Търся съвет

• 5 069
  • 81
  •   1
Отговори
# 30
Е, той в прав текст и е казал, че иска да си живее с мама и тати, а не с нея.
Тя трябва да мисли как ще си оправя нещата.

# 31
Моите наблюдения върху такива ситуации не са с позитивен край.
Мъжът приплаква ден-два и после даже и не се интересува, а жената се чуди как да се върне. Втори вариант - обещава всичко докато се върне, а после пак същото дърво.

А защо трябва да се чуди как да се върне ? В такава ситуация, най-доброто и за нея, и за детето е да не се върнат там. Иначе какво да я посъветваме - да си натиска парцалите на място, където "не я броят за човек" ? По-добре най-вероятно няма да става за жалост.  Как ще излезе на глава и с тримата и ще си отстои правото да живее като нормален човек, което включва да има някой лев в джоба, с който да отиде на зъболекар и да ходи на работа ? Ако някой има идея как да стане това, да сподели, че и на мен ми е интересно.

# 32
Авторката да каже дали може да се прибере при нейните родители за известно време? Те ще й помогнат ли?

# 33
Кой е казал, че трябва да се връща и че това е най-доброто за нея?
Просто жени в такива ситуации се връщат и при един мил поглед. Затова умно трябва да го помисли.

Забележете, че авторката никъде не споменава раздяла. Нито се оплаква, че живее със свекърите.

# 34
  • София
Мислех, че темата е пусната, за да се намери решение на проблема. Решения бяха предложени, но авторката ги отхвърля. В такъв случай каква е целта на темата? Ако е да се намери вълшебен пръстен, с който всички около нея да се променят коренно, това няма да стане. С течение на времето най-вероятно мъжът ще се промени към по-лошо. Според мен единственият вариант за авторката е да започне да работи в посока изнасяне, но авторката го отхвърля. Така че какво решение се търси?

# 35
  • София
Аз съм да започне работа. Моите наблюдения са, че децата боледуват много в яслата и първа група, след това придобиват някакъв имунитет и  не боледуват толкова много.
Авторката спомена,  не съм можела да изляза когато трябва от училище, което ме кара да си мисля, че е учител. Би могла да дава частни уроци, ако преподава по предмет който не се търси като уроци, може да помага на ученици в начален курс. Погледнато отстрани излиза, че авторката има само едно задължение да си гледа детето. Бабата пазарува, готви и чисти и двата  етажа.
На практика, авторката не е има думата нито в началото, нито сега, защото тя пари няма.
 /color]

# 36
Според мен търсила си си мъж с пари, но са ти излезли криви сметките. Градини няма ли? Като е такъв паралия да наеме бавачка, ти си работи за забавление.

# 37
  • Сф
Да те боли зъб и да не можеш да идеш на зъболекар?? Да гледаш болнаво дете , което не можело да ходи на градина,  но пък удряло наоколо?? Мъжа  не работи, само 3 часа,  но има пари.Нищо не е наред.
Какъв е тоя бит и отношения мога само да гадая..
Авторката по-добре да каже може ли нещо, има ли родители за помощ , абе...не знам има ли смисъл.

# 38
Мисля, че написа - няма къде да отида.
 Тя сега не се справя ,с още трима наоколо ,та сама с дете.

# 39
Аз съм да започне работа. Моите наблюдения са, че децата боледуват много в яслата и първа група, след това придобиват някакъв имунитет и  не боледуват толкова много.
Авторката спомена,  не съм можела да изляза когато трябва от училище, което ме кара да си мисля, че е учител. Би могла да дава частни уроци, ако преподава по предмет който не се търси като уроци, може да помага на ученици в начален курс. Погледнато отстрани излиза, че авторката има само едно задължение да си гледа детето. Бабата пазарува, готви и чисти и двата  етажа.
На практика, авторката не е има думата нито в началото, нито сега, защото тя пари няма.
 /color]
Да, точно така. Само,че бабата готви за всички и си чисти нейния етаж. Аз си чистя моя си етаж. Та реално тя ми помага само с готвене, но тя готви за всички. Вторият хладилник не се зарежда следователно и аз като нямам пари няма как да напазаря, за да готвя за мен и детето си примерно. Имам родители, но просто не исках да ги притеснявам, но ако се стигне дотам ще отида при тях с детето. Благодаря на всички с коментарите и съветите.

# 40
План програма за авторката:
1. Иска пари да си оправи зъба още днес. Ако мъжът не и даде търси от кого да вземе на заем, ако ще и от свекърите.
2. Води детето на УНГ и коментират вадене на сливици. Аз имам наблюдение върху поведението на дете, страдащо години от проблемни сливици. След премахването им, детето много рядко боледува и поведенческите проблеми отшумяха. Добър УНГ ще обясни връзката.
3. Намира си работа след като детето е вече здраво, а то отива на градина. И без това след година ще е задължително да ходи. Събира си пари и под никаква форма не инвестира в хобито на съпруга си.
4. След това мисли ще остава ли с този мъж или не. Ултиматуми се поставят, след като си готов да си тръгнеш наистина и завинаги.

# 41
Не мога да си представя да живея и създам деца с мъж, който дори не се грижи да имаме храна на разположение. Съжалявам авторке, но според мен този не обича нито теб, нито детето ви. Ако родителите ти са съгласни да гледат детето, изнасяй се при тях и си търси работа, за да си стъпиш на краката.

# 42
Къде си се набутала авторке?

# 43
Аз виждам нещата по следният начин. Свекърът и свекървата са изманипулирали сина си да им купи къща, та да има къде да остареят и са го убедили да живее и той там, че да ги гледа някой ден. Вероятно някой от тях, или и двамата, са се умилявали от идеята да имат внуче, но всъщност отдавана са забравили колко работа е да се гледа едно малко дете, ама вече няма как да върнат "поръчката", та и за това не искат да помагат активно с гледането.
Отношенията ти с мъжа ти са под всякаква критика. Преди да решиш да му раждаш дете не седнахте ли да изкоментирате как ще се случват нещата? Хора, които искат да станат семейства обикновено имат план. Има много двойки, в които по някаква причина единият не работи, за да гледа детето, но не го третират като по-малко човек. Детето е и на двамата, трябвало е от ден първи да искаш и мъжът ти да участва в грижите.
Един въпрос имам, мъжът ти зависим от хазарта ли е? Защото друго толкова пък скъпо хоби, дето да изисква и пари от родителите да се взимат не ми идва на акъла.
Какво ще се случи, ако вместо зъб имаш някакъв по-сериозен здравословен проблем и не можеше известно време да се грижиш за детето си?
Моят съвет е както и другите са ти казали - намери си работа и отиди при родителите си. Аз не бих стояла на място където не ме ценят и мизерствам, за да може някой друг да си гледа кефа, но иначе сме "семейство".

Последна редакция: чт, 30 май 2024, 17:38 от DreamingOfSummer

# 44
Какво е това скъпо хоби на мъжа ти? Питам, защото наистина ми е интересно кое е по-важно от семейството му? На мен ми намирисва на хазартна зависимост, дано да не съм права. Свекърите пенсионери и те му дават пари, а той на жена си пари не дава....
Щом разговорите не помагат, аз бих си взела детето и ще си отида при нашите, докато си стъпя на краката. Няма шанс да се моля за пари на някого. Освен, ако наистина не съм закъсала много....

Общи условия

Активация на акаунт