❤️Майски бебета 2024-Тема 1❤️

• 25 005
  • 755
  •   1
Отговори
# 345
Denittsa, всяко дете ревнува при появата на братче или сестриче, а 2.5г си е бебешки пубертет и това допълнително усложнява нещата. Избягването е нормална реакция след като майката е отсъствала продължително. Търпение, любов, нежност и ще отмине и това.

# 346
Момичета, понеже ползвам колектори за кърма, особено докато бебето е на едната гърда, а от другата също капе, да питам според вас проблем ли е събралата се кърма (около 4-5 мл.) да я доливам в шишенцето с изцедена по-рано кърма, което стои прибрано в хладилника от вчера?
Не, ако си спазвате трите дни за ползване на колекторчето.

# 347
Аз съм в подобна ситуация. Голямото ни дете е на 2г7м. Абсолютно по същия начин се държеше, но като че ли започна леко да отшумява и е една идея по сговорчива. Но тя беше доста самостоятелна преди това - изместихме я в друга стая преди малката да се появи, ядем заедно, но ние не й се месим, така че тук разлика няма, не си падам много по игрите, така че и преди това не сме играли особено, по скоро я включвам в това, което аз правя. Като кърмя бебка, четем книжки с нея и се гушкаме, колкото и да е трудно Simple Smile Според мен е свързано с появата на новия член. Опитайте се да има нещичко, което сами да правите, без бебето. При нас това е преспиването - тя избира с кой от двамата ще спи и другия се оттегля в другата стая с беба. Успех! Дано бързо се климатизират Simple Smile)
Съгласна съм. Гушкайте ги. Няма да са още дълго толкова малки, а и скоро няма да позволяват.
Към момичетата с повече от едно детенце - как се справяте? Имам едно диване на 2.5г., с което не се бяхме разделяли повече от 2 часа. Спеше с мен, хранеше се с мен, абсолютно всичко правехме заедно. От както съм се прибрала от болницата ме избягва. Станал е и невъзможен, изпада в истерии за най-малкото. Вместо да каже какво иска, започва да крещи, нервничи, реве до посиняване... Към малката е мил, целува е и е прегръща и на всички обяснява, че и е батко. Дали просто съвпадна бебешкия пубертет с появата на бебето или е скрита ревност? Ще се радвам на съвети как да подходя, стига да има някой в моята ситуация.

# 348
Каката е на 4+...залепена е за мен не мога да отида в другата стая....днес бебето се събуди 6 и нщ и тя скочи сакън ....когато ляга иска да лягам с нея ....върнахме се много назад бебешки работи....🫢🫥Надявам се да отмине....

Май има някакъв вирус,пазете се майка сутринта вика нямам глас, а по тел имаше и сега вече наистина никакъв глас и темп има.

Как да не го вземеш,то милото реве,червено като домат....🫥
А като заспи кротко не ми се пуска ❤️

# 349
Препоръчайте сутиени за кърмене. Но нещо и по-нормално като цена. Може би до 20 лв. Не ми се дават повече, защото изобщо не знам дали ще успея да кърмя. Моите още си ми стават и ще ми е трудно да уцеля и размер, който ще е подходящ, когато/ако гърдите ми са пълни с кърма. Много ми е трудно тук. Вие как си избрахте сутиените?

# 350
Аз си нямах на представа кой размер сутиени за кърмене да взема.Взех 2хл и сега като са ми пълни гърдите,са ми малки.Но ги нося иначе,неэе толкова зле.Пък и незнам дали ще намеря и по-големи.Та не е много сигурно,но може би 1,2 размера отгоре.От ОЛХ ги взех,на есмара.В Лидл ги пускат чат пат по 10,15 лева

# 351
Момичета, днес бяхме на педиатърката и се оказа, че пъпчиците по лицето на Борис да стафилококи (има и тип гнойни). Изписа ни антибиотичен крем. Някоя чувала ли е за такава инфекция на новородено? Чудя се от къде ли е.. постоянно чистя, мия ръце.. знам ли.

Вие вит Д капки как давате - в мляко или с пипета/лъжица?

# 352
H&M нямат ли нещо изгодно? Аз си взех 2 тип бюстие оше в 3-4 месец някъде и само тях ползвам. Много са меки. Накрая разгадах и подплънката как се наглася Grinning

# 353
Ходих да меря днес в ХМ в Ринг мола, но са в ремонт до 31.08 😣

# 354

От шейн, супер удобни са

Препоръчайте сутиени за кърмене. Но нещо и по-нормално като цена. Може би до 20 лв. Не ми се дават повече, защото изобщо не знам дали ще успея да кърмя. Моите още си ми стават и ще ми е трудно да уцеля и размер, който ще е подходящ, когато/ако гърдите ми са пълни с кърма. Много ми е трудно тук. Вие как си избрахте сутиените?

# 355
Ох, не исках да влизам в Шеин. Толкова се пазих 😃 Ще сваля утре приложението и ще разгледам, че наистина по-добра алтернатива не виждам на нещо, което не знам колко ще ползвам. Ако ще кърмя ще взема и по-скъпи, но не знам какво ще е положението.

# 356
Аз взех 3 от Шийн, супер са ми. Но не ми стигаха в началото, когато ми слезе кърмата беше чудо - 3 заминаваха за денонощие за пране. Купих си още 2 от Waikiki. Сега, когато млекопроизводството е стабилизирано са ми абсолютно достатъчни 5 (като се има предвид, ще аз вкъщи не нося сутиен)

# 357
И аз вкъщи не нося сутиен, но как става номера, ако потека? Не е ли хубаво да нося сутиен вкъщи с подплънки за кърма, за по-голямо удобство и по-малка мизерия. Мислех да взема два, но като ви слушам ще взема три и после ще допълня, ако трябва.

# 358
Аз докато кърмех всичко ми беше наклепано. Постоянно бях със сутиен и вкъщи + подплънки и пак ставаше мизерия. Може би само в началото е така и после нещата се нормализират, но в началото наистина ще е хубаво да има поне 3-4 бройки

# 359
В началото ходех със сутиен, лепях подплънки, но потека ли - ставаше си мазало, това е 😁
Сега рядко ми се случва да потичам, в повечето случаи е от едната гърда, докато кърмя от другата. Забърсвам го с памучна кърпа и не се втелясвам повече 😁

Последна редакция: пт, 07 юни 2024, 02:21 от pauly

Общи условия

Активация на акаунт