Търся съвет

• 5 070
  • 81
  •   1
Отговори
# 15
При наличие на трима други човека в къщата, които НЕ ходят на работа, не знам защо ТИ трябва да го гледаш това дете като е болно?!? То баща няма ли си? Нали работел по три часа?! Бабата и дядото могат толкова за теи часа да го гледат.
Направо започваш работа и толкоз. Няма ме, на работа съм, не мога да отсъствам, нова съм там и бла бла. Да се оправят.
Отделно си събираш парите от заплатата и за няколко месеца ще имаш за квартира и депозит. И се изнасяш! Ти го зарежи тоя мухъл!

# 16
Брак по сметка ли беше? Отговаряй му като ти се кара, покажи че си човек и ти, запиши детето на градина и поне някаква работа на половин ден си потърси да имаш джобни. При родители не можеш ли да се върнеш ако се разделите с мъжа си?

# 17
Голяма грешка е, че си се съгласила да живеете със свекърите. Не знам за такъв случай, който да не е завършил зле. Имаш ли къде да отидеш с детето поне за малко ? При родители или роднини например ? Намери си работа и го кажи на мъжа си при свършен факт. Кажи му още, че или се отделяте да живеете като семейство тримата и той си поема неговата част от задълженията към детето, или си взимаш детето и си тръгваш. Ако откаже, взимаш детето и отиваш при близки за малко поне. Ако това не го стресне и не се променят нещата, слагаш край и като имаш и работа лека по лека ще си стъпиш на краката.

# 18
  • София
Третата сливица се оправя за 30 мин. с местна упойка, ако е толкова зле положението/ минала съм по този път
навремето/.
Какво е това скъпо хоби че човек с голяма заплата да иска пари от родителите си?

# 19
Не давайте съвети да го стряска, щото може и да не успее. А после да се върне с подвита опашка без пари след седмица.
Да се изнесе с мисъл.

# 20
То не е идеята да го стресне, а да му покаже, че може да си тръгне, защото съм сигурна, че той не го вярва и е вероятно да и каже "прав ти път", защото знае, че ще подвие опашка. Обаче, ако след като го каже, тя наистина събере багажа им с детето и си тръгне ? В началото с идеята да е временно, точно, за да види има ли смисъл да продължава с този човек и ако няма, вече тръгнала и с работа изобщо да не се върне.

# 21
  • София
Съжалявам, ако не звуча особено емпатична, но тък голяма вина имате вие.
Не е трябвало така с лека ръка да напускате работа. Казвате "На работа съм, не мога да изляза. Заведи детето ти, защото си по-неангажиран през деня" и толкова. Ще помрънка няколко пъти, пък ще му мине и ще разбере, че няма така лесно да ви изработи.
Ако пък е голям проблем за него, че работите и трябва той да гледа детето, поставяте ясен ултиматум "Като ще го играя детегледачка и ме спираш от професионално развитие, искам всеки месец до еди-кое-си число да получавам еди-каква-си сума за лични нужди."

Но вместо да се случи едно от горните, вие сте се оставила да ви закотвят в позиция на зависима и неоценена жена, безплатна детегледачка. Как може да не вдигнете един грандиозен скандал и да си поискате нормален живот?
Какво значи, че се пазарува и готви само за долния етаж? Мъжа ви с техните ли си яде? А детето? Вие с детето седите гладни горе? Не си ли искате ясно пари за пазар? Да кажете "Днес планирам да сготвя това. Трябват ми толкова пари за продукти"... наистина не разбирам.

# 22
В къщата има трима човека, които не работят (или в случая на бащата, работи по няколко часа на ден), а ти си напуснала работа, защото нямало кой да гледа детето и да го заведе на лекар?! Това което сам си го направиш, никой не може да ти го направи.

# 23
Той и е казал да се разделят, ако еди какво си... С какво ще го уплаши? Той не я брои за човек. Може от селска чест да се разправя, че му е взела детето и отишла някъде.

Но тя няма пари да се изнесе. И при приятели да отиде, те ли да я хранят, нея и детето? Освен при родители, не виждам къде. Нека бъдем реалисти.

# 24
# 25
Да не спекулира с изнасяне и раздяла, да не се окаже в ситуация да се чуди как да остане или как да се прибере обратно. Понякога се оказва, че отсреща въздъхват облекчено на такива закани.

# 26
Затова попитах дали може да отиде при родителите си и първо да си намери работа. Колкото до това, което и е казал, все си мисля, че рязко ще обърне палачинката, ако наистина си тръгне. Ставала съм свидетел неведнъж на такова разивитие на нещата при познати. Плюс това за нея най-доброто в тази ситуация е да си намери работа и да се махнат с детето от там.

# 27
  • София
Детето е постоянно болно. Не е с ТЕЛК. Физиотерапия за нос, сливици. Даже си направих труда да сметна за 9 месеца градина, то е ходило сумарно 45 дена, което е два месеца. Постоянно се разболява, трета сливица, синузит. Постоянно кашля. Изкарва буквално три дена на градина и после седи две седмици вкъщи. Даже от градината я връщат, защото много кашляла.тя ако се разболяваше веднъж месечно нямаше да е такъв проблема, но тя повече от седмица не е изкарвала на градина. С яслата беше същото. Пускахме я болна, накрая с пневмония и бях с нея в болница.
Синът ми беше недоносен и мега болнав, не можеше да ходи на градина наистина, та те разбирам. Имаш няколко варианта. Единия е да стоиш вкъщи, но да имаш достъп до семейните пари, което по принцип е редно, нали сте семейство. Втория е, да си смениш работата и да работиш от вкъщи с гъвкаво работно време, това направих аз, но вече зависи какво си учила и какво умееш, не всеки може да си намери такава работа. Третия вариант е да си вземеш гледачка и да навиеш и мъжът ти да се включва със заплатата и, че иначе ще работиш, за да и плащаш на нея.
Предвид нагласата ти и това, че детето ти е невъзпитано щом удря и тн, вероятно ще е по-добре поне половината ден да го гледа детегледачка. Дядовци и баби не стават за основни гледачи, дори да искат. Съвсем ще го разлигавят и после няма оправия.

# 28
Моите наблюдения върху такива ситуации не са с позитивен край.
Мъжът приплаква ден-два и после даже и не се интересува, а жената се чуди как да се върне. Втори вариант - обещава всичко докато се върне, а после пак същото дърво.

# 29
Ако наистина я оставя без 20-30 лв. за здравни осигуровки докато харчи голямата си заплата, а и парите на родителите си за скъпо хоби, явно отношенията им не са такива, че мъжът да драпа за тази връзка.

Бих я посъветвала да работи за някакъв твърд месечен бюджет за нея и детето - дали от бащата, дали от работодател, както намери за добре.

Общи условия

Активация на акаунт