Търся съвет

• 5 077
  • 81
  •   1
Отговори
# 60
Истината е, че нямаш много варианти.

Не мисля, че този човек те обича. Знам, че не е това, което искаш да чуеш, но нещата, които описваш не са нормални.

Преди години, бях в една болнична стая с едно момиче женено за програмист.

Той вземал в пъти по-висока заплата от нея, но я карал всички разходи да делят по равно. И щом свършили нейните пари с мрънкане и давал на заем. На Заем!!!! За да плати градината на детето им. (Частна в София)
Апартамента настоял да го купят преди брака, че да е само негов.
Не харесва почивката, която тя е резервирала защото не е едикоя си чужбина въпреки, че тя я плаща и просто толкова може да си позволи.
Тя дори не проумяваше, че нормалните семейства не правят така.
И въпреки големите ресурси, с които уж разполагаха - тя беше ограничена.
Тя беше женена за мунчо-прохрамист

Намери си работа, при първа възможност и си прави сметката много добре. Не харчи излишно. Направи си личен спестовен фонд и работи по спасението си.

Там където си, играй играта, която се очаква от теб, доколкото можеш, но направи ясен план за спасение.
И Бягай!
Детето ще порасне. Ще израсте градинските болести и тогава ще е по-лесно да се изнесеш.

Ако стане непоносимо, не жали родителите си. Сподели им. Опитай се да поддържаш връзка с тях, ако са читави.

Всеки греши, но този знае, че си финансово зависима. Точно затова те държи на къс повод.

Изчакай детето да укрепне и бягай от там.
Нито помощ, нито хубав живот, нито уважение ще видиш.

С годините ще се чувстваш все по-смачкана и по-смачкана.

Смисъла на брака не е всеки да си стиска парите и партньора ти да не може да иде на зъболекар, да си плати осигуровките. Това е много базисно ниво на подкрепа и доверие.
Смисъла на брака е да градите заедно, да гледате в една посока, да имате общи цели и мечти. Да подкрепяте взаимното си израстване. Да сте си патерица в трудности.

Твоя мъж не звучи така. Като някакво домашно животно си -  има там какво да ядеш и да си гледаш работата по отглеждането на велик наследник на чудните му гени.

Бъди умна.
Много Ви благодаря, че отделихте време да ми напишете всичко това. Права сте. Просто не знам къде се загубих. Благодаря Ви много наистина.

# 61
Забравих да добавя, когато дойде момента да си тръгваш (когато и да е това). Намери добър бракоразводен адвокат. Добрият адвокат e безценен! 

# 62
То по принцип "на етажа" щастие няма как да има. В някакво затънтено място се развива действието,но това вече е прекалено. И такива хора имало. Селяни на квадрат са тия.

# 63
Не съм много сигурна, че действието се развива на затънтено място.
Мъжът е IT, жената е сменила две учителски работи. По малките населени места ни айтита (освен ексцентрични преселници), нито има учителски места свободни.

# 64
Направи списък на всички здравословни проблеми, които има детето. Срещу всеки от тях сложи детайлите на санаториум или курорт / минерални бани и прочие, където ги лекуват. Обясни на останалите възрастни, че в името ма здравето на детето и тяхното собствено спокойствие ще го водиш всеки месец на различно място, докато укрепне. Те просто трябва да го финансират. Осигури си седмици почивка и чети книги, докато детето се забавлява / лекува.
Това като начало. Като ти се проветри главата малко ще гледаш по-трезво на ситуацията и ще си обмислила как да продължиш живота си.

# 65
  • Paris, France
impresita, съчувствам ти. Мисля, че може да се оправят нещата, в една посока или в друга. Много си сгрешила, че просто си напуснала работа без да поискаш той да те компенсира. Станалото е станало.

На мене третата сливица ми я извадиха като дете. Имах проблем с другите две, които бяха станали като сливи големи. Оказа се дефицит на йод и витамин С. Сега изчезнаха направо. Сливиците са лимфна тъкан и като няма йод се уголемяват за да го събират. Случайно да има наднормено тегло детето или да е пълничко?

На твое място бих седнала с мъжа ми и бих обяснила, че ми липсват средства и се чувствам като клошар без джобни, с празен хладилник и ядяща каквото свекървата наготви. Бих му заявила, че се връщам на работа, а ще гледам детето в..... казваш събота и неделя по цял ден и цяла нощ или вечер след работа или когато не си на работа. Да е половината време, не повече! Не казваш, че искаш да се върнеш на работа, че би искала да се върнеш на работа, а че се връщаш на работа. Ако протестира, обясняваш, че детето е на двамата и не може само ти да си жертваш кариерата, живеейки като скот.

Почваш работа. Ако ти звънне по телефона, не вдигаш. Обаждаш се след края на работния ден. Даже не в почивката. Ще се оправят и без тебе.

