по сметка определена сума, с която да разполагаш за лични нужди и дребни покупки за детето. Не е нормално да нямаш пари за зъболекар.

Общи условия

Активация на акаунт