Почваш да събираш пари. Колкото можеш, както дойде. Търсиш и втора работа. Обясняваш, че ти трябват пари.

Като събереш достатъчно пари, намираш квартира и се изнасяш. Имам приятелки, които се изнесоха без детето. Да видиш после и баби, и дядовци как ходеха да им се молят на колене да го вземат поне събота и неделя. Предложиха издръжка 🤣Хайде, това малко български майки могат да го направят, но е идея.

Адвокат, оправяш развода.  Помисли си и за смесено гледане! Все пак не е само твое детето.

Редно е да споделиш на родителите си.

На всяка може да се случи. Горе главата! Успех и щастие ти желая.

# 66
Извадете третата сливица и почвай работа. Ти дял от къщата имаш ли, брак имате ли? Как така хладилника ви празен, и слизате на долния етаж да ядете?!? Ами ако огладнеете през нощта 😁
Ти защо изобщо се събра с този човек, по любов ли?

# 67
Странно е, че казваш това: "Ето я и моята история. Отчаяна съм. Заради детето се караме с мъжа ми."

Вие се карате, понеже сте затънали до гушата в порочни взаимоотношения и на него явно не му пука за теб. Просто като се е родило детето, проблемите са лъснали с цялата си мощ. То няма много какво да се направи, трябва да намериш начин на всяка цена да започнеш работа и да се задържиш на нея и въпреки че съм убедена, че няма да го направиш, все пак да кажа - да напуснеш незабавно този човек, щом имаш достатъчно доходи. Не знам точно как става това с постоянно болно дете и без помощ от никого и без пари за детегледачки. Другият вариант е да стискаш зъби да оцелееш така няколко години, докато детето се позакрепи, и в никакъв случай да не правите второ.

# 68
И аз се чудя това за храната... Ако някой е болен и не му се яде точно сега, ако детето прегладнее за някаква малка закуска, какво? За всяко нещо слизате да ровите в на свекървата хладилника и шкафовете? На мен би ми било неудобно най-малкото. Но и отдавна щях да съм вдигнала страшен панаир на мъжа си.

# 69
  • Washington,USA
Не вярвам да няма свободни учителски места. В моя роден малък град има 7 гимназии само. Спортна, езикова, математическа... Да търси работа, а не да чака на някой като крепостна селянка.

# 70
Пък и учителите не са по 9 часа в училище. По 4- 5 максимум. И болнични могат да си взимат. Не го разбирам това. Авторката споделя, че мъжът й искал да се разделят, щото била много нервна. Ми с това си отношение към нея ясно показва, че иска да я изгони. А тя седи и не предприема нищо.

Последна редакция: пт, 31 май 2024, 15:28 от Прекрасная Василиса

# 71
Семейството е от двама, както и детето се прави от двама.
Изкарва много пари, а ви унижава - хем да сте самостоятелна и независима, но и да гледате детето?
Нали семейството е затова, да сте си подкрепа и упора, не врагове.
Седнете и поговорете с него, как се чувствате и че имате нужда от него, не от помощ от родителите му.
Щом той работи по 3ч., понякога изобщо - то респективно разполага с цялото време на света и може да води и взима детето, да помага на вас и да прекарва повече дейно време с детето ви.

# 72
Пише се Опора!!!

# 73
Като чакаш зъба ти няма да стане по-добре. Сядаш, списък, не се караш, а говориш с него и му обясняваш ясно, че грижата за детето е важна, но вие сте семейство имаш разходи, искаш пари да отидеш на зъболекар веднага, да разполагаш с пари за пазар, детето, джобни за твои разходи. Хващаш го  отивате на пазар, пълните хладилника той плаща и това е . Намери си работа на половин ден и обясни на мъжа ти, че вие сте семейство и е редно и той да се отдели емоционално от родители си и, че не искаш да се карате, но и ти имаш свои неотложни нужди и желания. Отидете някъде на почивка щом имате пари и това не е проблем. Търси решението, а не дълбай в проблема. Свекървата ти да прави каквото си иска, живота си е нейн, не можеш да и казваш какво да прави, дали седи на дивана, гледа тв и т.н.

# 74
Абе тоя се стиска да й даде пари за здравни осигуровки и да си плати телефона, ще я води на почивка.
Интересно, тези спортни коли какво ги прави - кара, ремонтира, продава?
Иначе учителка на половин работен ден работи 2-3 часа,  и взема поне 7-800 лева, поне джобни ще има.
Авторката не отговори брак имат ли, тя дял от къщата има ли,по любов, или по сметка са се взели, щото ми се струва второто. Мен ми е чудно родители да купуват обща къща със синът си, те къде са живели до сега. На тоя ясно, че родителите му са му по важни от собственото му семейство. И защо имам чувството, че авторката дори и да почне работа, той ще й иска пари за сметките и храната.

Последна редакция: пт, 31 май 2024, 22:14 от Прекрасная Василиса

Общи условия

Активация на акаунт